"Το παιδί και το Διαδίκτυο" στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 11:36

Πριν είκοσι χρόνια τα παιδιά παίζανε έξω όλη μέρα, κάνανε βόλτες με τα ποδήλατα, και χτίζανε κάστρα. Σήμερα, η ζωή και η ψυχαγωγία των παιδιών είναι διαφορετική. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά γρήγορα και τα παιδιά βασίζονται κυρίως σε αυτή ,για τη γνωριμία τους με τον κόσμο. Το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα «Το παιδί και το Διαδίκτυο», το οποίο απασχολεί όλους τους γονείς, θα εισηγηθούν η Άννα Τζιότζιου, Ψυχοθεραπεύτρια και η Νικολέτα Γραμματοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος, αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στην παρουσίαση οι εισηγήτριες θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το θέμα από μια ρεαλιστική βάση ,που δεν αφορίζει, ούτε εξιδανικεύει κάποια από τις παραπάνω εποχές. Βεβαίως υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά της τεχνολογίας, υπάρχουν και οι κίνδυνοι στους οποίους θα γίνει εκτενής αναφορά. Αυτό όμως που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι η τεχνολογία είναι ήδη στη ζωή μας, τα παιδιά τη γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους μεγαλύτερους και μένει να βρούμε το μέτρο που διακρίνει τη φυσιολογική χρήση, από τη χρήση που καταλήγει στην κατάχρηση και την εξάρτηση. Επίσης, θα αναζητηθούν και άλλοι παράγοντες που οδηγούν το παιδί στην αλόγιστη χρήση του υπολογιστή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass