ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Με ένα όνειρο τρελό...

* ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΧΘΕΣ Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΚΟΣΙΡΙΝ * ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2009 0:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:54
Με ένα όνειρο τρελό αλλά όχι και απατηλό ξεκινάει η ΑΕΛ σήμερα τη μάχη των πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 9.15 μ.μ. και με νίκη μπαίνει ακόμα και στο χορό της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ με ισοπαλία θα μπορεί να ελπίζει ότι θα τερματίσει λίγο παραπάνω από την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος (και τέταρτη στα πλέι οφ) που τερμάτισε κάτι που αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες γιατί θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές μια και θα ξεκινήσουν αργότερα οι ευρωπαϊκές υποχρεώσει από τις 15 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένες αν τελειώσουν το πρωτάθλημα με τη σημερινή τους θέση.
Το σημερινό παιχνίδι λοιπόν είναι κρίσιμο αλλά από την άλλη οι «βυσσινί» που πέτυχαν το στόχο τους να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, θα αγωνιστούν χωρίς άγχος μια και δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αντίθετα με την ΑΕΚ που έχει μεγάλη πίεση από τους οπαδούς της.
Η ΑΕΛ λοιπόν είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, από τη στιγμή που στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στο 2ο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του Europa League, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 16 και 22 Ιουλίου.
Η ομάδα που θα καταταγεί τρίτη στα πλέι οφ, θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ πολύ σημαντικός στόχος είναι αυτός της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League. Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου.
Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του «έξτρα» προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.
Ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης στο σημερινό παιχνίδι θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Κυριακίδη και του τιμωρημένου Φωτάκη ενώ ετοιμάζει αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε την τελευταία αγωνιστική της κανονική περιόδου τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με 1-0.
Συγκεκριμένα θα παίξει στη θέση του Κυριακίδη ο Ιγγλέσιας και σ’ αυτήν του Φωτάκη ο Ίλιτς που θα πάρει την ευκαιρία που ζητούσε αρκετό διάστημα.
Η πιθανή λοιπόν ενδεκάδα της ΑΕΛ είναι να αγωνιστεί κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης (αριστερά), στην μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν δύο αμυντικά χαφ ο Σαρμιέντο και ο Ιγγλέσιας και λίγο πιο μπροστά ο Μετίν (αριστερά), ο Ίλιτς (στο μέσο), ο Γιαννακόπουλος (δεξιά) και πιο μπροστά ο Ζουράφσκι.
Πάντως θέση υπάρχει ενδεχόμενο να διεκδικήσει και ο Φακούντο Πάρα που η ΑΕΛ μέσα στη βδομάδα θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις για το αν πληρώσει τη ρήτρα στην Τσακαρίτα και αποκτήσει τα δικαιώματά του.
Στην αποστολή που κατέλυσε χθες σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης συμπεριλαμβάνονται και οι Βράνιτς, Ααράμπ, Φεράρι, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Κυριάκος, Βλασόπουλος, Γκουέλα, Πάρα, Τσίγκας.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΚΟΣΙΡΙΝ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιβεβαίωσε ότι ο Αλεξάντερ Κοσίριν θα βρίσκεται την άλλη Δευτέρα στη Λάρισα αλλά πρόσθεσε ότι έρχεται για να δοκιμαστεί. Βέβαια ένας παίκτης με τέτοια αξία είναι δύσκολο να πεισθούμε ότι έρχεται για δοκιμή ενώ το περιβάλλον του παίκτη αναφέρει ότι έρχεται για ιατρικές εξετάσεις, ίσως συμμετάσχει και σε μία προπόνηση και ακολούθως η ΠΑΕ ΑΕΛ προχωρήσει σε απόκτησή του.
 Ο Κοσίριν το πιο πιθανό είναι να αποκτηθεί ακόμα και αν παραμείνει στη λαρισινή ομάδα ο Ζουράφσκι με το οποίο οι «βυσσινί» βρίσκονται σε συζητήσεις.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
Στο μεταξύ παραμένουν στην τεχνική ηγεσία ως συνεργάτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης και ο αναλυτής Γιώργος Καραγιάννης. Έτσι λοιπόν τη νέα χρονιά η ΑΕΛ θα έχει την ίδια τεχνική ηγεσία κάτι που αποτελεί και την καλύτερη επιβράβευση της πετυχημένης φετινής πορείας.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Θυμίζουμε πως η πρώτη από τις έξι αγωνιστικές των πλέι οφ διεξάγεται σήμερα Κυριακή και οι ομάδες ξεκινούν με την εξής βαθμολογία: ΠΑΟΚ 3, Παναθηναϊκός 2, ΑΕΚ 1, Λάρισα 0.
Συνοπτικά οι ώρες έναρξης (και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις) των σημερινών αγώνων των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ:
19:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - NOVA
21:15 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Λάρισα - NOVA
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass