ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥ 2013

Συμμετέχω! Τρέχω! Γιορτάζω!

* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο «ΓΥΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2009» ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΝ ΦΩΤΑΚΗ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2009 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:53
Μια μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού είναι ο «Γύρος της Λάρισας» που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνεται από τον ΑΟΔΛ και αναμένεται να σημειώσει επιτυχία, καθώς οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, καταβάλλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή και η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Μέγας χορηγός είναι ο Φωτάκης Α.Ε.
Με αφορμή τον «Γύρο της Λάρισας» δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου, όπου ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ Γιάννης Οικονόμου, επισήμανε τα εξής: «Εδώ και 20 χρόνια ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει τον «Γύρο της πόλης».
Ένας Γύρος που έχει στόχο να αναδείξει τον μαζικό αθλητισμό και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες, να πάρουν μέρος.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να δούνε όλοι πώς είναι οι δρόμοι της πόλης χωρίς αυτοκίνητα, εκείνη την ημέρα.
Συγχρόνως να δώσουμε τη δυνατότητα για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στον αθλητισμό.
Πραγματικά είναι μια εκδήλωση που όλα τα χρόνια οι πολίτες την αγκαλιάζουν, συμμετέχουν και προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος, θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή, ο κόσμος θα συμμετάσχει και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα, ώστε να έρθουν την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα δοθεί η εκκίνηση.
Για να διεξαχθεί αυτός ο Γύρος χρειάζεται να γίνουν μεγάλες προσπάθειες και πάνω από όλα χρειάζεται να βρεθεί ένας χορηγός.
Και φέτος αυτός που μας στηρίζει είναι ο κ. Φωτάκης με τους οικιακούς εξοπλισμούς, που είναι ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης.
Παράλληλα είναι και κάποιοι αφανείς ήρωες που βοηθάνε επίσης σημαντικά για να τρέξει ο κόσμος ευχάριστα και χωρίς προβλήματα, όπως οι Εθελοντές Σαμαρείτες, η Βέσπα, οι Μοτοσικλέτες, η Αστυνομία, οι Πρόσκοποι, οι Ραδιοερασιτέχνες, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και πολλοί ακόμη.  
Μέσα από την καρδιά μου θέλω όλους λοιπόν να τους ευχαριστήσω, τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. , για την πολύτιμη συμβολή τους κάθε χρόνο.
Ολοκληρώνοντας, καλώ όλους τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν στον παλλαϊκό αυτό αγώνα δρόμου, που είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή».
*Από την πλευρά του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, ο Κωνσταντίνος Τσιτώτας, επισήμανε τα εξής: «Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Λάρισας και η Γ.Γ.Α., στηρίζουν τέτοιες ενέργειες και τις δράσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό, να προάγουν τον αθλητισμό και την μαζική άθληση.
Ο Γύρος της Λάρισας έχει γίνει πλέον θεσμός για την τοπική κοινωνία και προσελκύει κάθε χρόνο, πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών.
Δεκάδες Λαρισαίοι, μικροί και μεγάλοι, πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης μας, της δίνουν ζωντάνια και έχει μια διαφορετική εικόνα.
Ένας θεσμός που έχει γίνει συνείδηση στους Λαρισαίους, αφιερωμένος σε όσους χρειάζονται μια έμπνευση ζωής για να ξεφύγουν οριστικά από τα δεσμά, των όποιων εξαρτήσεων.
Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες στέλνουν κάθε φορά το μήνυμα της συναδέλφωσης, της χαράς, του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Άλλωστε ο Γύρος της Λάρισας δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά είναι αγώνας συμμετοχής.
Πολύ δε περισσότερο φέτος, που είναι αφιερωμένος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και στην προσπάθεια για την επιτυχία αυτών.
Καλούμε λοιπόν σαν ΓΓΑ και σαν Γραφείο Φυσικής Αγωγής, όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον Γύρο ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή αρτιμέλειας, έτσι ώστε και ο αγώνας να έχει επιτυχία αλλά και να δώσουμε το μήνυμά μας έξω από την κοινωνία».
*Στο πάνελ της συνέντευξης ήταν εκτός των κ. Οικονόμου,Τσιτώτα, ο αντιπρόεδρος του ΑΟΔΛ Θωμάς Κυπαρίσσης, ο Ιπποκράτης Φωτάκης από τον μέγα χορηγό, ο Κωνσταντίνος Σκαφιδάς από τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου, ο Βασίλειος Κωνσταντινίδης πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, ο Χρήστος Λιωτίρης έφορος των Προσκόπων, η Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη Αρχηγός Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Επίσης, στα γραφεία του ΑΟΔΛ ήταν και ο Αντώνης Γκανάτσιος από τη Δημοτική Αστυνομία, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κριτών Στίβου, Τσεργά Δρόσο. 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
«Αγαπητοί συμπολίτες
Ο «Γύρος της Λάρισας 2009» αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση έκφρασης του Μαζικού Αθλητισμού για την πόλη μας και όλη την ευρύτερη περιοχή. Οι πολίτες της Λάρισας, οι νέες και οι νέοι, έχουν κάνει πλέον το Γύρο δικό τους θέμα, θέμα της πόλης, και αυτό είναι το σημαντικότερο.
Αποτελεί πλέον θεσμό, με βάσεις ισχυρές, που δυνάμωσαν στο πέρασμα των χρόνων, μέσα από τη συμμετοχή και την αγάπη των Λαρισαίων για την κορυφαία αυτή αθλητική εκδήλωση.
Ο στόχος του Γύρου της Λάρισας και το όραμα της Δημοτικής Αρχής είναι η συμμετοχή όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και αρτιμέλειας στο μαζικό αθλητισμό και η αξιοποίηση της ευκαιρίας για προώθηση της αθλητικής ιδέας και των αναλλοίωτων αξιών του Ολυμπισμού.
Τη φετινή διοργάνωση, όπως και πέρυσι, την αφιερώνουμε στην ανάληψη από την πόλη μας και τη γειτονική πόλη του Βόλου των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μας, τόσο ως φυσικά πρόσωπα, όσο και ως οργανωμένοι κοινωνικοί φορείς για την επιτυχία των αγώνων που αντανακλά όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα».
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Οι συμμετέχοντες θα χωρισθούν σε έξι κατηγορίες και αφού διατρέξουν τη διαδρομή, θα καταλήξουν για τερματισμό στην Κεντρική πλατεία, που είναι και η αφετηρία του αγώνα.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα, ανεξαρτήτως ηλικίας με προσωπική ευθύνη, σε όποια από τις παρακάτω κατηγορίες αντιστοιχεί στον κάθε αγωνιζόμενο:
- Αγόρια και κορίτσια 10-13 ετών
- Αγόρια και κορίτσια 14-19 ετών
- Άνδρες και γυναίκες 20-35 ετών
- Άνδρες και γυναίκες 36-50 ετών
- Άνδρες και γυναίκες 51 και άνω
- Ειδική κατηγορία
α) Άτομα με κινητικά προβλήματα
β) Άτομα με ειδικές ανάγκες
Σε όλους τους αγωνιζομένους θα δοθεί από ένα μπλουζάκι (Τ-shirt), καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα. Στον 2ο και 3ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί μετάλλιο και δίπλωμα. Από τον Α.Ο.Δ.Λ. τονίζεται πως στόχος του αγώνα είναι η ευγενής άμιλλα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και όχι η νίκη.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 8.00 έως 14.00. Απογεύματα Τρίτη - Πέμπτη 17.30 έως 20.00 και Σάββατο 10.00 έως 13.00, Α.Ο.Δ.Λ., Χρυσ. Σμύρνης 27, τηλ. 2410/282.292 και 2410/235.260.
Μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων που θα συμμετάσχουν με ομαδικό πνεύμα και με αριθμό άνω των 25 παιδιών θα γίνει κλήρωση για μια ημερήσια εκδρομή της επιλογής τους.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή που θα τρέξουν οι συμπολίτες μας, είναι: Κεντρική Πλατεία (αφετηρία)- Κύπρου-23ης Οκτωβρίου-Υψηλάντου-Ηρώων Πολυτεχνείου-Παπαναστασίου-Κ. Πλατεία (τερματισμός).
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass