ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΣΚΟΡ 68-75

Έπαιξε για το όνομά της η ΑΕΛ ΓΣ...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2009 0:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:37
Έτσι οι μεγάλες ομάδες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες στις καρδιές των φιλάθλων της. Παίζοντας για τη φανέλα και το όνομά τους. Έτσι και η ΑΕΛ ΓΣ έκανε αυτό που έπρεπε και μάλιστα ακόμα παραπάνω. Έπαιξε για το σήμα του συλλόγου, την ιστορία του πρώην ΓΣΛ και την ευθιξία των Λαρισαίων μπασκετόφιλων. Μπορεί να ηττήθηκε από το Αιγάλεω με σκορ 68-75 αλλά πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη και πραγματικά έδειξε χαρακτήρα...
Η ομάδα του χρόνου (αν δεν γίνει η συνένωση με την Ολύμπια) θα παίζει στην Α2 και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να υπάρξει ανασυγκρότηση δυνάμεων έτσι ώστε να επανέλθει πιο δυνατή στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα όμως θα αποτελέσει και μια πολύ σπουδαία ευκαιρία ανάδειξης λαρισινών στοιχείων (κάτι που υποστήριξε και ο πρόεδρος, κ. Λάτσιος με δηλώσεις του) και καλό θα είναι να ξεκινήσουν από τον προπονητή. Ο Θρασύβουλος Λιάγκας στο χθεσινό ματς έδειξε πως η ΑΕΛ έχει ήδη προπονητή στον πάγκο της και πως δεν χρειάζεται να ψάξει παραπέρα...
«ΤΡΙΠΟΝΤΗ» Η ΑΕΛ ΓΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Θρασύβουλο Λιάγκα να έχει στην αρχική πεντάδα τους Αλιέβας, Ζάρα, Τσαϊρέλη, Λαμπρόπουλο και Λάππα ενώ από την άλλη το Αιγάλεω έπαιζε με τους Τέιλορ, Αγγελόπουλο, Γκρουνχέιντ, Μακ Γραθ και Καλλινικίδη. Παρά το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έπαιζαν στα πρώτα λεπτά άμυνες μαν του μαν τα τρίποντα ήταν ο μόνος τρόπος που έμπαιναν καλάθια κυρίως από την ΑΕΛ ΓΣ.
Στη συνέχεια με τον αλάνθαστο (έως εκείνη τη στιγμή) Λαμπρόπουλο οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να έχουν και το προβάδισμα αφού βρήκαν τα πατήματα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα (25-14 με πέντε τρίποντα της ΑΕΛ ΓΣ ως εκείνη την ώρα).
ΕΒΑΛΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑ ΤΟΝ ΧΑΡΝΤΙΝ
Από τη στιγμή όμως που το Αιγάλεω άρχιζε να αποβάλλει το άγχος του και οι Αμερικάνοι του να παίρνουν μπρος (ειδικά ο Τέιλορ με τα μακρινά του εύστοχα σουτ και τη μαχητικότητά του) το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (31-31). Βέβαια για να μπορέσει να το κάνει αυτό ο προπονητής του Σίτι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ακόμα και τον σέντερ Χάρντιν που ταλαιπωρούταν από ίωση όλες αυτές τις ημέρες (μάλιστα η σύζυγός του ξεσήκωσε την κερκίδα των επισήμων με τις φωνές της όταν μπήκε ο Αμερικανός στο παιχνίδι).
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με ένα 7-0 σερί το Αιγάλεω έχτισε μια διαφορά 11 πόντων (33-44) και η ΑΕΛ ΓΣ για να αντιδράσει άρχιζε να πιέζει αρκετά ψηλά θέλοντας να επωφεληθεί λαθών. Κάτι τέτοιο όμως δεν γινόταν και παράλληλα ο Λιάγκας έριξε τον Λαμπρόπουλο στον Χάρντιν θέλοντας να σταματήσει λίγο τον έλεγχο του Αιγάλεω κάτω από το καλάθι. Τότε κάτι έγινε (με τη βοήθεια του Χρήστου Παπανικολάου σε επιθετικό και οργανωτικό τομέα) αφού η ΑΕΛ από εκεί που έχανε με 15 πόντους (40-55) μείωσε στους 5 (52-57) εννιά λεπτά για τη λήξη.
ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Η ΑΕΛ προσπάθησε μετά να μειώσει ακόμη περισσότερο με τρίποντα θέλοντας παράλληλα να «σπάσει» και την άμυνα ζώνης που έπαιζε ο Ζευγώλης (2-3) σε εκείνο το σημείο. Δεν το κατόρθωσε όμως παρά τις καλές προϋποθέσεις που είχαν τα συγκεκριμένα σουτ και το Αιγάλεω άρχιζε να δείχνει πως θα κερδίσει το παιχνίδι (55-64) χωρίς να ανησυχήσει πιο πολύ. Ούτε και πάλι όμως η ΑΕΛ είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Μείωσε στους 4 πόντους 40΄΄ πριν τη λήξη και άρχισε να κάνει φάουλ με σκοπό την αστοχία των παικτών του Αιγάλεω. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η νίκη έμεινε στα χέρια των φιλοξενουμένων.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ
3-4 (38΄ 03΄΄), 9-9 (35΄ 16΄΄), 22-14 (30΄), 30-29 (24΄ 31΄΄), 33-37 (20΄), 40-55 (11΄ 37΄΄), 48-55 (10΄), 55-62 (5΄ 08΄΄), 65-72 (1΄ 16΄΄), 68-75 (τελικό).
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Φούφης, Μαχαιριανάκης
ΑΕΛ (Λιάγκας): Παπακώστας, Μπρόζος 5 (1), Ζάρας 9 (3), Αλιέβας 8 (1), Αποστολίδης 2, Παπανικολάου 13 (4), Λαμπρόπουλος 19 (1), Τσαϊρέλης 5, Λάππας 7 (2).
ΑΙΓΑΛΕΩ (Ζευγώλης): Γκάμπρανς 5 (1), Τέιλορ 16 (2), Σούλης 1, ΜακΓκραθ 21 (3), Μαγκουνής, Αγγελόπουλος 8 (1), Χάρντιν 5, Καλλινικίδης 10 (1), Γκρούνχαϊντ 9.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass