Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 1-0

Σοκ στο Αλκαζάρ

«ΠΑΓΩΣΑΝ» 3.500 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2008 0:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:40
Ηττα - σοκ γνώρισε χθες η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ από την Ξάνθη με 1-0 χάρη σ΄ ένα γκολ του Βίκτορ Αγκάλι (14΄), που πέρυσι απορρίφθηκε (με βάση τις οικονομικές του απαιτήσεις) από τους «βυσσινί», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα σ΄ ένα αγώνα που έγινε υπό συνεχή βροχή και σ΄ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.Η λαρισινή ομάδα γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα (και μάλιστα στο Αλκαζάρ το οποίο πέρυσι ήταν απόρθητο κάστρο) δεχόμενη και για πρώτη φορά φέτος γκολ, αφού στα δύο πρώτα παιχνίδια είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Να αναφέρουμε ότι τελευταία ήττα εντός έδρας της ΑΕΛ ήταν στις 11 Μαρτίου 2007 από την ΑΕΚ με 1-0.Σίγουρα η εμφάνισή της δεν ήταν ιδιαίτερα καλή αλλά και από την άλλη η Ξάνθη δεν έπαιξε σπουδαία μπάλα. Πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη, η ουσία είναι ότι οι φιλοξενούμενοι με τρεις ουσιαστικές ευκαιρίες (οι δύο από κόντρα…) πέτυχαν ένα γκολ, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις ο Κοτσόλης έδειξε τη μεγάλη του κλάση. Από την άλλη οι «βυσσινί» δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες αλλά (ιδιαίτερα ο Τσίγκας) δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν τα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ.
Στόχος είναι η χθεσινή ήττα, που «πάγωσε» τους 3.500 φιλάθλους που πήγαν στο Αλκαζάρ αψηφώντας τη βροχή, δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή για γκρίνια αλλά αφορμή προβληματισμού για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι «βυσσινί» έδειχναν ότι έχουν καλή ομάδα και όπως κάθε ομάδα θα έχουν και αυτοί τις άτυχες στιγμές τους.
Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να διορθώσει σύντομα ο Ουζουνίδης, ο τεχνικός της ομάδας, είναι η αποτελεσματικότητα της ομάδας καθώς για δύο συνεχόμενα παιχνίδια δεν έχει πετύχει γκολ. Και σ΄αυτό θα βοηθήσει σίγουρα ο Ζουράφκσι (έπαιξε χθες το πρώτο του φετινό παιχνίδι, έστω και για 22΄) αλλά και οι Ρομπέρ, Μπένζα μόλις είναι απόλυτα έτοιμοι.
Βαθμολογικά η χθεσινή  ήττα έχει επιπτώσεις αφού θα φέρει την ΑΕΛ στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ξάνθη με τα δύο… «διπλά» που πήρε με Πανιώνιο και ΑΕΛ βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στην προνομιούχα πεντάδα αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα.
Στ΄ αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα είναι ότι παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο έγιναν ελάχιστα φάουλ (27) ενώ υπήρξε και η απώλεια του Νίκου Νταμπίζα που τραυματίστηκε στο 33΄ και αποχώρησε.
Οσον αφορά στον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι στα υπέρ του ότι αλλάζει εύκολα τακτική και ρισκάρει, το μόνο άσχημο γι΄αυτό, είναι ότι πέρασαν τα πρώτα τριάντα λεπτά ανεκμετάλλευτα γι΄ αυτόν. Στη συνέχεια βοήθησε την ομάδα έστω και αν δεν πήρε τη χαρά  της ισοφάρισης (τουλάχιστον…).
 
Η ΑΠΟΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος της ΑΕΛ ο Πάρα, που έδειξε υπερβολικό πάθος και ήταν σε όλες τις φάσεις. Από κει και πέρα, ο Κοτσόλης με τις δύο πολύ καλές του αποκρούσεις (μία στην αρχή και μία στο τέλος), έδειξε ότι διανύει περίοδο αγωνιστικής φόρμας, ο Βέμπερ δεν μπόρεσε απέναντι στον Γκρζέλακ, ο Κώτσιος πάλεψε όπως και ο Νταμπίζας όσο αγωνίστηκε, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές είχε να αντιμετωπίσει τους πανύψηλους Αγκάλι, Ζουέλα.
Από αριστερά ο Βενετίδης ταλαιπωρήθηκε από τον Κιντάνα και δεν μπόρεσε εύκολα να προωθηθεί, ενώ ο Ααράμπ ήταν πολύ καλός.
Στη μεσαία γραμμή κανένας δεν φάνηκε ιδιαίτερα (Σαρμιέντο, Ιγγλέσιας, Φωτάκης, Σολάνο), ενώ ο Κυριάκος, που έπαιξε ως αλλαγή, βοήθησε σημαντικά.
Ο Τσίγκας είναι μέσα σ’ όλες τις φάσεις, αλλά του λείπει το γκολ, ενώ για τον Ζουράφσκι ήταν πρώτο παιχνίδι και θέλει χρόνο να συνέλθει απόλυτα από τον τραυματισμό του.
Από την Ξάνθη κορυφαίος ο Ζουέλα με τον Γκρζέλακ και ακολούθησε ο Κιντάνα.
Δυναμική η παρουσία του Αγκάλι και πολύ καλός ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Σπύρος Βάλλας.
Γενικά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μια καλογυμνασμένη ομάδα και ο Παράσχος, που ανέλαβε πριν δύο μέρες, ευτύχησε στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της Ξάνθης να ξεκινήσει με νίκη.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου) αν εξαιρέσουμε ένα κόρνερ υπέρ της ΑΕΛ που δεν έδωσε και την ανοχή στις καθυστερήσεις στο α’ μέρος των παικτών της Ξάνθης δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γκσπούρνιγκ (26’), Σαρμιέντο (44’), Παπαδημητρίου (45’+1’), Φωτάκη (49’), Αγκάλι (76’), Κώτσιο (79’), Κυριάκο (87’).
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Δάλλας (Ηπείρου), Θανασακούδης (Θεσσαλονίκης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας (33’ λόγω τραυματισμού Ααράμπ), Σολάνο, Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγγλέσιας (37’ Κυριάκος), Βέμπερ (68’ Ζουράφσκι), Τσίγκας.
ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Τζιορτζόπουλος, Βάλλας, Ζουέλα, Κωστούλας, Κιντάνα, Γκρζέλακ (85’ Ριζογιάννης), Τάιντερ (64’ Λορεφίσι), Αγκάλι, Πόι (57’ Σουάνης).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.091. ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 17.585.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass