Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΗΜΕΡΑ (16.00) ΣΤΗΝ Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Σε «μετωπική σύγκρουση» οι πρωτοπόροι

Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2009 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
Δύο μεγάλα ντέρμπι φιλοξενεί η σημερινή 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας (16.00). Στη Φαλάνη ο Σμόλικας θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο Βουκεφάλα, ενώ στο Θεσσαλικό η Θύελλα Λάρισας θα αναμετρηθεί με την Αναγέννηση Φαρσάλων.
Για την ομάδα του Δημήτρη Δανιλούλη η διαφορά των τεσσάρων βαθμών στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αποτελεί μεν απόσταση ασφαλείας, ωστόσο η νίκη στο σημερινό παιχνίδι είναι το μοναδικό ζητούμενο στην προσπάθεια των πρωτοπόρων να διατηρήσουν τα κεκτημένα χωρίς να κινδυνέψουν. Από την άλλη πλευρά ο Σμόλικας Φαλάνης θέλει να εδραιώσει τη θέση του στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει καμία απώλεια βαθμών μέσα στο σπίτι του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι στο Βιολογικό, καθώς Θύελλα Λάρισας και Αναγέννηση Φαρσάλων θα δώσουν σκληρή μάχη για τους τρεις βαθμούς προκειμένου να μην εμπλακούν σε περιπέτειες στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Στη Δήμητρα Αγιάς η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τη Δόξα Βλαχογιαννίου σ’ ένα δυνατό παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι ναι μεν θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα όμως δεν αποκλείεται η νίκη να τους φέρει σε τροχιά ανόδου (ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα).
Στη Βερδικούσια η τοπική Προοδευτική θα υποδεχθεί την Αναγ. Καλοχωρίου με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πλησιάσουν την προνομιούχο τετράδα και τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται σε οριακή θέση, να παλεύουν για την απομάκρυνσή τους από την επικίνδυνη ζώνη.
Μία ακόμα σκληρή δοκιμασία περιμένει τον Όλυμπο Λάρισας στο «Γ. Μητσιμπόνας». Η ομάδα του Γιώργου Χατζή θα υποδεχθεί τον αξιόμαχο Δαμασιακό από τον οποίο απέχει μόλις έναν βαθμό και θέλει να τον ξεπεράσει, ενώ ο Λαρισαϊκός έχει ντε φάκτο τη νίκη στο τσεπάκι του επωφελούμενος την αποβολή του Ηρακλή.
Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στον Παραπόταμο, όπου ο Κεραυνός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΑΟ Ραψάνης στο γειτονικό ντέρμπι. Το παιχνίδι αποτελεί κριτήριο για τη μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων και η μάχη για τη νίκη αναμένεται σκληρή.
Στον Ευαγγελισμό ο Πανιώνιος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της τοπικής Αναγέννησης και να διευρύνει το σερί των τελευταίων ημερών στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες παραμονής, ενώ στην Υπέρεια η γηπεδούχος Δόξα θα υποδεχθεί το Ναρθάκι σε μία ακόμα σκληρή μονομαχία για τη σωτηρία.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων και η βαθμολογία:
Βερδικούσια- Καλοχώρι
Λαρισαϊκός- Ηρακλής Λάρ.
Παραπόταμος- ΑΟ Ραψάνης
Σμόλικας- Βουκεφάλας
Δήμητρα Αγιάς- Βλαχογιάννι
Όλυμπος Λάρ.-Δαμασιακός (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’)
Υπέρεια -Ναρθάκι
Θύελλα Λάρ.-Αναγέννηση Φ. (γήπ. Θεσσαλικού)
Ευαγγελισμός -Πανιώνιος
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βουκεφάλας 58-31 53
Αναγ. Φαρσάλων      43-27 49
Θύελλα Λάρ. 53-34 48
Σμόλικας        49-37 48
-----------------------------------
Βλαχογιάννι    55-41 44
Βερδικούσια   52-51 43
Δήμητρα Αγιάς           49-40 40
Δαμασιακός   59-40 39
Λαρισαϊκός    56-48 39
Όλυμπος Λάρ.           45-43 38
Παραπόταμος            55-52 37
Καλοχώρι       38-34 37
-----------------------------------
Πανιώνιος       39-48 35
Υπέρεια          46-54 35
Α.Ο. Ραψάνης            41-39 34
Ναρθάκι          38-49 32
Ευαγγελισμός            42-54 27
* Ο Ηρακλής Λάρισας έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
 
Η Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Σήμερα εξάλλου στο πλαίσιο του 2ου ομίλου της Γ’ ΕΠΣΛ θα διεξαχθούν οι παρακάτω αναμετρήσεις (16.00):
Συκέα-Προοδευτική
ΠΟΜΕ-Μεσοχώρι
Δομένικο-Λάρισα ‘88
Καλλιθέα-Καρυά
Θύελλα ΜΕ-Πλατανούλια
Σαραντάπορο-Μύτικας