Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον στον 3ο Αχίλλειο Άθλο

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2015 8:14

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Παρουσία πλήθους κόσμου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της γ.γ. Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού,

πραγματοποιήθηκε προχθές για 3η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των Φαρσάλων «Αχίλλειος Άθλος - Ημιμαραθώνιος Δρόμος». Η εκκίνηση έγινε στις 9.30 π.μ. από το πάρκο του Απιδανού Ποταμού και ο τερματισμός στην πλατεία Δημαρχείου (άγαλμα του Αχιλλέα).

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων, ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων, σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ - Υ.

Η διαδρομή ήταν 21,1 χλμ. και συμμετείχαν 248 αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων ανά 4 χλμ. ενώ εμφιαλωμένα νερά διετίθεντο στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στους ενδιάμεσους πέντε σταθμούς. Σε κάθε χλμ. της διαδρομής υπήρχε ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης και σε όλη την διαδρομή υπήρχαν βέλη που καθοδηγούσαν τους αθλητές.

Στον αγώνα υπήρχε ιατρική υποστήριξη και ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια.

Οι νικητές στους άνδρες ήταν οι:

1. Τσικούρας Νικόλαος (Γ.Σ. Γλυφάδας), 1 ώρα και 15’

2. Καραζήσης Χρήστος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας)

3. Κωνσταντινίδης Κοσμάς (Θεσ/νίκη)

Στις γυναίκες πρώτευσαν οι:

1. Γκέρλη Κατερίνα (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας)

2. Μαλιαχόβα Δήμητρα (Φάρσαλα)

3. Κατμέρου Θώμη (Φάρσαλα).

Η πολυπληθέστερη ομάδα ήταν του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας που συμμετείχε με 98 αθλητές.

Οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες της γενικής κατάταξης και των επιμέρους ηλιακών κατηγοριών έγιναν στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου.

Τιμήθηκε ακόμη από τον Δήμο Φαρσάλων η Κρίστι Αναγνωστοπούλου για τις επιτυχίες της στον στίβο. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των 105 εθελοντών (πολιτών και εργαζομένων στον Δήμο Φαρσάλων), ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Α.Τ. Φαρσάλων, του Κ.Υ. Φαρσάλων, των Προσκόπων και των προέδρων των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά.

Παράλληλα, με τον «3ο Αχίλλειο Άθλο» διοργανώθηκε και ο «Παιδικός - Εφηβικός Αχίλλειος Άθλος» στον οποίο συμμετείχαν 610 παιδιά ηλικίας από 8-17 ετών.

Η εκκίνηση δόθηκε από το πάρκο του Απιδανού Ποταμού και ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Δημαρχείου (απόσταση 1000 μέτρων). Ο αγώνας αυτός είχε καθαρά συμμετοχικό χαρακτήρα και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα. Η πολυπληθέστερη συμμετοχή ήταν του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων με 133 συμμετοχές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «3ου Αχίλλειου Άθλου» αποτελείτο από τους Δερλό Κων/νο (πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ), Παύλου Βάια (πρόεδρος Δ.Κ. Φαρσάλων) και Γούλα Νικόλαο (πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑ - Υ).

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Τύμπας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ.Χρ. Παπαγεωργίου, κ. Γιάννης Βασιλείου, κ. Κων. Γιαχνής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Καπετάνος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Gallery άρθρου