ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ (0-0)

Η αγωνία στο…κόκκινο

Ο ΚΟΤΣΟΛΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ (40΄)

Δημοσίευση: 06 Απρ 2009 4:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:45
 Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ φέρνει λευκή ισοπαλία αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Πανιώνιο (προηγήθηκε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ) και πλέον η αγωνία για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ (και στην Ευρώπη υπό την προϋπόθεση ότι στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας θα αγωνισθούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ) χτυπάει... «κόκκινο» μια και η διαφορά της λαρισινής ομάδας από τον διώκτη της Άρη μειώθηκε στους δύο βαθμούς (κέρδισε χθες τον ΟΦΗ με 4-1) δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ που ευνοείται και σε περίπτωση ισοβαθμίας (μετράνε αρχικά τα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια που όμως τελείωσαν ισόπαλα και μετά η συνολική διαφορά τερμάτων) θα αγωνισθεί εκτός έδρας με Ολυμπιακό και Λεβαδειακό ενώ ο Άρης θα παίξει εκτός έδρας με την ΑΕΚ και εντός έδρας με τον Πανθρακικό. Πάντως η χθεσινή ισοπαλία φέρνει την ΑΕΛ με μειονέκτημα τριών πόντων στα πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και δύο από την ΑΕΚ.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ συνεχίζει να κρατάει στα «χέρια» της την τύχη της πέμπτης θέσης αλλά το δύσκολο πρόγραμμα σε συνδυασμό με απουσίες αρκετών παικτών (ο Νταμπίζας χθες συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και ο Βέμπερ τέσσερις) κάνει δύσκολο το έργο της αλλά με φυσιολογικά αποτελέσματα την επόμενη αγωνιστική (ήττες ΑΕΛ και Άρη από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα) θα χρειασθεί να διεκδικήσει ένα βαθμό στη Λιβαδειά από τον αδιάφορο βαθμολογικά Λεβαδειακό.
Πάντως τη χθεσινή ισοπαλία οι «βυσσινί» τη χρωστάνε σε μεγάλο ποσοστό στον τερματοφύλακα Στέφανο Κοτσόλη που δύο φορές νίκησε σε τετ-α-τετ τον Εστογιανόφ. Παράλληλα οι παίκτες του Ουζουνίδη μπορεί να είχαν την υπεροχή και περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους αλλά αν εξαιρέσουμε μερικά μακρινά σουτ με καλύτερα δύο του Φωτάκη στο 40΄ που βρήκε το δοκάρι και στο 90+3 που απέκρουσε ο Μπέλιτς δεν υπήρξε μεγάλη ευκαιρία μια και η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου ήταν απροσπέλαστη χάρη στους Λατκα και Μαϊστόροβιτς που στο ψηλό παιχνίδι αποδείχθηκαν ανίκητοι.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο αγώνας για την πέμπτη θέση συνεχίζεται, η ΑΕΛ είναι σε καλύτερη μοίρα από τον Άρη αλλά η αγωνία είναι στο κατακόρυφο αφού ειδικά στα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής τα ενενήντα λεπτά θα είναι μαρτυρικά για όλους (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες αλλά και φιλάθλους...).       
Παράλληλα μετά τα χθεσινά επεισόδια οπαδών των δύο ομάδων θα υπάρξει και ένα ακόμα χρηματικό πρόστιμο (ως πότε άραγε;) που θα επιβαρύνει το ταμείο της.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε την ενδεκάδα όπως ακριβώς προέβλεψε στο χθεσινό φύλλο η «Ε». Συγκεκριμένα αγωνίσθηκε με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, στην άμυνα αγωνίσθηκαν οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά), στα αμυντικά χαφ έπαιξαν Κυριακίδης και Σαρμιέντο και πιο μπροστά ήταν οι: Γκουέλα (αριστερά), Φωτάκης (στο κέντρο) και Γιαννακόπουλος (δεξιά) και στην επίθεση ήταν ο Πάρα.
Με την ίδια τακτική παρέταξε την ομάδα του και ο τεχνικός του Πανιωνίου Γιώτης Σταματόπουλος καθώς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Μπέλιτς, στην άμυνα τους: Μανιάτη (δεξιά), Λάτκα, Μαιστόροβιτς (σέντερ μπακ), Τζαβέλλα (αριστερά), στα αμυντικά χαφ Μάκος και Κουμορτζί και πιο μπροστά ήταν οι: Λουρένσο (δεξιά), Γκονζάγκα (τη μέση) και Ρεκόμπα (δεξιά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίζονταν ο Εστογιανόφ.
Οι «βυσσινί» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κάτω από τις επευφημίες των επτά περίπου χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων και στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν χάνοντας τρεις ευκαιρίες για να πετύχουν τέρμα αλλά από κει και πέρα ο Πανιώνιος ισορρόπησε τον αγώνα και δύο φορές ο Εστογιανόφ έφθασε κοντά στο γκολ δείχνοντας τη μεγάλη του κλάση σαν ποδοσφαιριστής. Αυτές οι ευκαιρίες έδειξαν να «ξυπνάνε» τους παίκτες της ΑΕΛ και από το ημίωρο και μετά κυριάρχησαν και αφού ο Ουζουνίδης έφερε τον Γκουέλα από δεξιά (κάνοντας ένα είδος υπερφόρτωσης παικτών σ’ αυτή) η Λαρισινή ομάδα άρχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Μπέλιτς που είχε όμως και την τύχη μαζί του καθώς στο 40΄ το σουτ του Φωτάκη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης αποφάσισε να κάνει την ομάδα πιο επιθετική βγάζοντας τον Κυριακίδη και βάζοντας τον Μετίν αλλά το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ανήκει στους φιλοξενούμενους που έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 56΄ με τον Εστογιανόφ όπου ο Κοτσόλης για δεύτερη φορά απέδειξε την αγωνιστική του φόρμα.  
Από το 60΄ και μετά η ΑΕΛ κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ουζουνίδης έκανε τα πάντα από αλλαγές βάζοντας τον Ίλιτς και τον Τσίγκα αλλά η καλή αμυντική οργάνωση του Πανιωνίου και στη συνέχεια ο Μπέλιτς κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία της αθηναϊκής ομάδας.
Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο μια και η ΑΕΛ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της αλλά ο Πανιώνιος με τον Εστογιανόφ είχε πιο κλασικές ευκαιρίες αλλά ο Κοτσόλης αποδείχθηκε φύλακας άγγελος για τη λαρισινή ομάδα και κράτησε τον πολύτιμο βαθμό στην κρίσιμη αυτή καμπή του πρωταθλήματος.    
ΦΑΣΕΙΣ
4΄: Σουτ του Κυριακίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή απόκρούει ο Μπέλιτς σε κόρνερ.
7΄: Ο Φωτάκης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Πάρα πιάνει κεφαλιά και ο Κώτσιος από ένα μέτρο στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
9’ : Σουτ από αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Γκουέλα η μπάλα βρίσκει το πόδι του Λάτκα και καταλήγει κόρνερ.
19΄: Ατομική προσπάθεια του Εστογιανόφ που πιάνει δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κοτσόλης.
26΄: Μπαλιά του Γκονζάγκα που βγάζει τον Εστογιανόφ τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη αλλά το σουτ του Ουρουγουανού καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
30΄: Από αριστερά κάνει σέντρα ο Βενετίδης και ο Πάρα από το σημείο του πέναλτι κάνει ανάποδο ψαλίδι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
37΄: Διαγώνιο σουτ του Βενετίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλιτς.
40΄: Ο Πάρα τροφοδοτεί τον Φωτάκη που με ωραία ενέργεια σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
42΄: Από μπαλιά του Γκουέλα βγαίνει στα δεξιά ο Σαρμιέντο κάνει σέντρα και ο Πάρα πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.
48΄: Ο Γκουέλα κάνει μπαλιά στον Γιαννακόπουλο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλιτς.
56΄: Ο Γκονζάγκα κάνει καταπληκτική πάσα στον Εστογιανόφ που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ με το δεξί του πόδι σε κόρνερ.
60΄: Σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλιτς.
67΄: Από δεξιά ο Ρεκόμπα κάνει μια ωραία μπαλιά στον Εστογιανόφ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά η μπάλα βρίσκει το πόδι του Βέμπερ και καταλήγει κόρνερ.
76΄: Μακρινό σουτ του Σαρμιέντο η μπάλα βρίσκει και το πόδι του Μάκου και καταλήγει κόρνερ.
79΄: Έξυπνη μπαλιά του Ρεκόμπα στον Σκούφαλη αλλά προλαβαίνει ο Κοτσόλης που παρακολουθούσε τη φάση και μπλοκάρει την μπάλα.    
85΄: Σέντρα του Βενετίδη από αριστερά η μπάλα φθάνει στον Φωτάκη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μπέλιτς, η μπάλα φθάνει ξανά στον Βενετίδη που τροφοδοτεί τον Ίλιτς αλλά δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ και αποκρούει ο Λάτκα.
90΄: Σουτ του Ρεκόμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης.   
90΄+1:Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μετίν η μπάλα βρίσκει τον Μαϊστόροβιτς και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
90΄+3: Ο Φωτάκης κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σε κόρνερ.  
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος παίκτης για την ΑΕΛ ο Στέφανος Κοτσόλης που πραγματικά έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και αν η λαρισινή ομάδα πάρει την πέμπτη θέση θα του χρωστάει πολλά και ακολούθησε σε απόδοση ο Φωτάκης.
Ο Βέμπερ ήταν καλός ενώ τα δύο σέντερ μπακ ο Νταμπίζας και ο Κώτσιος ταλαιπωρήθηκαν στην άμυνα όπως και ο Βενετίδης στην άμυνα παρά την πολύ καλή παρουσία του στην επίθεση.  
Λίγα πράγματα τα δύο αμυντικά χαφ ο Κυριακίδης και ο Σαρμιέντο ενώ ο Μετίν που αντικατέστησε τον πρώτο έκανε πιο αισθητή την παρουσία του.
Ο Γιαννακόπουλςο φάνηκε κατά διαστήματα ενώ ο Γκουέλα σε ελάχιστες φάσεις. Ο Ίλιτς που αντικατέστησε τον Γκουέλα δεν άρεσε.
Ο Πάρα μόχθησε αλλά δεν έχει αποτελεσματικότητα όπως και ο Τσίγκας που τον αντικατέστησε με ελαφρυντικό ότι δεν έχει πολλά παιχνίδια.
***
Από τον Πανιώνιο καλύτεροι ήταν ο τερματοφύλακας Μπέλιτς και ο Εστογιανόφ. Επίσης άρεσαν τα δύο σέντερ μπακ Λάτκα και Μαϊστόροβιτς που κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου. Καλός και ο Κουμουρτζί.
Γενικά ο Πανιώνιος έδειξε μια τεχνική ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας προστάτευσε τον Πανιώνιο χωρίς όμως να κάνει το μεγάλο λάθος. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βέμπερ, Νταμπίζα (ΑΕΛ) Λουρένσο, Κουμορτζί, Μπέλιτς (Πανιώνιο)
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Τρύφωνας (Κέρκυρας) και Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βέμπερ, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Κυριακίδης (46΄ Τουμέρ), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Πάρα (71΄ Τσίγκας), Γιαννακόπουλος, Γκουέλα (60΄ Ιλιτς)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Μαϊστόροβιτς, Λάτκα, Τζαβέλλας, Μάκος, Κουμορτζί, Αντερσον (88΄ Μπάρκογλου), Λουρένσο (71΄ Σκούφαλης), Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ (77΄ Γουνδουλάκης)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.710, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 60.355
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass