Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (1-1)

Με Λαρισαίους πρωταγωνιστές...

* Ο ΓΚΕΚΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΕΝΩ Ο ΧΑΛΚΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2009 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:36
Ο στόχος επετεύχθη... Η Ελλάδα στάθηκε όρθια προχθές στο «καυτό» «Ραμάτ Γκαν» του Τελ Αβίβ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από το Ισραήλ, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου των προκριματικών, και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική έχοντας δύο Λαρισαίους ως πρωταγωνιστές, τον Φάνη Γκέκα, που πέτυχε το... «εθνικό μας» τέρμα, ενώ στο 75’ ο Κώστας Χαλκιάς έκανε την απόκρουση του αγώνα από λάθος του Δέλλα σε σουτ του Ιτζχάκι .
Η Εθνική, μάλιστα, άνοιξε το σκορ με τον (συνήθη... ύποπτο) Λαρισαίο Φάνη Γκέκα στο 42’, για να ισοφαρίσει το Ισραήλ με τον Γκολάν στο 55ο λεπτό. Με τον βαθμό της ισοπαλίας η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου, μαζί με την Ελβετία, και θέλει τη νίκη την Τετάρτη στο Ηράκλειο, στην «ρεβάνς» με το Ισραήλ, για να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα τελικά.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Με σωστές αντιδράσεις από την άμυνα και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του κέντρου, η εθνική ομάδα κατάφερε να κρατήσει τους Ισραηλινούς μακριά από την εστία του Χαλκιά και να δημιουργεί κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα με στημένες φάσεις, αλλά και με ξαφνικές αντεπιθέσεις.
Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στην Ελλάδα, καθώς στο 8ο λεπτό ο Δέλλας έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Τότε, μετά από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Δέλλας με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα προς την εστία, αλλά έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Μπεν Χαΐμ.
Στο 32ο λεπτό χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία για την Ελλάδα στο πρώτο μέρος. Μετά από καλή εναλλαγή της μπάλας, ο Σεϊταρίδης βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από την εστία του Αουάτ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν την εστία του Χαλκιά.
Στο 41’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία για το Ισραήλ, όταν μετά από όμορφη ενέργεια του Σαχάρ, ο οποίος... χόρεψε την ελληνική άμυνα, το σουτ που επιχείρησε όμως έφυγε λίγο άουτ, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε χωρίς σκορ, ήρθε ο Γκέκας για να... παγώσει τις κερκίδες του «Ραμάτ Γκαν» στο Τελ Αβίβ.
Στο 42ο λεπτό, ο διεθνής φορ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Ισραηλινών, μετά από κεφαλιά - πάσα του Δέλλα, έφυγε από κανονική θέση και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Αουάτ και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα. Αυτό ήταν το 14ο γκολ του φορ της Πόρτσμουθ σε 37 αγώνες με την Εθνική.
Στην επανάληψη, η Ελλάδα, με ανεβασμένη την ψυχολογία από το γκολ του Γκέκα, προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Αουάτ, αλλά το Ισραήλ ήταν αυτό που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 55ο λεπτό, μετά από έξοχη προσπάθεια των Σαχάρ και Μπεναγιούν, ο τελευταίος πέρασε την μπάλα στο κέντρο της ελληνικής άμυνας και ο Γκολάν με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν την ελληνική άμυνα, ψάχνοντας και πάλι το διάδρομο προς την εστία του Χαλκιά. Από την πλευρά της η ελληνική ομάδα προσπάθησε να «παγώσει» τον αγώνα και τον ενθουσιασμό των Ισραηλινών, αναζητώντας με ξαφνικές αντεπιθέσεις το γκολ. Στο 66ο λεπτό ο Γκέκας, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να το πετύχει, αλλά το σουτ του, από καλή θέση, πέρασε μόλις άουτ.
Στο 75’ λεπτό, όμως, το Ισραήλ ήταν αυτό που έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ. Τότε ο Σαχάρ, ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ισραήλ, πέρασε τη μπάλα στον Ιτζχάκι, αυτός ξεπέρασε την αντίσταση του Δέλλα, βρέθηκε μόνος προ του Χαλκιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ. κατάφερε εκπληκτικά να αποκρούσει σε κόρνερ.
Από την άλλη πλευρά, ο Αουάτ «απάντησε» στον Χαλκιά, όταν στο 90ό λεπτό απέκρουσε το ίδιο εκπληκτικά σουτ του Πατσατζόγλου. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις η Ελλάδα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη, αλλά ο Χαριστέας προ κενού τέρματος... κατάφερε να αστοχήσει με κεφαλιά!
Ο Ιταλός διαιτητής, Ρομπέρτο Ροζέτι, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Δέλλα και Σαχάρ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΙΣΡΑΗΛ (Ντρορ Καστάν): Αουάτ, Σαμπάν, Μπεν Χαΐμ, Κέιναν, Μπεν Ντιγιάν, Μπεν Σαχάρ, Άλμπερμαν, Κοχέν (84’ Βερμούτ), Μπεναγιούν (76’ Κιγιάλ), Μπαρντά (60’ Ιτζχάκι), Γκολάν.
ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Τζιόλης (87’ Πατσατζόγλου), Μπασινάς (62’ Σαμαράς), Χαριστέας, Γκέκας, Καραγκούνης.
 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ
Ρεχάγκελ: «Όλα μπορούσαν να συμβούν...»
 
Η Εθνική ομάδα ήταν καλύτερη του Ισραήλ, θα μπορούσε να είχε φύγει από το Τελ Αβίβ με τη νίκη, αλλά θα μπορούσε και να ηττηθεί. Αυτή είναι η εκτίμηση του Οτο Ρεχάγκελ για τον προχθεσινό αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010, όπως εκφράστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.
«Ασφαλώς και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα μπορούσαμε και να είχαμε ηττηθεί, αφού το Ισραήλ δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο φάσεις και μας απείλησε. Μάλιστα, σε μία από αυτές ο Χαλκιάς απόκρουσε σωτήρια και μας γλίτωσε. Πάντως, δεν μου άρεσαν ορισμένες στιγμές που είχαμε μέσα στο παιχνίδι και ο τρόπος που αντιδράσαμε σε αυτές», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που στη συνέχεια εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το βαθμό της ισοπαλίας: «Μπορεί να ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις σημαντικές και μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε στον αγώνα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε την Τετάρτη με το Ισραήλ, στην Κρήτη, όπου θέλουμε τη νίκη», κατέληξε.
Σε ό,τι αφορά την επάνοδο του Κώστα Κατσουράνη, που απουσίασε από το προχθεσινό ματς λόγω τιμωρίας, ο Γερμανός προπονητής είπε: «Για εμάς ο Κατσουράνης είναι ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής, που μας βοηθάει πολύ και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ευελπιστώ την Τετάρτη να μας βοηθήσει με καλή απόδοση, την οποία όμως θα πρέπει να πιάσουν και οι υπόλοιποι παίκτες μας για να φτάσουμε στη νίκη. Περιμένουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Έχουμε παίξει και στο παρελθόν στην Κρήτη, έχουμε ωραίες εμπειρίες και ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πολύ. Θέλουμε και την Τετάρτη να βρεθούν κοντά μας και να μας στηρίξουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε».
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ
Γκέκας: Μπορούσαμε
να πάρουμε τη νίκη...
 
Ο Λαρισαίος σκόρερ της Εθνικής στο παιχνίδι που έδωσε στο Ισραήλ μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε τα εξής: «Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, δεν πρέπει να είμαστε άδικοι, γιατί υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσαμε να δεχθούμε εμείς δεύτερο γκολ. Πάντως, περιμέναμε καλύτερο το Ισραήλ. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό για εμάς, να μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μόλις μία ήττα στην έδρα του. Πλέον κοιτάμε τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στην Κρήτη με τους Ισραηλινούς, όπου θέλουμε τη νίκη για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε την Τετάρτη, γιατί ο αγώνας είναι σημαντικός στην προσπάθεια που κάνουμε να περάσουμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης».
 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Οι Κρήτες υποδέχθηκαν
με ενθουσιασμό την Εθνική
 
Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι της Κρήτης την Εθνική ομάδα των Ανδρών και όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι την Τετάρτη το «Παγκρήτιο» θα αποτελέσει μια «πύρινη» έδρα, στην αναμέτρηση εναντίον του Ισραήλ για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αφίχθη στο Ηράκλειο, προερχόμενη από την ασιατική χώρα, τα ξημερώματα της Κυριακής και έγινε αντικείμενο εντυπωσιακής υποδοχής από περίπου 100 φιλάθλους, οι οποίοι προσέφεραν λουλούδια στον Ότο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς. Ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν και στην προπόνηση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 400 «πιστοί» της εθνικής. Οι παίκτες έκαναν ξεμούδιασμα και εν συνεχεία έμειναν ελεύθεροι ως το βράδυ. Σήμερα το μεσημέρι (12:15-13:00), τέσσερα γκρουπ ποδοσφαιριστών θα επισκεφθούν σχολεία του Ηρακλείου.
 
ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ
Τα σενάρια της πρόκρισης
 
Πρωταπριλιά και με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου, θα ξέρει ουσιαστικά η εθνική μας ομάδα αν θα μπορεί να χαμογελάει έχοντας στο τσεπάκι την πρόκριση για το μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής του 2010.
 Τα δύο επόμενα παιχνίδια, με Ισραήλ (εντός) και Ελβετία (εκτός) είναι αυτά που θα κρίνουν σχεδόν 100% την πορεία της εθνικής ομάδας σε αυτή την προκριματική φάση του Μουντιάλ.
Η αρμάδα του Οτο Ρεχάγκελ, θα είχε ήδη προκριθεί, ακόμα και αν είχε κρατήσει την ισοπαλία στο Φάληρο με την Ελβετία, αλλά έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα από τους διώκτες της. Το ότι δεν έχει «πετάξει» χαζούς βαθμούς, όπως έκαναν η Ελβετία εντός με το Λουξεμβούργο (1-2!) και το Ισραήλ μένοντας ισόπαλο (1-1) στη Λετονία.
Συνεπώς για την Ελλάδα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι σε πρώτη φάση η νίκη επί του Ισραήλ στην Κρήτη και στη συνέχεια να πάρει αποτέλεσμα και στην Ελβετία. Αν δεν χάσει στην Ελβετία (το παιχνίδι θυμίζει λίγο, σε σημασία αλλά και χρονική περίοδο, το αντίστοιχο με την Νορβηγία στο Όσλο για τα προκριματικά του Euro-2008) έχει δυνατότητα στην τελευταία αγωνιστική να περιμένει το αποτέλεσμα Ελβετίας-Ισραήλ, την ίδια ώρα που θα φιλοξενεί το αδύναμο Λουξεμβούργο.
Ουσιαστικά με νίκη την πρωταπριλιά, επί του Ισραήλ, θέτει τον αντίπαλό της εκτός διεκδίκησης καλύτερης θέσης (η διαφορά θα πάει στους 4) και μετά...περιμένει. Το Ισραήλ είναι πολύ βασικό να μην πάρει αποτέλεσμα στην Κρήτη, γιατί στη συνέχεια έχει τρία κολλητά ματς στην έδρα του και είναι πολύ εφικτό το 3χ3=9.
Αντίθετα η Ελβετία, μετά το ντέρμπι με την Ελλάδα θα δοκιμαστεί στη δύσκολη έδρα της Λετονίας και ακολουθεί στο φινάλε το άλλο ντέρμπι με το Ισραήλ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών συνδιεκδικητών της πρόκρισης:
ΕΛΛΑΔΑ:
1.4.2009: Ελλάδα-Ισραήλ
5.9.2009: Ελβετία-Ελλάδα
9.9.2009: Μολδαβία-Ελλάδα
10.10.2009: Ελλάδα-Λετονία
14.10.2009: Ελλάδα-Λουξεμβούργο
ΕΛΒΕΤΙΑ:
1.4.2009: Ελβετία-Μολδαβία
5.9.2009: Ελβετία-Ελλάδα
9.9.2009: Λετονία-Ελβετία
10.10.2009: Λουξεμβούργο-Ελβετία
14.10.2009: Ελβετία-Ισραήλ
ΙΣΡΑΗΛ:
1.4.2009: Ελλάδα-Ισραήλ
5.9.2009: Ισραήλ-Λετονία
9.9.2009: Ισραήλ-Λουξεμβούργο
10.10.2009: Ισραήλ-Μολδαβία
14.10.2009: Ελβετία-Ισραήλ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass