ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΪΝΑΣ

«Λαίλαπα που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης»

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2016 0:03

 

«Ο νέος νόμος που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά μια λαίλαπα που διαλύει ό,τι υπάρχει στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε χθες από τη Λάρισα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς.

Στο πλαίσιο ενημερωτικών επισκέψεων σε Λάρισα και Καρδίτσα, ο κ. Βαϊνάς επισκέφθηκε χώρους δουλειάς και μίλησε σε συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και οι αγρότες και οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων, μαζί με τους συνταξιούχους, πρέπει να κλιμακώσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με την πολύ πετυχημένη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, προκειμένου αρχικά να μην κατατεθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και αν κατατεθεί να μην ψηφιστεί στη Βουλή. Όπως είναι γνωστό, η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει 48ωρη απεργία, τις ημέρες κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Ο κ. Βαϊνάς επισήμανε ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο θα μειωθούν όχι μόνο οι επικουρικές συντάξεις αλλά οι κύριες συντάξεις όλων, τόσο των μελλοντικών αλλά και των νυν συνταξιούχων.

Αναφέρθηκε παράλληλα στα πολλά ερωτηματικά που υπάρχουν με τη λεγόμενη εθνική σύνταξη αλλά και με την ανταποδοτική, αφού με τον υπολογισμό της στο σύνολο του εργασιακού βίου και το ποσοστό αναπλήρωσης 38%, ένας δημόσιος υπάλληλος που αμείβεται σήμερα με 1.500 ευρώ και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα έπαιρνε σύνταξη 1.040 ευρώ, τελικά δεν πρόκειται να πάρει πάνω από 770 ευρώ σύνταξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βαϊνάς στο αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση την ταμείων, κατά τα πρότυπα των τραπεζών, αφού έχουν χαθεί μέχρι σήμερα ποσά της τάξεως των 80 – 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά τους. Την ίδια στιγμή, θεώρησε βέβαιο ότι προβλήματα θα αντιμετωπίσει από την πρώτη στιγμή και ο σχεδιαζόμενος νέος ενιαίος φορέας ασφάλισης.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου, τόνισε ότι «οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελούν μια πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, με οδυνηρές αλλαγές που κατεδαφίζουν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Mετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Οι εργαζόμενοι παλεύουμε για:

- Το καθολικό δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

- Αποκλειστικά Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

- Να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα, όλοι οι πολίτες.

- Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Ανακεφαλαίωση των Ασφαλιστικών Ταμείων για αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI. Ειδικά για το ΤΠΔΥ απαιτείται να συμπεριληφθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass