ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Πάλεψε η Ολύμπια αλλά...

ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 77-70 ΠΑΡΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2008 23:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
Σπουδαία εμφάνιση έκανε χθες η Ολύμπια στη Θεσσαλονίκη στο κλειστό της Πυλαίας αλλά τελικά έχασε με 77-70 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.Η λαρισινή ομάδα γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα αλλά αυτή τη φορά δεν προβλημάτισε μια και έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που έχει διπλάσιο μπάτζετ και υψηλούς στόχους. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος με τους γηπεδούχους να έχουν και την εύνοια της διαιτησίας (Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Ψαριανός).Στο 39' το παιχνίδι ήταν 70-65 υπέρ του ΠΑΟΚ αλλά ο πολύ καλός πάλι Μπατής μείωσε με προσωπικό καλάθι, και στη συνέχεια με 1/2 βολές μείωσε σε 70-68. Ο Κινγκ υπέπεσε στη διεκδίκηση της μπάλας σε αντιαθλητικό φάουλ (σ.σ λανθασμένη απόφαση βάσει των νέων κανονισμών) με τον Χαρίση να κάνει το 72-68. Ακολούθησε όμως το λάθος του ίδιου και το καλάθι και φάουλ του Κινγκ (72-70). Ο Αμερικανός γκαρντ αστόχησε στη βολή κι ο Βασιλειάδης έπιασε στον... ύπνο την αντίπαλη άμυνα κάνοντας με καλάθι και φάουλ το 75-70 για να βάλει τέλος ουσιαστικά στο παιχνίδι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά για να προηγηθεί με 9-0 για να ακολουθήσει μια τρίποντη «καταιγίδα» από Κινγκ, Σούλτζε, Μπέλσερ και στη συνέχεια ο αγώνας πήγαινε πόντο-πόντο ώσπου ο νέος τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» (και πρώην της ΑΕΛ ΓΣ) Γιώργος Καλαφατάκης έκανε το μοιραίο λάθος να παίξει «ζώνη» και η λαρισινή ομάδα να ξεφύγει με 42-34 (18΄) για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 44-37.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια στην αρχή της επανάληψης και εκμεταλλεύτηκαν το σχήμα με τον Ντιαρά στο «4». Ο Γάλλος με γκολ-φάουλ (ήταν το 4ο φάουλ του Σούλτζε), έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση, με την ομάδα του να εκμεταλλεύεται τα συνεχόμενα λάθη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα που για μια ακόμα φορά το τρίτο δεκάλεπτο αποτέλεσε το χειρότερο.
Ο «δικέφαλος» μείωσε αρχικά σε 49-48 και μετά από λίγο έκανε νέο ξέσπασμα με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Βασιλειάδη στην επίθεση και τον Αλέξη Κυρίτση στην άμυνα, με αποτέλεσμα το 60-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Από κει και πέρα η Ολύμπια με ηγέτη τον Κολώκα επιχείρησε να μπει εκ νέου στο παιχνίδι μείωσε μέχρι και σε ένα πόντο(66-65) αλλά οι γηπεδούχοι (έχοντας και την εύνοια της διαιτησίας) κατάφεραν και κράτησαν όχι απλά το προβάδισμα αλλά στο τέλος πήραν και μία διαφορά επτά πόντων (77-70).
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-24, 37-44, 60-53, 75-70
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Ολύμπια κορυφαίος για μια ακόμα φορά ο Σούλτζε ενώ πολύ καλή απόδοση είχε ο Παπαΐωακείμ. Ο Κινγκ εντυπωσιακός στην επίθεση αλλά και με λάθη ενώ έκπληξη η απόδοση του Κολώκα. Ο Μπατής έκανε πολύ καλό παιχνίδι όπως και ο Μπέλσερ.
Ο Βασιλειάδης κορυφαίος του ΠΑΟΚ (έπαιζε μόνος του την Ολύμπια) και ακολούθησαν οι Ντιαρά και Χαρίσης. Ο Ουέσον εντυπωσιακός στα ριμπάουντ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:
Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑ): «Η αλλαγή προπονητή (σ.σ. εννοούσε τον Καλαφατάκη που ήταν το πρώτο του παιχνίδι σαν προπονητής του ΠΑΟΚ)σε οποιαδήποτε ομάδα φέρνει βραχυπρόθεσμα βελτίωση στη ψυχολογία των παικτών και μια καινούργια διάθεση και κόσμο κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Εμείς πιστεύω ότι είχαμε καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος, αν εξαιρέσουμε το τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο πληρώνουμε πάντα ακριβά.
Κι εγώ πιστεύω ότι αδικούμε εαυτούς μας, στο τέλος κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να χάσουμε: λάθος μαρκαρίσματα, γκολ-φάουλ, χαμένες βολές. Δώσαμε ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κερδίσει ένα ματς που μπορούσαμε να πάρουμε. Δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά έχω εμπιστοσύνη, είμαστε σε καλό δρόμο, παίζουμε καλό μπάσκετ σε κάθε έδρα. Θα έρθει το αποτέλεσμα".
ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ (τεχνικός του ΠΑΟΚ): «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, γιατί ήταν περίεργες και δύσκολες οι τελευταίες ημέρες. Μίλησα αρκετά με τους παίκτες και υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα, ανασφάλεια και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν οφείλεται στον προπονητή, αλλά στο δικό τους μέλλον. Αυτό επηρεάζει την ψυχολογία κι η ομάδα βγαίνει από το στόχο της.
Υπάρχουν απαιτήσεις και προσδοκίες στον ΠΑΟΚ ιδιαίτερα τη φετινή περίοδο, γιατί η φανέλα είναι βαριά. Όταν συμβαίνουν τέτοια, ασφαλώς και την πληρώνουν οι υπόλοιποι. Σου χαλάει το μυαλό και δεν έχεις καθαρή σκέψη. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν σε κομφούζιο.
Σε αυτή την... κωλοδουλειά δίνουμε κάθε μέρα εξετάσεις και προσπαθήσαμε με λάθος τρόπο στην επίθεση. Το πρόβλημα ήταν και στην άμυνα κι εκεί επικεντρωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν σημαντική η προσφορά του Κυρίτση πάνω στο μαρκάρισμα του Κινγκ. Ανέλαβε τον πιο δύσκολο παίκτη και τα πήγε εξαιρετικά. Θέλει μαγκιά και διάθεση. Δεν με ενδιέφερε το σκορ ή αν θα παίξουμε καλά. Με ενδιέφερε να κερδίσουμε ακόμη και με μισό πόντο.
Στη δική μου ιστορία, έχω μακρυπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει διαφορετική μενταλιτέ. Είναι ξεχωριστός. Το ονειρευόμουν πολλά χρόνια και σήμερα έγινε πραγματικότητα. Είμαι τυχερός που είμαι επιλογή του προέδρου για τη θέση του προπονητή. Υπάρχουν στις θέσεις 2, 3 και 4 αξιόλογοι και ποιοτικοί παίκτες, ο Ντιαρά μπορεί να παίξει και 20 λεπτά στο «4». Είναι θέμα σωστής διαχείρισης. Πιο εύκολα θα ήταν αν είχαμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Είμαι εδώ για να βρω τη λύση».
Ο παίκτης - έκπληξη της Ολύμπια Μάρκος Κολόκας δήλωσε: «Όλοι οι παίκτες είμαστε στενοχωρημένοι γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας. Χάνουμε τρίτο παιχνίδι στον πόντο. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έκανε προσπάθεια γιατί χρειαζόταν το παιχνίδι, παίζοντας με καινούργιο προπονητή. Χάσαμε από αυτά που ξέραμε. Τα επιθετικά ριμπάουντ, τα ελεύθερα σουτ και τα δικά μας λάθη. Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
 
ΠΑΟΚ: Γουέσον 5 (1/4 δίπ., 1/2 τρ., 10 ριμπ., 3 λάθ., 2 ασίστ, 2 κλ.), Δεμερτζής (0/1 τρ.), Χαρίσης 13 (2/4 βολ., 1/2 δίπ., 3/3 τρ., 2 ριμπ., 1 λάθ., 3 ασίστ, 1 κλ.), Βασιλειάδης 25 (7/7 βολ., 6/8 δίπ., 2/4 τρ., 3 ριμπ., 2 λάθ., 1 ασίστ, 4 κλ.), Κυρίτσης 7 (5/6 βολ., 1/4 δίπ., 0/2 τρ., 2 ριμπ., 2 λάθη, 1 κλ., 1 ασίστ), Τσιάρας 3 (0/1 δίπ., 1/1 τρ., 1 λάθ.), Μουλαομέροβιτς 3 (1/2 βολ., 1/2 δίπ., 0/1 τρ., 2 ριμπ., 3 λάθ., 3 ασίστ), Γκρέγκορι 2 (1/3 δίπ., 0/2 τρ., 1 ριμπ., 1 λάθ., 2 ασίστ, 1 κλ.), Σίμτσακ 1 (1/2 βολ., 0/1 δίπ., 1 ριμπ, 1 ασίστ), Τομάσεβιτς 4 (2/4 δίπ., 2 ριμπ., 1 ασίστ), Μαρμαρινός (0/1 δίπ., 1 ριμπ.).
ΟΛΥΜΠΙΑ: Κάστλ 4 (2/2 βολ., 1/1 δίπ., 1 ριμπ., 1 λάθ., 2 ασίστ), Κίνγκ 16 (0/1 βολ., 2/5 δίπ., 4/6 τρ., 4 ριμπ., 6 λάθ., 2 ασίστ, 1 κλ.), Σούλτζε 10 (2/2 βολ., 1/2 δίπ., 2/5 τρ., 2 ριμπ., 1 λάθ., 2 ασίστ, 2 κλ.), Σπανός, Καραγκιολίδης, Μπέλσερ 9 (3/4 βολ., 0/1 δίπ., 2/4 τρ., 1 ριμπ., 1 λάθ., 1 ασίστ, 1 κλ.), Γιαννουλάκος, Μπατής 9 (1/2 βολ., 1/2 δίπ., 2/4 τρ., 3 ριμπ., 5 λάθ., 4 ασίστ, 1 κλ.), Αριγκμπάμπου 2 (1/3 δίπ., 0/1 τρ., 6 ριμπ., 1 λάθ., 1 ασίστ), Κολώκας 10 (4/6 βολ., 3/3 δίπ., 0/2 τρ., 1 λάθ., 1 ασίστ, 2 κλ.), Κούρτοβιτς (1 ασίστ), Παπαϊωακείμ 10 (2/4 βολ., 4/4 διπ., 4 ριμπ., 3 λάθ.).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass