ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

Ο Σπάσιτς λύνει το μυστήριο...

* ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΕ ΑΕΛ: «ΟΣΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΔΟ»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2008 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Η ΑΕΛ, ως γνωστόν, πριν τέσσερα χρόνια όταν έπαιζε στη Β’ Εθνική κατηγορία είχε έναν Σέρβο ποδοσφαιριστή ονόματι Σλάταν Σπάσιτς, που είχε πληρωθεί με επιταγές. Κάποια επιταγή έφθασε στα χέρια ενός... τρίτου που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά όταν πήγε να εισπράξει το ποσό που αναγραφόταν (39.000 ευρώ) και διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη επιταγή είχε ανακληθεί από την τράπεζα που την εξέδωσε (μέσα στο λογαριασμό υπήρχε το ποσό αλλά δεν δόθηκε στον φερόμενο ως οφειλέτη).
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εκδότριας εταιρίας (ΠΑΕ ΑΕΛ) και στις 19 Σεπτεμβρίου το Πρωτοδικείο Λάρισας εξέδωσε διαταγή πληρωμής.
Η συγκεκριμένη διαταγή ανέφερε τα εξής:
«1) για επιδικασθείσα απαίτηση 39.000 ευρώ, νομιμοτόκως από 27-5-2008 και μέχρι εξοφλήσεως 2) για τόκους από 27-5-2008 έως σήμερα 1.550 ευρώ 3) για επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη 1.078,40 ευρώ, 4) για έξοδα τελών απογράφου 38,40 ευρώ 5) για σύνταξη της παρούσης επιταγής 613,20 ευρώ και 6) για επίδοση αυτής 20 ευρώ και εν συνόλω 42.300 ευρώ. Και όλα αυτά, πλην του κονδυλίου των τόκων, νομιμοτόκως από της επιδόσεως της παρούσης και μέχρις εξοφλήσεως, άλλως θα εισπραχθούν αναγκαστικώς οπότε θα προστεθούν άλλα 30 ευρώ για την παραγγελία εκτελέσεως.
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΑΕ ΑΕΛ
Ρωτήσαμε κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ για την υπόθεση αυτή (μια και η επιταγή ανακλήθηκε παρότι υπήρχε το ποσό να πληρωθεί) και μας απάντησε: «Όσες επιταγές δεν φέρουν υπογραφή νομίμου εκπροσώπου θα ανακληθούν ή θα ακολουθηθεί νομική οδός και οι κατάλληλες ενέργειες προς όλους τους εμπλεκομένους».
Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΛ δημιουργεί αμέσως ένα ερωτηματικό που αρνήθηκαν να σχολιάσουν οι κύκλοι της ΠΑΕ ΑΕΛ: «Υπάρχει περίπτωση να έχει εκδοθεί επιταγή της ΠΑΕ που να μην φέρει υπογραφή νόμιμου εκπροσώπου;». Η υπόθεση Σπάσιτς (η επιταγή δόθηκε από τον ποδοσφαιριστή σε Θεσσαλονικέα έμπορο) αναμένεται να δώσει λύση σε πολλά μυστήρια.
Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα ερωτηματικό: «Γιατί ανακλήθηκε η επιταγή ενώ το ποσό υπήρχε να πληρωθεί;».
Η ουσία είναι ότι ένα... «κουβάρι» αποκαλύψεων μπορεί να ξετυλιχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με αφορμή τη διαταγή πληρωμής για ανακληθείσα επιταγή.
Και επειδή η ΠΑΕ ΑΕΛ μέχρι τώρα δεν έχει δώσει δείγματα μη πληρωμών μπορεί να έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass