ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13 ΜΑΪΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

Η Λάρισα επίκεντρο του τένις

* ΚΟΥΡΑΜΑΣ: «ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2009 3:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:54
Η Λάρισα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού τένις με τη διεξαγωγή του 4ου πανελλαδικού τουρνουά τζούνιορς στο οποίο θα συμμετέχουν 650 περίπου αθλητές και αθλήτριες κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκονται 2.000 άτομα στην πόλη της Λάρισας και τα έσοδα που θα έρθουν θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της πόλης καθώς υπολογίζεται μία εισροή περίπου 300.000 ευρώ.
Οι αγώνες διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, από τους αθλητικούς συλλόγους του ΑΣΑ Λάρισας, Ο.Α. Νίκαιας , Ο.Α. Λαρισαϊκός , το Δήμο Λαρισαίων, το Δήμο Νίκαιας, χορηγό τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και υποστηρικτές τους το νερό «ΣΑΜΑΡΙΝΑ», τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ, τη χαλβαδοποιία ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, το Κέντρο Ελέγχου Ποιότητας ΕΚΕΠ, τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ IMPERIAL και DIVANI PALACE και την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ με όλα τα ξενοδοχεία της πόλης μας.
Παράλληλα με τη μεγάλη αυτή διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Λάρισας μια και διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε και προβληματισμός για την κατασκευή των γηπέδων τένις που θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα καθώς στη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται να τα εκμεταλλευτεί ο ιδιώτης και όχι οι σύλλογοι της Λάρισας και οι απλοί πολίτες. Επίσης στη χθεσινή συνέντευξη εκφράστηκε προβληματισμός για την κατασκευή τους και αν οι προδιαγραφές θα είναι αυτές που χρειάζονται για να γίνουν αγώνες σε επίπεδο Μεσογειακών Αγώνων(δεν αποκλείεται τη στιγμή που θα αρχίσει η κατασκευή τους να έρθει εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας που θα είναι και στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων).
Για όλα αυτά δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην οποία παρόντες ήταν(κατά τη σειρά που μίλησαν) ο πρόεδρος του ΟΑ Νίκαιας Δημήτρης Καφφές, ο πρόεδρος του ΑΣΑΛ Αποστόλης Μπαλάφας, ο πρόεδρος του Ο.Α. Λαρισαϊκού Αναστάσιος Πατσουράκος, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Δημήτρης Σταματιάδης, ο Λαρισαίος σύμβουλος της ομοσπονδίας εντεταλμένος για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 κ. Δημήτρης Κουραμάς, η αντινομάρχης Αικατερίνη Πρεζεράκου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Σπύρος Μπαρμπούτης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας Γιώργος Στατήρης και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας Αθανάσιος Μπλιάτσιος.
Βασικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΟΑ Νίκαιας Δημήτρης Καφφές που τόνισε τα εξής: «Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και οι σύλλογοι της περιοχής μας Α.Σ.Α. Λάρισας, Ο.Α. Νίκαιας & Λαρισαϊκός Ο.Α. διοργανώνουν, για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλη αθλητική διοργάνωση τένις το 4ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα τένις Junior όλων των κατηγοριών από αύριο μέχρι την Τετάρτη 13 Μαΐου. Η Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάπτυξη του τένις στο Νομό μας, τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2007 και 2008 και τη διοργάνωση των αγώνων τένις των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην πόλη μας, εμπιστεύτηκε και πάλι τους Λαρισινούς συλλόγους μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τένις Junior της Ελλάδας παρ’ όλο που την διοργάνωση διεκδικούσαν με θέρμη και οι σύλλογοι της Αθήνας. Για 6 ημέρες η Λάρισα θα γίνει το επίκεντρο του τένις δεδομένου ότι τα Πανελλαδικά Πρωταθλήματα Junior είναι οι πιο σπουδαίοι και με μεγαλύτερη αίγλη αγώνες τένις επί ελληνικού εδάφους. Όλοι οι παράγοντες και οι προπονητές που εργάζονται στη χώρα μας συμμετέχουν και παρακολουθούν αυτούς τους αγώνες. Νεαροί αθλητές από όλη την Ελλάδα (από Κρήτη, Ρόδο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο μέχρι Αλεξανδρούπολη) με τους προπονητές και τους συνοδούς τους θα κατακλύσουν την πόλη μας. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 650 και περισσότερα από 2.000 άτομα θα επισκεφτούν το νομό μας. Ο Νομός Λάρισας, έχει μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για προβολή σε επισκέπτες από 150 πόλεις της πατρίδας μας. Το οικονομικό όφελος για τους επαγγελματίες εκτιμάται πάνω από 300.000 ευρώ. Το τένις αναδεικνύει την περιοχή μας, παράλληλα με τα άλλα αθλήματα, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη του αθλητισμού.
Οι αγώνες θα γίνουν στα γήπεδα της Νεάπολης-Β’ πυρήνας Ε.Α.Κ. (κατηγορίες Αγόρια-Κορίτσια έως 12 και έως 16 ετών) και της Νίκαιας (κατηγορίες Αγόρια-Κορίτσια έως 14 και έως 18 ετών). Οι προκριματικοί αρχίζουν αύριο Παρασκευή και κάθε μέρα από τις 8.30-21.30 Οι αγώνες των κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν την Κυριακή (ΑΚ12-Λάρισα, ΑΚ14-Νίκαια) και τη Δευτέρα (ΑΚ16-Λάρισα, ΑΚ18-Νίκαια). Οι τελικοί θα γίνουν για τις κατ. ΑΚ12 και 14 την Τρίτη 12-5 στις 16.30, για τις μεγάλες κατ. ΑΚ16 & ΑΚ18 την Τετάρτη 13-5 επίσης στις 16.30 και οι τελετές απονομών και λήξης γα γίνουν αμέσως μετά (περί τις 18.30) στα αντίστοιχα γήπεδα.
Συνδιοργανωτής και βασικός χορηγός του τουρνουά είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας που επιχορηγεί τη διοργάνωση με 4.000 € και αναμνηστικά δώρα προβολής του νομού σε νικητές και συλλόγους. Χορηγία στο τουρνουά προσφέρει, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, και η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας. Τη διοργάνωση στηρίζουν οι Δήμοι Λάρισας & Νίκαιας και το Ε.Α.Κ.Λάρισας.
Όπως είναι γνωστό το τένις μαζί με την ιππασία αποτελούν τα μόνα αθλήματα των Μεσογειακών Αγώνων που θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Λάρισα και οι σύλλογοι της περιοχής μας γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της προώθησης της αντισφαίρισης. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τένις (Ε.Φ.Ο.Α.) είναι ίσως η μόνη που έγκαιρα προγραμματίζει και σχεδιάζει την προβολή του τένις με ορόσημο το 2013. Για το σκοπό αυτό από το 2008 σύστησε Ειδική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και σχεδιάζει δράσεις και αγωνιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται το εν λόγω τουρνουά. Παράλληλα ήδη έχει εγκρίνει τη διενέργεια διεθνούς τουρνουά κάθε χρόνο στη Λάρισα (αν όχι από φέτος οπωσδήποτε από το 2010) και εκδηλώσεις όπως street tennis , την διάδοση του αθλήματος (εφαρμογή προγράμματος play and stay ) μέσα από την αυλή των σχολείων, ημερίδες κ.ά. Βέβαια σε αυτή την προσπάθεια της ΕΦΟΑ και των συλλόγων του Νομού περιμένουμε την στήριξη και συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων προκειμένου να υλοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο ο σχεδιασμός της ανάπτυξης και προβολής του αθλήματος.
Το τένις, που είναι το 3ο άθλημα στην Ελλάδα σε αριθμό αθλητών, πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από τους δημόσιους φορείς και από τα ΜΜΕ γιατί μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος των Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη μας».
Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΑΣΑΛ Αποστόλης Μπαλάφας που είπε ότι είναι μεγάλη διοργάνωση που γίνεται αλλά προβληματίζεται σημαντικά αν το τένις συνεχίσει την ίδια δυναμική μια και δεν υπάρχει διαφύλαξη ότι τα γήπεδα που θα καταστραφούν θα αντικατασταθούν με άλλα ίδιας ποιότητας και χωροθέτησης κατασκευής.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Ο.Α. Λαρισαϊκού Αναστάσιος Πατσουράκος που τόνισε την ανάπτυξη του τένις στη Λάρισα με δύο ομάδες στην Α’ Εθνική ανδρών και μία στην Α’ εθνική γυναικών αλλά και οι υπόλοιπες στη Β’ Εθνική και κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει το τουρνουά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Δημήτρης Βασιλειάδης που τόνισε ότι η ομοσπονδία στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη του τένις και είναι ευχαριστημένη από τη διοργάνωση των δύο προηγούμενων πανελλαδικών τουρνουά. Προβληματίζεται όμως για τα γήπεδα τένις της Λάρισας και αν αυτά που θα γίνουν σε αντικατάσταση αυτών που θα καταστραφούν είναι του ιδίου επιπέδου και αν γίνουν με τις κατάλληλες προδιαγραφές και τη διαχείρισή τους.
Ο Λαρισαίος σύμβουλος Δημήτρης Κουραμάς αναφέρθηκε στο τουρνουά λέγοντας ότι είναι μεγάλη υπόθεση για τη Λάρισα, η οποία ενόψει του Μεσογειακού τουρνουά τένις που θα γίνει στη Λάρισα το 2013 θα έχει πολλά οφέλη και προτείνει το άθλημα να προσεχθεί. Δεν αποκλείεται είπε η Λάρισα να φιλοξενήσει και διεθνές τουρνουά εφόσον βοηθήσουν οι φορείς και θα είναι το καλύτερο…«ορεκτικό» για τους Μεσογειακούς του 2013.
Παράλληλα ο κ. Κουραμάς ήταν «καυστικός» για το θέμα του γηπέδου: «Η Πολιτεία αποφάσισε να δωρίσει μία έκταση σε έναν ιδιώτη στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και γήπεδα τένις. Για μένα είναι αδιανόητο το τένις να εμπλέκεται με άλλο άθλημα. Αλλά αυτό που προβληματίζει είναι η χρήση των γηπέδων μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες καθώς προβλέπεται στη νομοθετική ρύθμιση να δοθούν τα οκτώ γήπεδα για δεκαπέντε χρόνια στον ιδιώτη για χρήση και τα υπόλοιπα τέσσερα για πενήντα χρόνια.
Δεν προβλέπεται πουθενά πως θα τα χρησιμοποιούν οι σύλλογοι αλλά και οι πολίτες της Λάρισας.
Επίσης δεν μπορεί ένα να γκρεμίζεται και ένα να φτιάχνεται αλλά πρέπει πρώτα να κατασκευάζονται τέσσερα γήπεδα παράδειγμα και μετά να καταστρέφονται αντίστοιχα.
Επίσης είναι καλό να δούμε με ποιες προδιαγραφές θα γίνουν και αν αυτές είναι σύμφωνες με το πρότυπα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και μπορούν να φιλοξενήσουν Μεσογειακούς Αγώνες. Αν δεν κατασκευαστούν όπως πρέπει υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που θα τα βλέπει. Θεωρώ αδιανόητο η Πολιτεία να κάνει γήπεδα μιας χρήσης…
Η ποιότητα λοιπόν αλλά και η χωροθέτηση είναι σημαντικά προβλήματα και ελπίζω να τα διαφυλάξει ο ιδιώτης ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσει και ποια θα είναι η χρήση τους.
Στη συνέχεια μίλησε η αντινομάρχης Αικατερίνη Πρεζεράκου που είπε ότι το πανελλαδικό τουρνουά τένις είναι σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συμβάλλει μια και τέτοια γεγονότα βοηθάνε σημαντικά στην οικονομική και αθλητική ανάπτυξη της περιοχής ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Κατόπιν το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης που τόνισε ότι τέτοια αθλητικά γεγονότα ανεβάζουν την οικονομική ανάπτυξη της Λάρισας ενώ για το γεγονός που ανέφερε ο κ. Κουραμάς είπε ότι θα το δει ο Δήμος και θα φροντίσει τους αθλητές του τένις.
Τέλος μίλησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας Γιώργος Στατήρης είπε ότι είναι σημαντικό για το Δήμο Νίκαιας να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν αθλητικά την περιοχή, αναπτύσσουν το άθλημα και φέρνουν οικονομικά οφέλη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass