ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Αποθέωση για Πύρρο Δήμα

* ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ» *«Ο ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2009 0:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:54
Στη Λάρισα για μια ακόμα φορά (η τέταρτη τα τελευταία δύο χρόνια) βρέθηκε ο τετράκις Ολυμπιονίκης (τρεις φορές χρυσός) Πύρρος Δήμας για πρόγραμμα που διοργάνωσε στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ η γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, υπό τη αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων και είχε ως θέμα ένα εργομετρικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών προκειμένου να βρούνε το άθλημα που τους ταιριάζει.
Η είσοδος του Πύρρου στο κλειστό γυμναστήριο συνοδεύτηκε από επιφωνήματα και το κάθε παιδί ήθελε να φωτογραφηθεί με τον ελληνικό μύθο της άρσης βαρών, που έκανε γνωστό το άθλημα σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη χώρα γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Μάλιστα αποφάσισε σε μία δύσκολη περίοδο να ηγηθεί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ του 2008 που αφορούσε σε έντεκα αθλητές (!) και η ελληνική ομάδα λίγο έλλειψε να μην συμμετέχει στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου, τη στιγμή που στις προηγούμενες Ολυμπιάδες αποτελούσε την «ντριμ τιμ» του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Πύρρος για μια ακόμα φορά έδειξε αποφασισμένος να οδηγήσει την ελληνική άρση βαρών σε επιτυχίες και να κάνει ξανά το άθλημα πρώτο στην Ελλάδα με βάση τις ολυμπιακές επιδόσεις. Μας είπε: «Ανέλαβα την ομοσπονδία σε μία δύσκολη εποχή και στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου και την αξιοπιστία που κλονίστηκε μετά τα κρούσματα ντόπινγκ.
Το ευχάριστο είναι ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν είμαι μόνος καθώς όλοι οι Ολυμπιονίκες είναι κοντά μας και βοηθούν το άθλημα να βγει μπροστά και δουλεύουν οι περισσότεροι ως προπονητές. Προσπαθούμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.
Θέλουμε χρόνο καθώς σε μία μέρα δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό αλλά πάνω απ’ όλα θέλει δουλειά και ίσως αλλαγή νοοτροπίας από ορισμένους».
Τα θέματα ντόπινγκ τα ξεπεράσατε;
«Σε κανέναν δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη. Αυτό που κάνουμε είναι να πάρουμε αυστηρά μέτρα για να μην ξανασυμβούν. Από δω και πέρα στην άρση βαρών όποιος αθλητής πιάνεται ντοπαρισμένος θα τιμωρείται το σωματείο, που δεν θα παίρνει επιχορήγηση, αλλά και ο προπονητής. Δεν θα τιμωρείται μόνο ο αθλητής αλλά θα έχει ευθύνη και το σωματείο και ο προπονητής.
Σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Σύστημα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ) κάνουμε σεμινάρια για το ντόπινγκ και επαναλαμβάνω ότι θα είμαστε αμείλικτοι σε τέτοια θέματα»
* Με τον Ιακώβου, τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, υπάρχει συνεργασία;
«Ο Ιακώβου πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική άρση βαρών αλλά πλήρωσε τις συνεργασίες του με λάθος ανθρώπους και το θέμα είναι στη δικαιοσύνη. Μαθαίνω ότι αυτή τη στιγμή είναι προπονητής στην εθνική Κύπρου».
*Συζητήσατε χθες (σ.σ. προχθές) με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, θα γίνει κάποια διοργάνωση στη Λάρισα;
«Συζητήσαμε με το δήμαρχο Λαρισαίων να γίνει στη Λάρισα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Ειδικά με δεδομένο ότι θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα πρέπει στη Λάρισα να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις, που θα βοηθήσουν τον κόσμο να αποκτήσει αθλητική παιδεία και να γεμίσουν τα γήπεδα γιατί η εικόνα με τα γεμάτα γήπεδα σε όλα τα αθλήματα θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την πόλη και τον αθλητισμό που καλλιεργεί».
Και ο μεγάλος αυτός Έλληνας αθλητής τελείωσε με λίγα λόγια για την εκδήλωση που παρευρέθηκε και με ένα...χαιρετισμό στον φίλο του πρόεδρο της ΑΕΛ, Κωστή Πηλαδάκη. Είπε: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εκδήλωση πιστεύω ότι είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει τα παιδιά να ξέρουν τι άθλημα θα κάνουν, αλλά και τους γονείς να γνωρίζουν τις αθλητικές δυνατότητες των παιδιών τους και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά που έχουν και να τα βοηθήσουν σωστά, προγράμματα διατροφής και άσκησης.
Τέλος, θέλω μέσω της εφημερίδας να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κωστή Πηλαδάκη, και φίλο μου για την πολύ καλή οργάνωση της ομάδας και την επιτυχία να παίξουν τη νέα χρονιά στην Ευρώπη. Δώστε του χαιρετίσματα...
Ο Πύρρος μετά την παρουσία του στην εκδήλωση αναχώρησε για την Αριδαία όπου γίνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ ετοιμάζεται για τέταρτη φορά να γίνει... πατέρας καθώς η σύζυγός του σύντομα (ίσως και σήμερα...) να φέρει στον κόσμο το τέταρτο παιδί της οικογένειας που θα είναι αγόρι.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, Γιάννης Οικονόμου, βράβευσε τον Πύρρο Δήμα για την προσφορά του στον αθλητισμό, ενώ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της COSMOTE, Γιάννης Μήτσιος, έδωσε ένα βιβλίο ως ανάμνηση της συνεργασίας στον πρόεδρο του ΑΟΔΛ.
Στα αξιοσημείωτα ότι είδαμε στην εκδήλωση να περνούν από τις εργομετρικές εξετάσεις τα παιδιά του γνωστού Λαρισαίου προπονητή μπάσκετ Γιάννη Τζήμα, του παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ, Θωμά Κυπαρίσση, και του φυσικοθεραπευτή της ΑΕΛ Κώστα Καλαμπάκα.
Το πρόγραμμα συνεχίζει και σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ από τις 11-2 μ.μ. και 5-8 μ.μ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass