ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τι δεν... είδε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

* Ο ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΜΕΡΕΜΠΑΣΒΙΛΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΛΟΓΩ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2009 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:36
Το μεταγραφικό ταξίδι που έκανε ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα, προκειμένου να δει αγωνιζόμενο τον 23χρονο (γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1986) Γεωργιανό διεθνή Γκιόργκι Μερεμπασβίλι στον αγώνα των εθνικών ομάδων ανδρών Κύπρου-Γεωργίας 2-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς ο συγκεκριμένος παίκτης δεν αγωνίστηκε στο προχθεσινό παιχνίδι. Έτσι, ο προπονητής δεν μπόρεσε να τον δει αγωνιζόμενο (ήταν στον πάγκο και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε οφείλεται στο ότι υπέφερε από γαστρεντερίτιδα).
Πληροφορίες θέλουν τον Ουζουνίδη να ρώτησε αρκετούς από την Γεωργία για την αξία του παίκτη τον οποίο είναι άγνωστο αν θα παρακολουθήσει άνθρωπος της Α.Ε.Λ. στο τοπικό πρωτάθλημα (επίκειται και άλλο ταξίδι σε άλλη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης για το σέντερ φορ που ενδιαφέρει τη λαρισινή ομάδα) ή πλέον θα αρκεστούν σε αυτά που έχουν δει από κασέτες και DVD.
Πάντως ο Ουζουνίδης είδε δύο παλιούς γνώριμους της Α.Ε.Λ. τον Στάθη Αλωνεύτη και τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου που αγωνίστηκαν με την Εθνική Κύπρου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Κυπριακή ομάδα κέρδισε την Γεωργία με 2-1 και τα γκολ της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη, η οποία παρουσιάστηκε πολύ ουσιαστική στην τελική προσπάθεια, σημείωσαν οι Κωνσταντίνου στο 33’ και Χριστοφή στο 55’.
Το γκολ της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ σημείωσε ο Κομπιασβίλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 70’.
ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Ηλία, Γαρπόζης, Χρίστου, Χαραλάμπους (90’ Γιασεμάκης), Μιχαήλ, Σατσιάς (81’ Αβραάμ), Αλεξάνδρου, Χριστοφή, Αλωνεύτης (68’ Παναγή), Κωνσταντίνου.
ΓΕΩΡΓΙΑ: Λομάια, Λομπιανίτζε, Κιζανιζβίλι, Κβαχάτζε, Σασιασβίλι, Μιεντλίτζε (28’ Σιράντζε), Οντικάντζε, Ρασμάντζε, Κομπιασβίλι, Γκοτσιρίτζε, Ιασβίλι.
Κίτρινες Κάρτες: Σατσιάς, Χαραλάμπους - Λομπιανίτζε, Γκοτσιρίτζε, Ιασβίλι, Σασιασβίλι, Κιζανιζβίλι.
* «Κόπηκαν» 1.161 εισιτήρια.
* Το παιχνίδι παρακολούθησαν -μεταξύ άλλων- εκτός του Μαρίνου Ουζουνίδη και οι Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Τιμούρ Κετσπάγια και Γιάννος Σταυρινός.
ΠΕΡΙ ΜΕΡΕΜΠΑΣΒΙΛΙ
Ο Μερεμπασβίλι θα αποτελέσει μια σημαντική μεταγραφή για την Α.Ε.Λ. και ο λόγος που πήγε να τον δει ο Ουζουνίδης οφείλεται στο μεγάλο ποσό που θα δαπανήσει η διοίκηση (οι αποδοχές ομάδας και παίκτη θα είναι περί τα 800.000 ευρώ) και μία τέτοια μεταγραφή δεν μπορεί να γίνει στην τύχη.
Θα πρέπει να υπάρξει εισήγηση του τεχνικού παρά το εντυπωσιακό βιογραφικό που τον συνοδεύει(καλύτερος παίκτης της Γεωργίας το 2008, πρώτος σκόρερ φέτος της Ντιναμό Τυφλίδας και... περιζήτητος) ενώ θα αποτελέσει και επένδυση για το μέλλον με υψηλή μεταπωλητική αξία.
Ο Μερεμπασβίλι αγωνίζεται στα χαφ, χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια και επίσης μπορεί να παίζει άνετα και σαν επιθετικό χαφ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
Υπάρχουν και άλλοι δύο παίκτες που ενδιαφέρουν άμεσα την Α.Ε.Λ. και ο ένας είναι ο σέντερ φορ Ανατολικής χώρας περίπου 30 χρονών διεθνής και ένας τερματοφύλακας ύψους 1.96 από χώρα εκτός Ευρώπης που προορίζεται για αλλαγή του Κοτσόλη, που όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην ομάδα.
Και τέλος υπάρχει και μεσοεπιθετικός που ενδιαφέρει την Α.Ε.Λ. γνώριμος στο Λαρισινό κοινό...
Στις ανανεώσεις δείχνει η ομάδα να προχωράει αλλά χωρίς να έχει διαρρεύσει μέχρι τώρα κάτι συγκεκριμένο και με κάποιον παίκτη. Πάντως πιο δύσκολη περίπτωση δείχνει του Φωτάκη που πολιορκείται από πολλές ομάδες.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Από σήμερα τέλος τα μεταγραφικά για την Α.Ε.Λ. και τα σενάρια ανανεώσεων και λύσεων συνεργασίας καθώς αρχίζει η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο.
Ο Ουζουνίδης επέστρεψε χθες το βράδυ από την Κύπρο και από αύριο περιμένει όλους τους παίκτες για να τους ετοιμάσει κατάλληλα ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με τον Πανιώνιο που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την κατάκτηση από τους «βυσσινί» της πέμπτης θέσης που θα σημαίνει και έξοδο στην Ευρώπη.
Στην Α.Ε.Λ. αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και την Κυριακή το Αλκαζάρ θα πρέπει να είναι γεμάτο για να βοηθήσει ο κόσμος την προσπάθεια για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης που αποτελεί τον μεγάλο φετινό στόχο.
Σήμερα οι παίκτες θα έχουν ρεπό ενώ χθες προπονήθηκαν κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Καραγιάννη και του Χρήστου Μουρίκη μια και ο Ουζουνίδης δεν είχε επιστρέψει από την Κύπρο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass