ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δυνατό πρωτάθλημα με συγκινήσεις και εκπλήξεις...

* ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2009 4:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:53
Στην ιστορία ανήκει το φετινό πρωτάθλημα βόλεϊ κορασίδων, η ημιτελική και τελική φάση του οποίου διεξήχθη στη Λάρισα και στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης στο πλαίσιο απόφασης της διοίκησης της Ομοσπονδίας να αναθέσει τις διοργανώσεις σε επαρχιακές πόλεις –η τελική φάση του πρωταθλήματος νεανίδων διεξήχθη πριν το Πάσχα στο Άργος.
Η Λάρισα και η ΕΣΠΕΚΕΛ με τη συνδρομή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας διοργάνωσης, που αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς με πολλαπλά οφέλη τόσο για τη Λάρισα όσο και για τον τοπικό αθλητισμό.
Από την προηγούμενη Τετάρτη επτά αποστολές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Άργος και τα Χανιά κατέκλυσαν τα ξενοδοχεία της πόλης ενισχύοντας σημαντικά το προφίλ της πρωτεύουσας του θεσσαλικού κάμπου ως τόπος αθλητικού προορισμού σε συνδυασμό με τις αθλητικές της υποδομές.
Αλλά το ίδιο το πρωτάθλημα και μάλιστα τμημάτων ανάπτυξης και υποδομών αυτό καθεαυτό είναι αυταπόδεικτα ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, έστω και αν δεν τυγχάνει της ευρύτατης δημοσιότητας άλλων συλλογικών αθλημάτων. Στις κερκίδες του κλειστού γηπέδου της Νεάπολης εκτός των γονέων των αθλητριών βρέθηκαν πολλοί μαθητές, παράγοντες συλλόγων και φίλοι του αθλήματος που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη διάρκεια των πέντε ημερών υψηλού επιπέδου βόλεϊ με δυνατές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι προπονητές ήρθαν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν παίκτριες, που ενδιαφέρουν τους συλλόγους τους.
Στον αγωνιστικό τομέα από τους 12 αγώνες της ημιτελικής και τους 4 αγώνες της τελικής φάσης αποδείχθηκε ότι η φετινή διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα δυνατή και ανταγωνιστική καθώς πολλά από τα παιχνίδια ήταν αμφίρροπα, με ανατροπές και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Όπως μάλιστα παραδέχθηκε και ο προπονητής του πρωταθλητή Ηρακλή Θεσσαλονίκης Σωκράτης Τζουμάκας «ακόμα και ομάδες που έμειναν εκτός τελικού ήταν πολύ δυνατές», γεγονός που σημαίνει ότι η απόσταση μεταξύ των ομάδων έχει μειωθεί ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του αθλήματος και της οργανωμένης δουλειάς των σωματείων στα τμήματα υποδομών.
Ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης αποδείχθηκαν οι ομάδες τόσο της Siemens, οι παίκτριες της οποίας «σάρωσαν» τα ειδικά βραβεία μετά την ψηφοφορία προπονητών και παραγόντων, όσο και των Χανίων για τη συλλογική τους δουλειά και την ομαδικότητα του παιχνιδιού τους ενώ αρνητική έκπληξη αποτέλεσε η ομάδα του Ηρακλή Κηφισιάς, που αποκλείστηκε από την τελική φάση αν και ένα μήνα νωρίτερα είχε κατακτήσει με πλήρη σύνθεση το πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων.
Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
Όσον αφορά στο Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό Σύλλογο με το χάλκινο μετάλλιο πρόσθεσε μια ακόμα διάκριση στο λαρισινό αθλητισμό. Τα κορίτσια του συλλόγου μπορεί να μην κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση χάνοντας στις λεπτομέρειες τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μεγάλο τελικό και να διεκδικήσουν εντός έδρας το τρόπαιο απέδειξαν όμως ότι δίκαια συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας. Οι διαδοχικές τους συμμετοχές άλλωστε στις τελικές φάσεις (final four) των διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των κορασίδων του Φιλαθλητικού με τη σύνθεση, που κατέβηκε στην ημιτελική και τελική φάση του φετινού πρωταθλήματος ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Οκτώ αθλήτριες -Πλίτση Βιβή, Μπαζιάνα Ελένη, Γιάτσιου Ηλιάνα, Παλάτου Σταυρούλα, Νίκου Φιλίτσα, Κατσανάκη Κατερίνα, Βλάχου Αλεξάνδρα, Μπίσκα Ιωάννα- την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην κατηγορία των νεανίδων και φυσικά στη γυναικεία ομάδα, που αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία.
Ως εκ τούτου οι υπόλοιπες 4 αθλήτριες Αναγνωστοπούλου Δήμητρα (λ), Καραγιώργου Βανέσσα, Βενέτη Κλειώ και Αργυροπούλου Μαρίνα, η μικρότερη αθλήτρια της αποστολής, θα αποτελέσουν τον κορμό πάνω στον οποίο θα κτιστεί η νέα ομάδα του Φιλαθλητικού, στην οποία θα συμμετέχουν ελπιδοφόρες αθλήτριες της κατηγορίας των παγκορασίδων, το πρωτάθλημα των οποίων βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass