ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ 1ο SUPER CUP ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ - ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ… «ΠΕΘΑΝΕ» ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ Δ. ΝΤΟΥΓΚΟΥ ΟΤΙ «ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ»

Ιστορικός τίτλος για τον ΓΣΛ

* Η ομάδα του Μ. Πρίμορατς επικράτησε στον χθεσινό τελικό του ΑΣ Καρδίτσας με 76-66 * Παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλου, που απένειμε τα κύπελλα, έπεσε η αυλαία της πρώτης και τελευταίας διοργάνωσης

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2016 10:34

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Φωτ. Βασ. Ντάμπλης

Η ομάδα του ΓΣΛ κέρδισε στον χθεσινό τελικό τον αξιόμαχο ΑΣ Καρδίτσας με 76-66 και αναδείχθηκε νικήτρια του 1ου Super Cup της ΕΣΚΑΘ. Μιας διοργάνωσης που πέθανε εν τη γενέσει του μετά τη δήλωση-βόμβα του προέδρου της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκου ότι «το εγχείρημα απέτυχε».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΓΣΛ που κέρδισε το τρόπαιο. Ευχαριστούμε τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το εγχείρημα αυτό αλλά θεωρώ ότι το εγχείρημα απέτυχε και σταματάει εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούγκος ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτήν την απόφαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στο οργανωτικό κομμάτι εξήρε τις προσπάθειες της ΕΣΚΑΘ και τόνισε τη στήριξη του κόσμου και το φίλαθλο πνεύμα που επέδειξε.

Η ουσία είναι ότι το Super Cup της ΕΣΚΑΘ περνάει στην ιστορία ως ένα εγχείρημα που δεν ευοδώθηκε.

Ο κόσμος ωστόσο αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΣΚΑΘ η οποία εκτός του αγωνιστικού σκέλους είχε και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.

Τον χθεσινό τελικό τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλος συνοδευόμενος από τον γ. γραμματέα κ. Τσαγκρώνη.

ΝΙΚΗΣΕ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

ΚΙ ΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς ανήκει στον ΓΣΛ που κατάφερε να νικήσει τους τραυματισμούς, τη μεγάλη κούραση από τη διήμερη υπερπροσπάθεια αλλά και έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως ο ΑΣ Καρδίτσας που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο χθεσινός τελικός πρόσφερε ουσία και συγκινήσεις και κρίθηκε στην εντυπωσιακή άμυνα που έπαιξε ο ΓΣΛ στο β’ ημίχρονο, σε συνάρτηση με τις καθοριστικές ενέργειες των Μπόγδανου, Αγγελόπουλου και Παπαχρήστου.

Ο ΑΣ Καρδίτσας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ. Θέος και Καμαριώτης φόρτωναν το καλάθι του ΓΣΛ, όμως ο Βαβάτσικος ήταν αυτός που έδινε τις απαντήσεις για τους «πράσινους» μαζί με τον Αγγελόπουλο. Όμως τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας του ΑΣ Καρδίτσας από τα 6,75 έφεραν τον ΓΣΛ πίσω στο σκορ (14-21 στο 9’).

Η μέτρια εικόνα του ΓΣΛ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Θέος ανέβασε τη διαφορά για τον ΑΣ Καρδίτσας στο +9 (16-25 με την έναρξη της περιόδου), ενώ οι Πανάρας και Καμαριώτης με εύστοχα τρίποντα έδωσαν προβάδισμα 6 πόντων στην ομάδα της Καρδίτσας (18-34) επτά λεπτά πριν το ημίχρονο.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Τσιαβές ο οποίος με ένα σερί 7 πόντων μείωσε τη διαφορά στους 9 πόντους (25-34), ενώ ένα καλάθι του Λεπενιώτη ήρθε να κάνει το σκορ 27-34 στο 15’. Ο ΓΣΛ είχε πρόβλημα στην επίθεση χάνοντας εύκολα καλάθια και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον ΑΣ Καρδιτσας να ξεφύγει στο +14 (27-41 στο 16’), όμως ο Βαβάτσικος εμφανίστηκε και πάλι (έξυπνα κλεψίματα στην άμυνα και εύστοχες ενέργειες στην επίθεση) και μείωσε σε 31-41 για τελειώσει το ημίχρονο με 31-43. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Γυμναστικός δεν είχε πετύχει τρίποντο.

Η εικόνα της αναμέτρησης στην επανάληψη άλλαξε με το Γυμναστικό να παίζει εκπληκτική άμυνα και να ανεβάζει τα ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση.

Ο Μπόγδανος αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και δίνει λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και κυρίως στο αδύνατο σημείο του Γυμναστικού που ήταν τα σουτ τριών πόντων, συνεπικουρούμενος από τον Αγγελόπουλο που παρά το γεγονός ότι έπαιζε «φορτωμένος» με τέσσερα φάουλ έκανε πολύ καλή δουλειά κάτω από το καλάθι.

Ένα σουτ του Αγγελόπουλου και ένα τρίποντο του Μπόγδανου μειώνουν τη διαφορά σε 43-49 στο 25’.25’’, ενώ ένα γκολ φάουλ του Αγγελόπουλου μαζί με νέο τρίποντο του Μπόγδανου κάνουν το σκορ 49-51 στο 26’.15’’. Η αντεπίθεση του ΓΣΛ βρισκόταν σε εξέλιξη με τον Μπόγδανο να κλέβει την μπάλα και να φεύγει στον αιφνιδιασμό κερδίζοντας αντιαθλητικό φάουλ (μαζί με τεχνική ποινή). Ο έμπειρος παίκτης του ΓΣΛ ευστοχεί στις τρεις βολές δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ στη λαρισινή ομάδα (52-51 στο 26’.35’’), για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με θετικό πρόσημο για τους «πράσινους» 58-57.

Η καλή άμυνα των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Γυμναστικού να αρχίζει πλέον και να «χτίζει» διαφορά. Το ταμπλό στο 33’ έδειχνε 63-57 με το τελευταίο καλάθι του Αγγελόπουλου ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα υπέπεσε στο πέμπτο του φάουλ.

Κάποια επιπόλαια λάθη, σε συνάρτηση με την ευστοχία του Καμαριώτη από τη γραμμή των τριών πόντων έφεραν τις δύο ομάδες ξανά κοντά στο σκορ (63-61 στο 34’.10’’), όμως οι Μπόγδανος και Λεπενιώτης έδωσαν τις λύσεις για τον ΓΣΛ (71-61, στο 38’). Ο Θέος με ένα καλάθι τριών πόντων θέλησε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του ΑΣ Καρδίτσας αλλά ο Παπαχρήστος απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο (74-64, στο 39’) και κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε για να φτάσουμε στο τελικό 76-66.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-43, 58-57, 76-66.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Θ. Δεσλής, Ι. Παγώνης και Μ. Πιτσίλκας.

ΓΣΛ (Πρίμορατς-Ζαχαρέλης): Δερμιτζάκης, Γοργόλης 3, Παπαχρήστος 12 (1), Μπόγδανος 14 (2), Τσιαβές 9, Νταλός 2, Αγγελόπουλος 15, Βαβάτσικος 7, Χανέλι, Σπανούλης, Λεπενιώτης 10.

ΑΣ Καρδίτσας (Φόρος-Γιουβρής): Δεσπούλης 3 (1), Πανάρας 8 (1), Γεωργίου 3, Τσιαμούρας, Καμαριώτης 17 (3), Παπαδόπουλος 12, Αντωνίου 8, Θέος 15 (2), Κουρέπης.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός του ΓΣΛ, Γιάννης Παπαχρήστος, αφιέρωσε την κατάκτηση του Super Cup στον Γιώργο Παπαχαραλάμπους. "Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς για την ομάδα μας και τον αφιερώνουμε στον Γιώργο Παπαχαραλάμπους, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και του ευχόμαστε να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα", είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπαχρήστος.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή του τελικού ακολούθησαν οι απονομές στους δύο φιναλίστ από τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλο και τον γ. γραμματέα κ. Τσαγκρώνη. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος και τα μέλη της διοίκησης κ. Δότας, Ζέικος, Μωυσής, Φαρμάκης και Φραγκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κ. Καφφές, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Μπάσκετ ΚΔ Θεσσαλίας κ. Μανασής, το μέλος και πρώην πρόεδρος κ. Τσούντσουρας, πρώην παράγοντες της διαιτησίας κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass