Ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα σπουδών φυσικής αγωγής στο λύκειο

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 18:04

 

Για το νέο πρόγραμμα σπουδών, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο, ενημερώθηκαν γυμναστές της Λάρισας, στο πλαίσιο επιμορφωτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Λαπούση Γεώργιο, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων κ. Διγγελίδη Νικόλαο, συγγραφέα του προγράμματος σπουδών και του Οδηγού Εκπαιδευτικού, για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο, στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε περιγραφή του νέου προγράμματος σπουδών για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο και δόθηκαν βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διδασκαλία του μαθήματος στο Λύκειο συνολικά. Έγινε μεθοδολογική ανάλυση του κεντρικού σκοπού της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο καθώς και των επιμέρους σκοπών και υποσκοπών της.

Περιγράφηκε ένας πρότυπος οδηγός μαθησιακών αποτελεσμάτων, ώστε να γνωρίζουν οι καθηγητές σε τι να αποβλέπουν και πως να προσπαθούν για να το πετύχουν. Επισημάνθηκαν οι κεντρικές αξίες στη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο όπως η προσωπική βελτίωση, ο σεβασμός, η αποδοχή, το αθλητικό πνεύμα, η συνεργασία, η ομαδικότητα και η προαγωγή της ισότητας στην κοινωνία μέσω των σπορ.

Τέλος τονίστηκε ιδιαίτερα το νέο όραμα για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο, σύμφωνα με το οποίο, με την ολοκλήρωση δώδεκα ετών στην εκπαίδευση, οι μαθητές να εκτιμούν την αξία και τη συνεισφορά της άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που διασφαλίζει, ως ένα σημείο, την ποιότητα ζωής τους δια βίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass