ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ-ΤΟΞΟΤΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

«Επαναληπτικός»... τελικός των 34 πέναλτι

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2009 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:46
Μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του Λαρισινού ποδοσφαίρου ζωντάνεψαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ. Αφορμή, ένα παιχνίδι για την οικονομική ενίσχυση του –τότε- προπονητή του Λαρισαϊκού, Θανάση Μανίκα, το οποίο έγινε με τη συμπλήρωση 25 ετών από τον ιστορικό εκείνο τελικό το Μάιο του 84’ μεταξύ του Λαρισαϊκού και του Τοξότη που σφραγίστηκε από το γεγονός ότι για να αναδειχθεί ο νικητής χρειάστηκε να εκτελεστούν 34 πέναλτι!
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς ο Τοξότης ήταν ο νικητής με σκορ 4-1 και μάλιστα στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ικανοποιητική αφού αρκετοί φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση δείχνοντας την αγάπη και τη συμπάθειά τους σ’ έναν πραγματικό εργάτη του ποδοσφαίρου με μεγάλη προσφορά στο χώρο.
Ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο για μία ακόμα φορά παρουσίασε το κοινωνικό του πρόσωπο περνώντας το μήνυμα της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης αφού χθες η ποδοσφαιρική Λάρισα έδειξε ότι ενωμένη μπορεί να πετύχει πολλά.
«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη τους. Τους ανθρώπους του Λαρισαϊκού και του Τοξότη αλλά και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.
Αυτό το παιχνίδι είχε γίνει πριν 25 χρόνια και ήταν κάτι πολύ ευχάριστο. Όλα τα παιδιά που ήρθαν σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθαν με τέτοια όρεξη όπως και τότε» είπε φανερά συγκινημένος ο Θανάσης Μανίκας και κατέληξε:
«Αισθάνομαι πολύ ευχάριστα. Μετά από 25 χρόνια ξανά στο ίδιο γήπεδο με τα ίδια πρόσωπα. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις. Εύχομαι σε όλους υγεία πάνω απ’ όλα».
Σε ό,τι αφορά στην αγωνιστική τακτική ο τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε:
«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική με τότε γιατί δεν είναι προπονημένα τα παιδιά. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Εγώ πάντως τους είπα ότι και τότε που ήσασταν προπονημένοι κάποιες στιγμές δείχνατε σαν να μην είχατε κουράγιο».
Στον πάγκο του Τοξότη βρισκόταν ο Λάκης Παγκαρλιώτας ο οποίος από την πλευρά του υπογράμμισε τα εξής:
«Έχουν περάσει 25 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι. Σήμερα δίνουμε έναν άλλο αγώνα για τον Θανάση Μανίκα προκειμένου να τον στηρίξουμε για να βγει όσο γίνεται πιο γρήγορα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και να τον ξαναδούμε γρήγορα στα γήπεδα.
Τα παιδιά που συνάντησα σήμερα μετά από τόσα χρόνια δεν θα τα γνώριζα αν θα τα έβλεπα έξω. Είναι πολύ συγκινητικό το ότι μετά από τόσα χρόνια να ξανασυναντηθήκαμε και δώσαμε μια υπόσχεση να ξαναβρισκόμαστε πολύ πιο τακτικά από δω και πέρα και να μετέχουμε σε τέτοια παιχνίδια» είπε ο Λάκης Παγκαρλιώτας.
Η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Λαρισαϊκού και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Κατσούλης μας είπε τα εξής:
«Ήταν μια πρωτοβουλία των παλαιμάχων του Λαρισαϊκού στην οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα οι άνθρωποι του Τοξότη. Στην πορεία θα κάνουμε κι άλλα τέτοια παιχνίδια με κοινωνικό χαρακτήρα γιατί αυτός είναι ο στόχος των παλαιμάχων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι για έναν άνθρωπο που τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε και του ευχόμαστε μακροζωία».
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Θανάση Μανίκα να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στο κέντρο του γηπέδου. Νωρίτερα απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους αρχηγούς των δύο ομάδων Λ. Πλίτση και Χολέβα καθώς και στο διαιτητικό τρίο των κ. Συρμακέζη, Φαρμάκη και Ιωαννίδη που ήταν το ίδιο όπως και στον πρώτο αγώνα.
«Αισθάνομαι σαν να ήταν χθες. Σαν να μην πέρασαν τα 25 χρόνια. Το παιχνίδι ήταν εξίσου καλό όπως και τότε. Υπήρχε ζωντάνια, υπήρχε τέχνη και σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα κάποιοι μεγαλώνοντας έδειξαν ότι έμαθαν καλύτερη μπάλα» είπε ο κ. Συρμακέζης ενώ ο κ. Φαρμάκης συμπλήρωσε:
«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσοι έδωσαν το «παρών» και στήριξαν υλικά και ψυχολογικά τον Θανάση Μανίκα. Εύχομαι να είναι πάντα υγιής».
Τέλος ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε:
«Το καλό είναι ότι μας γύρισε 25 χρόνια πίσω. Δηλαδή γίναμε 25 χρόνια νεότεροι. Νομίζουμε ότι ήταν σαν χθες. Αισθανθήκαμε όλοι νέοι. Εύχομαι καλή Ανάσταση και υγεία».
Ο Τοξότης λοιπόν επικράτησε με 4-1 χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Καφφές, Μπαντραλέξης, Μιχαηλίδης και Καμάκας ενώ για το Λαρισαϊκό (που είχε χαμένο πέναλτι με τον Καραβασίλη και ένα δοκάρι) σκόραρε ο Τσιωνάς.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρουσία στον πάγκο του Τοξότη του τότε προέδρου του συλλόγου κ. Χρυσικού.
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ: Λ. Πλίτσης, Δαρόγλου, Αγγέλης, Γκατζούδης, Τσουτσούμης, Σομπασίδης, Γεωργούλας, Δοξαράς, Σαξώνης, Νταναβάρας, Πούλιος (Ροβογλίδης, Καραγκούνης, Τσεγκελίδης, Καραβασίλης, Β. Πλίτσης, Λιάπης, Τσιωνάς, Καλουσόπουλος, Δ. Κυριτσάκας, Β. Κυριτσάκας, Ευαγγέλου, Κούργιας, Φ. Πλίτσης, Γεωργαντζάς, Τσουμακίδης, Ρεντούμης, Κτούκας, Τσιμπουκλής, Μεϊμάρογλου, Πατσώνης, Καλιώνης, Κατσάνης, Καρίμαλης).
ΤΟΞΟΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ραούλης, Βλαχούλης, Γιάννας, Παπαγιάννης Ι., Σταμάτης Γ., Γούλας, Χολέβας, Πετρόπουλος, Γιαννακός, Χαρούλης, Νούσιος (Νερουλιάτσιος, Ντόσας, Καμάκας, Τσαχουρίδης, Κακανούλιας, Χιλ, Οικονόμου, Τραμπάκουλας, Μπεκιώτης, Καφφές, Μιχαηλίδης, Κοτρώτσιος, Μπίλης, Μπούτλας, Δαλιός, Καπελιάνης, Μικερτζής, Σουλιώτης, Παπαγιάννης Δ., Μπουρνάκας, Μπαντραλέξης, Γκασδράνης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass