ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ

Αγώνας δρόμου για το... Αλκαζάρ

* ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2009 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:45
Η ΑΕΛ δίνει μάχη για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ και στην Ευρώπη, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται και για την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα να μην έχει κανένα πρόβλημα αδειοδότησης τόσο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα όσο και για τι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. 
Χθες μάλιστα βρέθηκε στο Αλκαζάρ ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκα Πατρίκ Κομνηνός και οι κ. Μιχάλης Αναγνώστου (πάλι από την Σούπερ Λίγκα) και Γιώργος Δημητρίου (από την ΕΠΟ) και συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ τον πρόεδρο κ. Γιώργο Στουκογεώργο, τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Κοντοθανάση, τον ταμία κ. Δημήτρη Σουφλιά, τη διευθύντρια του ΕΑΚ Κατερίνα Γαλάρα και τα στελέχη της ΑΕΛ Μιχάλη Ανδρέου και Σωτήρη Μάρκου.
Οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του Αλκαζάρ και σημείωσαν τις παραλείψεις που υπάρχουν ώστε να μπορεί το Αλκαζάρ να πάρει αδειοδότηση τόσο για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα όσο και σε πιθανές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα να υπάρξει μία αίθουσα εργασίας (που τώρα είναι ανύπαρκτη) που προτάθηκε να είναι δίπλα από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, να γίνει μία σκάλα ειδικά από την εξωτερική πλευρά του γηπέδου (ώστε οι εκπρόσωποι του Τύπου να μην έρχονται σε επαφή με τους φιλάθλους), να γίνει ένα ακόμα μεγάλο μπουθ (πιθανότατα στη Θύρα-2) και ίσως ένα ακόμα για να χρησιμοποιηθεί ως στούντιο τηλεόρασης.
Στα αποδυτήρια των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων χρειάζεται μία ανακαίνιση και παράλληλα στις δύο καταπακτές που βγαίνουν οι παίκτες των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων να είναι πιο μικρό το διαχωριστικό τους και να έρχονται σε επαφή οι παίκτες μερικά μέτρα μέσα σ’ αυτήν.
Χρειάζεται να δημιουργηθούν πάγκοι ως κυλικεία σε όλες τις θύρες του γηπέδου που θα προσφέρονται νερά και αναψυκτικά ενώ θα πρέπει να βγουν οι καρέκλες από τη Θύρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να τοποθετηθεί σ’ εκείνο το μέρος μία χημική τουαλέτα.
Χρειάζεται να υπάρξουν περισσότεροι χώροι υγιεινής που θα πρέπει να είναι περισσότεροι (τουλάχιστον τριάντα ακόμα), θα πρέπει να προστεθούν μερικά σκαλοπάτια σε μερικές θύρες και να μπει φωτισμός στους διαδρόμους που χρησιμοποιούνται για την άνοδο και την κάθοδο των θεατών.
Τέλος σε ευρωπαϊκά μόνο παιχνίδια πρέπει να υπάρχει μία εφεδρική γεννήτρια (τουλάχιστον νοικιαζόμενη). Για ηλεκτρονικό πίνακα η ΟΥΕΦΑ δεν προβλέπει την εγκατάστασή του αλλά θα είναι καλό να μπει από αισθητικής πλευράς.
Το θέμα είναι ότι μπορεί να ήρθαν οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ και να έκαναν έλεγχο αλλά τα έργα αυτά πρέπει να αρχίσουν αμέσως με τη λήξη των πλέι οφ κάτι που σημαίνει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση και ενεργοποίηση των φορέων για να μπορέσουν να εκταμιευτούν χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε μία περίοδο που ακόμα δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου για το 2009!
Η ΑΕΛ δεν πρέπει αν αγωνιστεί μακριά από τη φυσική της έδρα το Αλκαζάρ σε περίπτωση που εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη και εφόσον γίνουν τα έργα που αναφέραμε (και είναι εύκολα) τότε δεν θα αναγκαστεί να πάει στο γειτονικό Βόλο.
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στο μεταξύ συνεχίστηκε η προετοιμασία των παικτών της ΑΕΛ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό και για το οποίο ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Νταμπίζα, Κώτσιου αλλά τα προβλήματα δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά. Συγκεκριμένα εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκουέλα, που έχει πρόβλημα στον αριστερό ώμο, ενώ χθες γυμνάστηκε μόνος του ο Κυριακίδης (μάλλον θα είναι στη διάθεση του προπονητή), και ο Μετίν αποχώρησε από την προπόνηση με τράβηγμα στη γάμπα.
Σήμερα θα φανεί κατά πόσο οι τρεις αυτοί παίκτες μπορούν να είναι τη διάθεση του Ουζουνίδη, σ’ ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ θα πρέπει να προσπαθήσει με όσες δυνάμεις έχει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί για να συνεχίσει αν έχει το προβάδισμα έναντι του Άρη, που βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πίσω, και θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ με τον Άρη.        
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, θα παραθέσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου – ενόψει και του κυριακάτικου εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό – σήμερα, στις 13:15, στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ.
 
 
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass