ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ουζουνίδης: Ξέρουμε τις δυσκολίες

* Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2009 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:46
Την προσπάθεια να πάρει η ΑΕΛ ό,τι καλύτερο βαθμολογικά μπορεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης ενώ για πρώτη φορά μίλησε για μεταγραφές τονίζοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ανανεώσεις των συμβολαίων και ακολούθως θα προχωρήσει η ομάδα σε αποκτήσεις ποδοσφαιριστών. Επίσης οι μεταγραφές θα καθοριστούν σε μεγάλο ποσοστό και από τη θέση που θα τερματίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος διέψευσε κάθε σενάριο για να πάει στον Πανιώνιο όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ενώ αναφέρθηκε και στην τιμή που του έγινε να αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας προπονητής της Σούπερ Λίγκα.
Ο Ουζουνίδης ξεκίνησε τη συνέντευξη μιλώντας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τόνισε τα εξής: «Ξέρουμε καλά πόσο δύσκολο είναι το ματς της Κυριακής. Αναγνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός δίκαια στέφθηκε πρωταθλητής, αναγνωρίζουμε ότι ειδικά στην έδρα του είναι πολύ καλός – αν δεν κάνω λάθος, μετράει μόνο μία ισοπαλία – αλλά ξέρουμε επίσης ότι κι εμείς είμαστε μια καλή ομάδα, που μπορεί να τα καταφέρει. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλοί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, γιατί ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν συγχωρούν λάθη. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από τον συγκεκριμένο αγώνα»
* Με δεδομένες τις απουσίες των Νταμπίζα-Κώτσιου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Φεράρι-Ααράμπ ή προσανατολίζεστε σε κάτι διαφορετικό;
«Όχι, δεν υπάρχει σκέψη για κάτι άλλο. Γιατί ν’ αλλάξω; Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα».
* Θα υπάρχουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο;
«Λογικά, ναι. Χρειαζόμαστε παίκτες που τρέχουν και πιέζουν».
* Μιλήσατε για πίεση , στον αγώνα με τον Πανιώνιο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις αλλαγές που κάνατε δεν υπήρχε πίεση. Πώς το σχολιάζετε;
«Στην ενδεκάδα του δεύτερου ημιχρόνου υπήρχαν περισσότεροι επιτελικοί παίκτες και ήταν φυσικό αλλά η άμυνα του Πανιωνίου ήταν οργανωμένη έτσι που έπρεπε να τη διασπάσουμε με μακρινά σουτ αλλά και σέντρες από τα πλάγια. Κάναμε σουτ μας έλειψαν οι σέντρες αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις πρέπει η μπάλα να πηγαίνει μέσα.
Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών. Μπορεί να μην καταφέραμε να κερδίσουμε, όμως και ο βαθμός δίνει μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα του Άρη, που θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αν δεν τα καταφέρει, τότε εμάς θα μας αρκεί μόνο μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες για να πάρουμε την 5η θέση».
* Πώς ερμηνεύετε την πτώση της επιθετικής παραγωγικότητας του Πάρα στο δεύτερο γύρο;
«Δεν θέλω να μπούμε στη διαδικασία να μιλάμε για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Καμιά φορά, πάντως, το γκολ είναι και θέμα ρέντας».
* Η άμυνα στα τελευταία τρία παιχνίδια της ΑΕΛ δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ τώρα με την έλλειψη Νταμπίζα και Κώτσιου μήπως αυτό το μικρό σερί σταματήσει με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου;
«Ποτέ στη διάρκεια της χρονιάς δεν επικαλέστηκα απουσίες. Εγώ κοιτάω πάντα τα παιδιά που έχω στη διάθεσή μου. Κι από τη στιγμή που είναι στην ομάδα μας, τους έχω εμπιστοσύνη».
-Η ΑΕΛ θα πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να «κλέψει» βαθμό από τον Ολυμπιακό ή για να τον «ζητήσει» με την απόδοσή της;
«Θα δούμε. Αναλόγως με το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας στο ρόστερ του. Το θέμα είναι εμείς να είμαστε καλοί. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε μια ομάδα που παίζει μόνο άμυνα, αλλά προσπαθεί να δημιουργεί μέσα στο γήπεδο».
* Τι απαντάτε σε δημοσιεύματα που σας θέλουν να έχετε δεχτεί προσέγγιση από τον Πανιώνιο;
«Αυτά τα δημοσιεύματα είναι τόσο αληθή, όσο εκείνα που έλεγαν πριν από μήνες ότι δεν θα ξεκινήσω το πρωτάθλημα ή ότι θα φύγω στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα».
* Ανακηρυχθήκατε καλύτερος Έλληνας προπονητής για το all star game του ποδοσφαίρου. Τι σημαίνει αυτό για σας;
«Είναι μια πολύ μεγάλη ατομική διάκριση, η οποία – δεν πρέπει να ξεχνάμε – ότι σε ένα ομαδικό σπορ όπως είναι το ποδόσφαιρο, έρχεται ως αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Μερίδιο έχουν όλοι. Από τη διοίκηση και τους άμεσους συνεργάτες στο τεχνικό τιμ, μέχρι τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Όταν υπάρχει διάκριση για ένα μέλος της ΑΕΛ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ανήκει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα».
* Την προηγούμενη βδομάδα δεν μιλήσατε για τα μεταγραφικά, τώρα είστε πιο χαλαρός να μιλήσετε γι’ αυτά;
« Προσπαθούμε να εντοπίσουμε λύσεις για την ομάδα. Προέχει να συζητήσουμε με τα παιδιά των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα. Έχουν ξεκινήσει συζητήσει εδώ και 2-3 εβδομάδες και αναλόγως με την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων θα διαμορφωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός».
* Εξακολουθείτε να έχετε ως προτεραιότητα ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας;
«Αυτό θα είναι το ιδανικό. Θα εξαρτηθούν πολλά και από την κλάση των ποδοσφαιριστών που θα βρούμε. Είναι ευχής έργον να μπορούμε να έχουμε στο ρόστερ μας καλούς ποδοσφαιριστές σε σχετικά νεαρή ηλικία. Στις κινήσεις μας θα παίξει ρόλο και η βαθμολογική κατάταξη. Αλλιώς θα κινηθούμε αν μπούμε στα πλέι οφ και παίξουμε Ευρώπη κι αλλιώς στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε».
* Έχετε καταλήξει στους παίκτες που θα αποχωρήσουν;
«Η διοίκηση είναι ενήμερη για όλα».
* Θα γίνουν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ γιατί ακούγεται ότι το νούμερο των παικτών που θα φύγουν θα είναι διψήφιο;
«Δεν είναι ό,τι καλύτερο να αλλάζουν πολλοί παίκτες κάθε χρόνο. Για να βελτιώσεις μια ομάδα θα πρέπει να έχεις ποδοσφαιριστές τουλάχιστον για 2-3 χρόνια μαζί, ώστε να μπορεί να δουλέψεις σε βάθος χρόνου. Αν γίνονται πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ κάθε καλοκαίρι, ο προπονητής δεν μπορεί να παράγει έργο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προπονεί. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το έχουμε αυτό, γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του προπονητή και δεν μιλάω μόνο για τους Έλληνες αλλά και τους ξένους που έρχονται να δουλέψουν στην Ελλάδα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass