ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ 2-0

Με το... ρόπαλό της στην 5η θέση

ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΑΤΣΕΪ ΖΟΥΡΑΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΑΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΑΡΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2009 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:34
 Μία νίκη που τη στέλνει ουσιαστικά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα πέτυχε χθες η ΑΕΛ στο Καυταντζόγλειο με αντίπαλο τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής καθώς κέρδισε με 2-0 και πλέον τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος βρίσκεται στην πέμπτη θέση με... «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τον βασικό διώκτη της τον Άρη που κέρδισε στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό με 2-1 ενώ ο Λαρισαίος Κουτσιανικούλης με γκολ που πέτυχε για λογαριασμό του Εργοτέλη στην Ξάνθη έθεσε τη φερώνυμη ομάδα εκτός της πεντάδας. Ο Ηρακλής μπορεί να είχε το όνομα στο χθεσινό παιχνίδι αλλά η ΑΕΛ κρατούσε το...ρόπαλο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η επικράτησή της ήταν πέρα για πέρα δίκαιη μια και μπορεί να πέτυχε τα δύο γκολ στο τέλος του αγώνα με τον Ζουράφσκι (73’) και τον Μετίν (83’) ύστερα από πάσες του Κατσιαρού αλλά ήταν αυτή που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο μόνος που την σταματούσε ήταν ο τερματοφύλακας Μπαντής με τις εκπληκτικές αποκρούσεις του.
Από δω και πέρα η ΑΕΛ για να «καθαρίσει» και τυπικά την πεντάδα πιθανότατα της αρκεί μία νίκη επί του Πανιωνίου σε δεκαπέντε μέρες (το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ) μια και ο Άρης θα πρέπει για να τη φθάσει να κερδίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ. Η ΛΑΡΙΣΑ ουσιαστικά πηγαίνει στα πλέι οφ και υπό προϋποθέσεις (αν ΑΕΚ και Ολυμπιακός προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου) στο Europa Cup τη νέα αγωνιστική περίοδο. «Ευρώπη ξαναρχόμαστε» όπως τραγουδούν οι φίλαθλοί της...
Η χθεσινή νίκη αποτέλεσε και μία δικαίωση Ουζουνίδη για τη χρησιμοποίηση του Βέμπερ που στο 51’ γλίτωσε την ΑΕΛ από το άγχος (απέκρουσε στη γραμμή σουτ του Βούκοβιτς) αλλά και ο αντικαταστάτης του Βενετίδη, ο Παναγιώτης Κατσιαρός πιστοποίησε για μια ακόμα φορά ότι η ΑΕΛ έχει τα καλύτερα αριστερά μπακ του πρωταθλήματος καθώς από δύο δικές του σέντρες προήλθαν τα δύο γκολ. Έστω και αν ο ίδιος ήταν και λίγο τυχερός όταν σε μία απόκρουσή του λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ.
Η «βυσσινί» επιτυχία παρουσία επτακοσίων περίπου Λαρισαίων φιλάθλων είχε πολλές παρενέργειες στους γηπεδούχους καθώς φίλαθλοί τους τα έβαλαν με τη διοίκηση, τον τεχνικό και τους παίκτες (ιδιαίτερα τον Μπούρμπο) για αυτή την ήττα πηγαίνοντας προς το μέρος τους ενώ ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Κατσαβάκης μετά το τέλος του αγώνα παραιτήθηκε. Αν και αδιάφορος ο Ηρακλής έχει προβλήματα...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, στην άμυνα τους: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζα, Κώτσιο (στο κέντρο της άμυνας), Κατσιαρό (αριστερά), αμυντικά χαφ αγωνίσθηκαν ο Ιγγλέσιας (προτιμήθηκε του Κυριακίδη) και ο Σαρμιέντο ενώ πιο μπροστά ήταν ο Γιαννακόπουλος (δεξιά), ο Πάρα (αριστερά) και ο Φωτάκης στο κέντρο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Ζουράφσκι.
Από την άλλη ο τεχνικός του Ηρακλή Μάκης Κατσαβάκης αγωνίσθηκε με ένα σύστημα 4-5-1 όπου κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπαντής, στην άμυνα οι: Μπούρμπος (δεξιά), Κατσιαμπής, Παπαζαχαρίας (στο κέντρο), Μάρτος (αριστερά), στην μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν δύο αμυντικά χαφ ο Βούκοβιτς με τον Παπαστεργιανό πιο μπροστά ήταν ο Ντιέ (δεξιά) με τον Επστάιν (αριστερά) και ο Κονέ (στο κέντρο) ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μαρκές.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν άσχημο ποιοτικά με την ΑΕΛ να πλησιάζει κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Σαρμιέντο απέκρουσε ο Μπαντής ενώ ο Ηρακλής έδειχνε να έχει αυτός περισσότερο χρόνο τον έλεγχο του αγώνα αλλά το μόνο που μπορούσε να επιδείξει ήταν ένα σουτ του Μάρκες που απέκρουσε ο Κοτσόλης..
Σε σύγκριση με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης με αυτά που έβλεπε στην επανάληψη θα έτριβε τα μάτια του (με εξαίρεση τη φάση του 51’ όταν ο Βέμπερ απέκρουσε στη γραμμή του τέρματος σουτ του Βούκοβιτς). Απόλυτη κυριαρχία για τη Λάρισα που είχε κατασκηνώσει στην περιοχή του Ηρακλή και πάλι καλά που ήταν ο Μπαντής και κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Τα τέρματα των Ζουράφσκι (73’) και Μετίν (83’) ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» σε μία εμφάνιση-χάρμα ιδέσθαι από πλευράς φιλοξενουμένων. Ο Κατσιαρός που στο πρώτο ημίχρονο ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα παρουσιάστηκε εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι δημιουργώντας πρόβλημα στον Μπούρμπο που διαρκώς αποδοκιμάζονταν (ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα). Φυσικά θα πρέπει να πούμε δύο λόγια και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος αφού διέγνωσε το πρόβλημα από τα δεξιά που αντιμετώπιζε ο Ηρακλής, έδωσε εντολή να γίνονται όλες οι επιθέσεις από εκεί: από την πτέρυγα του Μπούρμπου δηλαδή. Συν τοις άλλοις έριξε στη μάχη και τον Μετίν που από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι, όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του εξέπεμπε… SOS η άμυνα του «Γηραιού». Ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο Μπαντής κάποια στιγμή θα… λύγιζε στην καταιγιστική –από πλευράς ευκαιριών- Λάρισα της επανάληψης. Είπε «όχι» σε μία φάση με τον Γιαννακόπουλο (48’), σε άλλη μία με τον Ζουράφσκι (56’) και σε άλλη μία με τον Φωτάκη (62’). Ε, στην τέταρτη που έγινε στο 73’ με τον Ζουράφσκι δεν άντεξε για να ακολουθήσει ένα δεύτερο με τον Μετίν στο 83’ που όμως και στα δύο σημαντικό μερίδιο έχει ο Παναγιώτης Κατσιαρός με τις εκπληκτικές σέντρες που έκανε… Ήταν «γραφτό» να φύγει νικήτρια η Λάρισα από το Καυταντζόγλειο μετά από 26 χρόνια καθώς οι παίκτες της ΑΕΛ δύο φορές «καρδιοχτύπησαν» τον Κοτσόλη σε λάθη του Κατσιαρού και του Κώτσιου αλλά τελικά τέρματα δεν μπήκαν.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
23΄: Ο Φωτάκης τροφοδοτεί τον Σαρμιέντο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μπαντής σε κόρνερ.
33΄: Μπαλιά του Βούκοβιτς στον Μαρκές που ξεπερνάει τον Νταμπίζα αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης.
36΄: Μπαλιά του Μαρκές στον Επστάιν αλλα το σουτ που κάνει από αριστερά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
38΄: Από αριστερά ο Επστάιν εκτελεί κόρνερ η μπάλα φθάνει στον Κατσιαμπή αλλά το σουτ που κάνει από το σημείο του πέναλτι κοντράρει στον Νταμπίζα και καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
48΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Μπαντής.
51΄: Από εκτέλεση πλάγιο άουτ του Μπούρμπου ο Κονέ πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Βούκοβιτς που σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος απέκρουσε ο Βέμπερ.
54΄:Ο Κατσιαρός από αριστερά κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Σαρμιέντο που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής άτσαλα και στέλνει την μπάλα άουτ.
56΄: Σέντρα από δεξιά του Βέμπερ η μπάλα φθάνει στον Σαρμιέντο που τροφοδοτεί τον Ζουράφσκι που μόνος προ του Μπαντή σουτάρει αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας ου Ηρακλή.
62΄:Ο Γιαννακόπουλος απο δεξιά εκτελεί κόρνερ η μπάλα φθάνει στον Φωτάκη που σουτάρει αλλά ο Μπαντής αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Νταμπίζας με κόντρα στην απόκρουση του Κατσιαμπή λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
63΄: Από μια ψηλοκρεμαστή σέντρα του Επστάιν ο Κατσιαρός στην προσπάθειά του να αποκρούσει λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.
72΄: Ο Φωτάκης μέσα από την μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
73΄: Ατομική προσπάθεια από αριστερά του Κατσιαρού που δίνει την μπάλα στον Ζουράφσκι που από το σημείο του πέναλτι με σουτ κάνει το 0-1.
77΄:Κώτσιος και Κοτσόλης δεν συνεννοούνται καλά, ο Αγρίτης προσπαθεί να παρεμβληθεί στη φάση και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει σε κόρνερ.
83΄: Ο Κατσιαρός από αριστερά τροφοδοτεί έξυπνα τον Μετίν που με ωραίο πλασέ κάνει το 0-2.
90΄+3΄: Ο Μαρκές κάνει σέντρα προ τον Παπαστεργιανό που πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΛ για μια ακόμα φορά αφού όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια, ο Κατσιαρός στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με δύο σέντρες που ήταν «πάρε-βάλε» στους Ζουράφσκι και Μετίν , ο Βέμπερ δικαίωσε τον Ουζουνίδη που τον χρησιμοποίησε μια και ο Μπουκουβάλας ήταν κουρασμένος, ο Νταμπίζας με τον Κώτσιο έκαναν κάποια λάθη αλλά η ΑΕΛ δεν τα «πλήρωσε».
Ο Ιγγλέσιας δεν ήταν καλός ενώ ο Μετίν πρόσφερε σαφώς περισσότερα και έδωσε πνοή στην ομάδα το δεύτερο ημίχρονο που χρησιμοποιήθηκε, ο Σαρμιέντο πάλεψε όπως και ο Φωτάκης. Ο Γιαννακόπουλος κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα ενώ ο Ζουράφσκι έδωσε αρκετές μάχες.
Τέλος ο Πάρα δεν φάνηκε καθόλου παρά τη διάθεση που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο.
Χρησιμοποιήθηκαν λίγο και δεν κρίνονται ο Ίλιτς και ο Κυριακίδης.
***
Από τον Ηρακλή καλύτερος ο Μπαντής και ακολούθησαν ο Μαρκές και ο Ντιέ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Παμπορίδης του συνδέσμου Κιλκίς ήταν πολύ καλός και δεν έκανε κανένα λάθος ενώ κίτρινες κάρτες έδειξε στους: Ντιέ, Ιγγλέσιας, Φωτάκη.
Ο βοηθός Νικολόπουλος (Αθηνών) έκανε ένα λάθος στο 9’ όταν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μάρκες ενώ η πάσα είχε γίνει από αμυντικό της ΑΕΛ (τον Κατσιαρό) ενώ ο άλλος Καρσιώτης (Κορίνθου) πήγε πολύ καλά.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Mπαντής, Μάρτος, Μπούρμπος, Κατσαμπής (82΄ Ιωαννίδης), Παπαζαχαρίας, Βούκοβιτς (67΄ Γκαρσία), Ντιέ, Παπαστεργιανός, Επστάιν, Κονέ (53΄ Αγρίτης), Μάρκες
 ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος (86΄ Ιλιτς), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγγλέσιας (58΄ Τουμέρ Μετίν), Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (+90΄ Κυριακίδης)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:3.656, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ:21525
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass