ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Γ. Μπαρτζώκας: Αυτό είναι το έργο μου...

*ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ *ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2009 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:49
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε χθες ο τεχνικός της Ολύμπια Γιώργος Μπαρτζώκας που στα τρία χρόνια παρουσίας του στη λαρισινή ομάδα έφθασε να είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του λαρισινού μπάσκετ βάσει βαθμολογικής θέσης που πήρε η ομάδα του (7η) και σε αριθμό νικών (13).Τη συνέντευξη την έδωσε στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και υπήρχε η παρουσία των υπολοίπων μελών της τεχνική ηγεσίας (Βαγγέλη Κουτσοκέρα, Βαγγέλη Παπά), του διοικητικού Αλέκου Μεταφτσή, του πρώην μάνατζερ Μιχάλη Μπότσιου, του προέδρου του συνδέσμου φιλάθλων «Ολύμπιοι» Δημήτρη Αθανασόπουλου και του υπεύθυνου επικοινωνίας Γιάννη Γιαννακόπουλου.
Ο Γ. Μπαρτζώκας ξεκίνησε τη συνέντευξη με ευχαριστίες προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και όλους τους παρευρεθέντες με τους οποίους είχαν άριστη σχέση.Τόνισε ότι «η τρίχρονη παραμονή του (μακροβιότερος προπονητής στην Ολύμπια) χωρίζεται σε δύο περιόδους, η πρώτη ήταν όταν η ομάδα δεν είχε προβλήματα και η δεύτερη όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα και τότε το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν η ομάδα να μείνει ενωμένη και υπήρχε το ένστικτο της επιβίωσης και να τελειώσει η χρονιά.
Την πρώτη περίοδο όλοι είχαν να λένε για την Ολύμπια ενώ τη δεύτερη περίοδο έχω εγώ να για την προσπάθεια των συνεργατών μου που δούλεψαν αφιλοκερδώς για την ομάδα και προσπαθούσαμε όλοι να βάλουμε περισσότερο συναίσθημα.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους που μπορεί να είχαν μια μείωση όπως συμβαίνει σε όλο το μπάσκετ αλλά το βασικό είναι ότι υπήρξαν υπόδειγμα ήθους και αυτό φαίνεται με τις συνεχείς βραβεύσεις της ομάδας. Το γήπεδό μας ήταν «εκκλησία» και αυτό φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια.
Όταν ήρθα στην ομάδα όλοι ήξεραν ότι η Ολύμπια είναι πολύ οργανωμένη και έχει μ α πρόταση για το λαρισινό μπάσκετ. Στόχος μου λοιπόν ήταν να δώσω μια αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα. Παίξαμε δύο συνεχόμενες χρονιές στα πλέι οφ, και στο κύπελλο φθάσαμε δύο φορές στους οκτώ και μία φορά θα φθάνουμε στα ημιτελικά παίζοντας όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας.
Αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας άξια και χωρίς κανένας να μας τη χαρίσει. Περάσαμε δύο φορές στους ομίλους και την πρώτη φορά διεκδικήσαμε πρόκριση στα ημιτελικά όπως και τη δεύτερη αλλά συμφώνησα απόλυτα με την απόφαση της διοίκησης να μην πάει στο Ισραήλ λόγω του εμπόλεμου της κατάστασης. Κάναμε κάτι που δεν είχαν καταφέρει η ΑΕΚ και το Μαρούσι.
Εμείς παρουσιάσαμε ένα μοντέλο αγωνιστικό που δεν βασίστηκε σε σταρ αλλά σε παίκτες που να γνωρίζει ο καθένας το ρόλο του και γι’ αυτό ανταποκριθήκαμε πολλές φορές σε δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από τραυματίες παίκτες.
Φέραμε σταρ όπως τον Ουόλς και τον Λαμάρ Γκριρ αλλά αυτός ο παίκτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων ήταν ο Κόρεϊ Μπέλσερ που έμεινε για τρία χρόνια και ήταν ένας παίκτης που ήξερε το ρόλο του και δεν είναι τυχαίο ότι έπαιζε 35 λεπτά το παιχνίδι ενώ μεγάλη προσφορά είχε και ο Αριγκμπάμπου που έπαιζε μαχητικά και έφτιαχνε κλίμα στα αποδυτήρια που είναι σημαντικό.
Οι Έλληνες παίκτες που έπαιξαν στην Ολύμπια κέρδισαν καθώς αρκετοί όταν έφυγαν διπλασίασαν το κασέ τους και η Ολύμπια τους βοήθησε να ωριμάσουν. Χαιρόμαστε με την πρόοδο των παικτών. 
Ο πρώτος στόχος μου στην Ολύμπια ήταν να δώσω μία αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και ο δεύτερος να μην απογοητεύσω τους αδελφούς Μαλάκου που μου εμπιστεύτηκαν την τύχη της ομάδας καθώς μπορεί να έχουμε φιλία αλλά αγαπάνε την ομάδα και δεν θα ήθελαν να της κάνουν κακό.
Το μόνο που θέλω είναι να ζητήσω συγγνώμη είναι από κάποιους διαιτητές στο τέλος της σεζόν που ήταν απόρροια της πίεσης των προβλημάτων που είχε η ομάδα.
*Στην αρχή της σεζόν υπήρχε στόχος η εξάδα πιστεύετε ότι αν μένατε πλήρης στο τέλος θα τα καταφέρνατε;
«Κανένας δεν μου είπε για εξάδα, εμείς είχαμε στόχο και φέτος τα πλέι οφ και θεωρώ ότι αν μέναμε πλήρης θα τα καταφέρναμε και αυτό φάνηκε από το ό,τι παρά τα προβλήματα που υπήρξαν δεν διαλυθήκαμε γιατί παίζαμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Εμείς παίζαμε σε πολλά ταμπλό και προσπαθούσαμε και ειδικά η Ευρώπη για ομάδες σαν τη Λάρισα που αναγκάζονται να ταξιδεύουν με πούλμαν και με δύο πτήσεις είναι αρκετά επίπονη. Θέλαμε να παίξουμε για τρίτη χρονιά πλέι οφ και να δημιουργήσουμε μια υγιή βάση και μετά να δούμε τι θα κάνουμε».
*Το μέλλον της Ολύμπια πώς το βλέπετε;
«Το ευχάριστο είναι ότι για τη Λάρισα δεν χάθηκε η θέση στην Α1, δεν γνωρίζω τι αποφάσεις θα πάρουν οι αδελφοί Μαλάκου. Η Λάρισα είναι μια αθλητική πόλη καθώς έχει πολλές ομάδες σε πολλά αθλήματα σε εθνικές κατηγορίες και νομίζω ότι η πόλη θα πρέπει να το αποδείξει αν θέλει την Ολύμπια στην Α1 εθνική κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο».
*Εσείς έχετε πάρει απόφαση τι θα κάνετε τη νέα χρονιά;
«Δεν έχω πάρει απόφαση. Η Λάρισα μου άρεσε δεν έχω παράπονο από κανέναν και θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που επί τρία χρόνια τα περισσότερα Σαββατοκύριακα ήταν στη Λάρισα. Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή.
Αν υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον από κάποιους μακάρι να γίνει κάτι. Διαβάζω ότι επιχειρηματίες θέλουν να έρθουν είτε να αναλάβουν μία από τις δύο ομάδες ή να γίνει συγχώνευση και να την αναλάβουν. Όμως θεωρώ ότι βρίσκουν εύκολο τρόπο για να διαφημιστούν. Μετά δεν υπάρχει κανείς. Το μπάσκετ χρειάζεται πράξεις όχι λόγια. Εύχομαι η Ολύμπια να είναι κανονικά και του χρόνου στην Α1. Δεν πήρα αποφάσεις ακόμη για το τι θα κάνω, ούτε αν θα φύγω από την Ολύμπια. Ήρθα διστακτικά στην Ολύμπια, αγαπούσα την ομάδα λόγω του Γιώργου Μαλάκου, την υποστήριζα και στην Α2 παρακολουθώντας μαζί του παιχνίδια. Ήρθα και αγάπησα και την πόλη. Είχα σκοπό να μείνω πολλά χρόνια και δεν το αποκλείω να το κάνω και τώρα ακόμη. Δέθηκα και με την πόλη, αν φύγω θα στενοχωρηθώ πολύ».
*Είπατε ότι οι παίκτες ανέβασαν τα κασέ τους. Το δικό σας ανέβηκε;
«Η Ολύμπια μου παρείχε τη δυνατότητα να δουλέψω στην Α1 εθνική κατηγορία και την ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα τους αδελφούς Μαλάκου που με εμπιστεύτηκαν, είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία. Η αγωνιστική πρόταση που κατέθεσα ακολουθήθηκε και από άλλους μετά. Μόνο καλό μου έκανε αυτό».
*Τα συμβόλαια κάποιων παικτών έδειξαν δυσανάλογα με την προσφορά τους. Παράδειγμα ο Μπατής είχε μικρό συμβόλαιο και μεγάλη προσφορά αντίθετα με κάποιους άλλους... Παράδειγμα Κάστλ και Παπαϊωακείμ είχαν υψηλά συμβόλαια...
Κάθε προπονητής κάνει επιλογές και προτείνει ονόματα και μπορεί να αποκτηθεί ο δέκατος τη λίστα αντί για τον πρώτο.. Είναι δύσκολο για κάποιον παίκτη να έρθει στην Λάρισα. Παράδειγμα όταν έφυγε ο Λάκσα θέλαμε τον Νατζφέι που παρότι εμείς του δίναμε περισσότερα χρήματα προτίμησε να πάει στο Αιγάλεω ή το Ρέθυμνο. Ο Τσιάρας προτίμησε τον ΠΑΟΚ γιατί του έδωσε περισσότερα χρήματα. Πήραμε τον Παπαϊωακείμ που ήταν ο μόνος ψηλός που υπήρχε στην αγορά όταν δεν βρήκαμε Ελληνα πλέι μέικερ και χάσαμε τον Τσιάρα. Ο Κάστλ ήταν σε μεγάλη ηλικία και εξαρτάται τι κίνητρο είχε. Ο Κούρτοβιτς πέρυσι ήταν καλός, αλλά φέτος χωρίς τραυματισμούς δεν έκανε καλή χρονιά.
Επίσης οι μάνατζερ προτιμούσαν τον Κολοσσό για παράδειγμα, διότι ήταν πιο ελκυστικός, αφού εμείς από πέρσι είχαμε κάποια οικονομικά προβλήματα με καθυστερήσεις χρημάτων. Κουμπούρας και Τσιάρας πήραν περισσότερα χρήματα και έφυγαν, ενώ θέλαμε πολύ να τους κρατήσουμε. Η επιλογή του Τόμας ήταν αποτυχημένη. Είχε ποιότητα, αλλά από την Ιταλία δεν μπορούσε να μπει στο ομαδικό πνεύμα της δικής μας ομάδας. Θέλω να πω ότι είναι κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες και δεν ξέρεις τι θα σου βγει στην πορεία».
*Τα νέα παιδιά της Ολύμπια έχουν μέλλον;
«Η ελληνική λίγκα είναι η δυσκολότερη μαζί με την ισπανική. Γίνονται σκληρά παιχνίδια καθώς υπάρχουν πολλές επαφές και η τακτική βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, έτσι ένα νέο παιδί είναι δύσκολο να μπει σε τέτοια διαδικασία. Έχουν μέλλον όμως αυτά τα παιδιά, αρκεί να το θέλουν πρώτα αυτοί. Θα πρέπει να γίνουν πιο μαχητικοί».
*Πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες τίμησαν το συμβόλαιό τους και έμειναν ενώ άλλοι έφυγαν;
 «Αυτοί που έμειναν δεν είχαν μάλλον άλλη επιλογή για να είμαστε ειλικρινείς. Δεύτερον οι Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να παίξουν στην Ελλάδα στα μέσα της χρονιάς. Πρέπει να βρουν ομάδα στο εξωτερικό. Και τρίτον κάποιοι είχαν φιλότιμο και η κατάσταση δεν αλλοίωσε τη συμπεριφορά τους. Σήκωσαν μεγαλύτερο βάρος και τα κατάφεραν. Ένας παίκτης δύο πράγματα φοβάται, να μην χάσει τα χρήματά του και να μην πάρει κάποιος τη θέση του. Σε μας τώρα δεν υπήρχε τίποτα από αυτά τα δύο και έτσι τα έδωσαν όλα όσοι έμειναν χωρίς φόβο. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες που έφυγαν, όλοι όμως στα δύσκολα κρινόμαστε και επιβιώνουμε. Πρέπει να είσαι σκληρός για να παίζεις και να συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο όπως αυτό που κάνουμε εμείς. Κάποιοι πρέπει να αποδείξουν και ότι είναι άξιοι και το καταφέρνουν. Εύχομαι τα καλύτερα για το λαρισινό μπάσκετ και ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία που είχαμε. Θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι της Λάρισας έχουν θετική σκέψη και βοηθάνε τις ομάδες και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass