ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (0-1)

Τα... «μούσκεψε» η ΑΕΛ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2008 4:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
 Το προχθεσινό παιχνίδι μεταξύ ΑΕΛ-Ξάνθης 0-1, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, έγινε υπό συνεχή βροχή και η λαρισινή ομάδα τα... «μούσκεψε», καθώς, μετά από δεκαοκτώ μήνες είδε να χάνει στο Αλκαζάρ (η τελευταία εντός έδρας ήττα ήταν από την ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου με 1-0), ενώ ήταν η πρώτη φετινή ήττα των «βυσσινί» (παράλληλα δέχθηκε και το πρώτο τέρμα στο πρωτάθλημα).Στο προχθεσινό παιχνίδι η ΑΕΛ πέταξε... μισή ώρα παιχνιδιού, αφού ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης (αν κρίνουμε απ’ αυτά που είπε την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου, ότι θα περιορίσει τον Μασιέλ και τον Παππά), άλλη ομάδα περίμενε ν’ αντιμετωπίσει και άλλη... έπαιξε. Συγκεκριμένα, ο Παράσχος δεν ξεκίνησε το Μασιέλ (ήταν εκτός δεκαοκτάδας) και τον Παππά (ήταν εκτός ενδεκάδας), όπου εκεί είχε δοθεί η προσοχή από τον προπονητή των «βυσσινί», αλλά έβαλε άλλους παίκτες, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποίησε φέτος τον Θανάση Κωστούλα.
Σαν να μην έφτανε ο αιφνιδιασμός της ενδεκάδας της Ξάνθης, «πέταξε» και μια αλλαγή, λόγω τραυματισμού, του Νταμπίζα.
Πάντως, από το 35’ και μετά η ΑΕΛ ήταν κυρίαρχη και οι δύο αλλαγές Ουζουνίδη (Κυριάκος αντί Ιγγλέσιας και Ζουράφσκι αντί Βέμπερ), έδειξαν ότι ο Εβρίτης τεχνικός ρισκάρει και ξέρει να διαχειρίζεται το έμψυχο δυναμικό δίνοντας επιθετική πνοή.
Οι «βυσσινί» δεν ήταν κακοί προχθές, ούτε άξιζε να χάσουν (πιο δίκαιη η ισοπαλία), αλλά πλήρωσαν αδυναμία που έδειξαν στις στημένες φάσεις (ο Αγκάλι κέρδιζε όλες τις κεφαλιές) και παράλληλα υπήρχε μια αναποτελεσματικότητα μπροστά.
Σωστά δήλωσε ο Στέφανος Κοτσόλης μετά το τέλος του αγώνα ότι «αν δεν καταφέρεις να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα, αν δεν μπορέσεις να σκοράρεις, τότε δεν κερδίζεις...».
Επίσης, βάσει στατιστικής, βλέπουμε ότι όλο το παιχνίδι περνάει από το Σολάνο (χθες είχε 7/16 προσπάθειες για πάσα σε σύνολο 30), κάτι που σημαίνει ότι αν μπλοκαριστεί ή δεν βρεθεί σε καλή μέρα, υπάρχει πρόβλημα... Όπως επίσης, πρέπει να υπάρχει παιχνίδι και από δεξιά, γιατί από αριστερά μόνο ο Βενετίδης κάνει προσπάθειες (ο Σαρμιέντο είναι παίκτης χώρου). Είναι χαρακτηριστικό ότι από δεξιά η ΑΕΛ προχθές έκανε 17 επιθέσεις και μόνο 8 από αριστερά.
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ
Πάντως, η ήττα αυτή μπορεί να στοίχισε στην ΑΕΛ (κυρίως βαθμολογικά), αλλά πεποίθηση όλων είναι ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και ότι μ’ ένα «διπλό» εκτός έδρας (αν είναι δυνατόν το Σάββατο στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό) θα επανέλθει η σωστή βαθμολογική τάξη πραγμάτων.
Μάλιστα, προχθές μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε συζήτηση μεταξύ του προέδρου τής ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη και του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη, όπου συμφώνησαν ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική μόλις έρθουν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας ο Ζουράφσκι, ο Ρομπέρ (υπολογίζεται για τον Πανσερραϊκό) και ο Μπενζά. Ειδικά από αριστερά η ομάδα θα δυναμώσει πάρα πολύ.
Γενικά το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα αποτυπώνεται και από τις δηλώσεις του Πολωνού Ματσέι Ζουράφσκι, που μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής:
Δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του αρχηγού της ΑΕΛ, Νίκου Νταμπίζα, στο προχθεσινό παιχνίδι ΑΕΛ-Ξάνθης 0-1 (υπέστη διάταση στο δικέφαλο) και μάλλον θα είναι στη διάθεση του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη για τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου Πανσερραϊκού-ΑΕΛ.
«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλοί, όμως δεχτήκαμε ένα γκολ στο α’ ημίχρονο και από κει και πέρα ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε. δεν μας βοήθησε, όμως, και ο καιρός. Δεν στεκόμαστε εδώ, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί το πρωτάθλημα έχει πολλά παιχνίδια ακόμα...», τόνισε ο Πολωνός επιθετικός. Από την πλευρά του ο διεθνής γκολκίπερ υποστήριξε: «Έφτανε μια φάση από την Ξάνθη για να δεχτούμε ένα γκολ. Στη συνέχεια όσο κι αν προσπαθήσουμε δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά δεν μένουμε εδώ. Συνεχίζουμε...».
Και νομίζουμε ότι τα λόγια του Πολωνού αντιπροσωπεύουν όλους όσους ασχολούνται με την ΑΕΛ...
ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Χθες όσοι έπαιξαν έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν πιο δυνατό πρόγραμμα.
Σήμερα οι θεωρούμενοι βασικοί έχουν ρεπό, ενώ μια ομάδα τής ΑΕΛ ενισχυμένη με μερικούς από την ομάδα θα παίξει στις 5.30 μ.μ. στο Αλκαζάρ φιλικό με τη μικτή ομάδα τής Ε.Π.Σ.Λ., που θα αγωνισθεί στο Region’s cup.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass