Ο ΚΟΤΣΟΒΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

«Δίχτυα» στην Τσεχία η Α.Ε.Λ.

* ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ»

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2009 3:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:53
Η Α.Ε.Λ. προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ που θα γίνει την Κυριακή στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο την Α.Ε.Κ. και το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό αν οι «βυσσινί» μπορούν να κάνουν μια βαθμολογική υπέρβαση αν και η φετινή χρονιά ακόμα και αν έρθει τέταρτη(στο μίνι πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή) είναι απόλυτα πετυχημένη μια και η ομάδα επιστρέφει στην Ευρώπη και μάλιστα μέσω του δύσκολου δρόμου του πρωταθλήματος.
Πάντως παράλληλα κινείται και στον μεταγραφικό τομέα αφού οι διαφαινόμενες νωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας περιόδου αναγκάζουν διοίκηση και τεχνική ηγεσία να κάνουν νωρίς και τις μεταγραφές, για το λόγο αυτό άλλωστε έκλεισαν ήδη τον Αλεξάντερ Σίμιτς που έπαιζε πέρυσι στον Ο.Φ.Η. και τον Δημήτρη Κολοβέτσιο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) της Α.Ε. Τυρνάβου.
Στο μεταξύ οι επόμενοι μεταγραφικοί στόχοι δείχνουν να είναι από την Τσεχία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκεί βρέθηκε ο σκάουτερ της ομάδας, Νίκος Κοτσοβός, παρακολούθησε αρκετά παιχνίδια του Τσέχικου πρωταθλήματος και είδε παίκτες που προτάθηκαν στη λαρισινή ομάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι στο στόχαστρο βρίσκονται και ο Ουκρανός Κοσίριν αλλά και ο Γεωργιανός Μερεμπασβίλι.
ΣΤΟΧΟΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Ακόμα πιο έντονο ενδιαφέρον έχουν τα φετινά πλέι οφ, μετά τη διευκρινιστική επιστολή της Ε.Π.Ο. στην Π.Α.Ε. Λάρισα, σχετικά με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αποσαφήνισε ότι η Α.Ε.Κ. δεν "απολαμβάνει" τα προνόμια του κυπελλούχου Ελλάδας από τη στιγμή που δεν κατάκτησε το τρόπαιο. Αυτό σημαίνει ότι η φάση της διοργάνωσης στην οποία θα συμμετάσχει, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση που θα καταλάβει στα πλέι οφ.
Η Α.Ε.Λ. είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, από τη στιγμή που στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στον 2ο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του EuropaLeague, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 16 και 22 Ιουλίου. Η ομάδα που θα καταταγεί τρίτη στα πλέι οφ, θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ πολύ σημαντικός στόχος είναι αυτός της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν τους ομίλους του EuropaLeague. Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου, κι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τις καλοκαιρινές διακοπές των ποδοσφαιριστών και την ομαλή διεξαγωγή της προετοιμασίας.
Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του «έξτρα» προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου. Τις ίδιες ημερομηνίες αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός, στις προκριματικές φάσεις όπου συμμετέχουν οι πρωταθλητές των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 13 έως 53 της βαθμολογίας της UEFA.
Θυμίζουμε πως η πρώτη από τις έξι αγωνιστικές των πλέι οφ διεξάγεται την Κυριακή και οι ομάδες ξεκινούν με την εξής βαθμολογία: Π.Α.Ο.Κ. 3, Παναθηναϊκός 2, Α.Ε.Κ. 1, Λάρισα 0.
Και μετά την εξέλιξη αυτή ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης δεν δίστασε να δηλώσει τα εξής σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας: «Η ομάδα μας έχει το λιγότερο άγχος, αλλά όχι το μικρότερο ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο από αυτά τα παιχνίδια. Αναγνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί και ότι έχουν περισσότερη εμπειρία, αλλά σε ένα τέτοιο μίνι τουρνουά όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια όπως μέχρι τώρα, με την ίδια σοβαρότητα και πάντα με στόχο να διεκδικούμε κάτι. Στο τέλος θα δούμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι».
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε και για τον θεσμό των πλέι οφ πού τόνισε: «Οτιδήποτε και να γίνει κάποιοι θα είναι περισσότερο και άλλοι λιγότερο ευχαριστημένοι. Πρέπει όμως όλοι να σεβαστούμε όσα έχουν συμφωνηθεί. Θεωρώ ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια. Υπάρχουν καλές ομάδες, που μπορούν να προσφέρουν θέαμα και εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας σε αυτή τη φάση και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».
ΡΕΠΟ ΧΘΕΣ
Οι παίκτες της Α.Ε.Λ. είχαν ρεπό χθες και θα επανέλθουν στις προπονήσεις σήμερα με τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη να περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται ο Γκουέλα με τον Γιαννακόπουλο που είχαν προβλήματα και δεν ακολουθούσαν μέχρι τώρα το πρόγραμμα της ομάδας. Αντίθετα, δεν μπορεί να υπολογίζει για την Κυριακή τον τιμωρημένο Φωτάκη, αλλά και για όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ τον Κυριακίδη, που έχει πρόβλημα στο ισχιακό νεύρο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ
Ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου διαιτητών Ηρακλείου θα διευθύνει το πρώτο παιχνίδι της Α.Ε.Λ. στα πλέι οφ, ενώ ο Τάσος Κάκος ορίστηκε διαιτητής στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά, οι διαιτητές και οι βοηθοί είναι:
* Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός (10/5/09, 19.00, Τούμπα): Κάκος Α. (Κέρκυρας), Τάτσης Δ. (Ηπείρου), Γούκος Δ. (Ηπείρου), 4ος: Σταθόπουλος Γ. (Αχαΐας), παρ. Καλύβας Δ. (Βοιωτίας).
* Α.Ε.Κ. - ΛΑΡΙΣΑ (10/5/09, 21.15, ΟΑΚΑ): Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου), Τρύφων Π. (Δράμας), Βλάχος Κ. (Γρεβενών), 4ος Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών), παρ. Μαζαράκης Γ. (Κεφ/νίας).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass