ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΕΣ 9 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

Θα προσανατολιστούν... αθλητικά

* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΚΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ * ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2009 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:53
Την ευκαιρία να βρουν επιστημονικά το άθλημα που τους ταιριάζει θα έχουν οι νεαροί Λαρισαίοι και Λαρισαίες. Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ΕΑΚ το Εργομετρικό Πρόγραμμμα «Έλα στον αθλητισμό», που διοργανώνεται με την πρωτοβουλία της εταιρίας Cosmote. Χθες μάλιστα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Λάρισας διοργάνωσε και μία συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε η εκδήλωση.
Μιλώντας γι’ αυτήν ο Δήμαρχος, κ. Τζανακούλης, αφού ευχαρίστησε την Cosmote γιατί ασχολούνται με τον αθλητισμό και στην επαρχία, τόνισε πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλα τα παιδιά της πόλης να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Μάλιστα ανέφερε πως είναι σπουδαία ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούν υπενθυμίζοντας πως στα δικά του τα χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιες μελέτες και προγράμματα. Τέλος κάλεσε όλα τα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή και υπογράμμισε πως ο Δήμος θα είναι πάντα κοντά σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Σταυρούλα Αγγελοπούλου που είναι διευθύντρια κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης της Cosmote η οποία με τη σειρά της έκανε μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα. Λίγο αργότερα μάλιστα παρουσιάστηκε και ένα σχετικό βίντεο. Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, κ. Οικονόμου, ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Χαδούλης, ο συντονιστής σχέσεων με την τοπική κοινωνία της Cosmote, κ. Μητσιός όπως και η κ. Ηλία που είναι στο γραφείο Τύπου της συγκεκριμένης εταιρίας.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αθλητικού προσανατολισμού για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών που εφαρμόζεται με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη διοργάνωση της «ΕΥ ΖΗΝ». Σε μια ειδική κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες), πραγματοποιούνται αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας και σωματομετρήσεις. Μέσω των μετρήσεων, αξιολογείται η φυσική κατάσταση των παιδιών, αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και τελικά σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των νέων, σύμφωνα με τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα.
Το Πρόγραμμα λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2006 και από τότε έως και σήμερα έχει επισκεφθεί 34 Δήμους της Αττικής, ενώ έχουν εργομετρηθεί 7.976 παιδιά.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα βρεθεί στη Λάρισα και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας, Πύρρος Δήμας (θα είναι στη Λάρισα Παρασκευή και Σάββατο). Η κινητή μονάδα θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ε.Α.Κ.Λ. το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 τις ώρες 11:00-14:00 και 17:00-20:00. Η επίσκεψη αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Λαρισαίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210-9944544, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14:00. Ενώ τέλος έγινε γνωστό πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass