Ημερίδα γυμναστών για τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 12:25

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Π.Ε.Π.Φ.Α. ( Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) ν. Λάρισας, στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεών της και σε συνεργασία με με το γραφείο εκπ/σης του ΕΚΑΒ Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτική ημερίδα στις 8/4/2016, ημέρα Παρασκευή και ώρες 18:00-20:00 με θέμα: ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων περιλαμβάνει:

Α) Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED, ERC)

Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

α).   Εισαγωγική διάλεξη για την καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

β). Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).

Β). Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις

1.        Το σεμινάριο «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους Πολίτες αλλά και ομάδες πληθυσμού (συλλόγους), με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Τραυματία ή Ασθενή. Για το λόγο αυτό το σεμινάριο βασίζεται κυρίως στην πρακτική εξάσκηση και τους χειρισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των τραυματιών καθώς και τη μείωση του ποσοστού θανάτων & αναπηριών. Το σεμινάριο υλοποιείται με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς.

2.        Το σεμινάριο περιλαμβάνει αναλυτικά τις εξής ενότητες:

3.        Αντιμετώπιση Τραυματισμών

4.        Θεωρητικά : Λήψη μέτρων ασφάλειας – ατομικής προστασίας & υγιεινής, τραύματα, αιμορραγίες, κατάγματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία – κεραυνοπληξία, οργάνωση φαρμακείου.

5.        Πρακτικά : Περιποίηση τραύματος, έλεγχος αιμορραγίας – ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος, τρόποι ακινητοποίησης & μεταφοράς τραυματία (αυτοσχέδιοι, λαβές κτλ), περιποίηση εγκαύματος.

6.        Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών

Θεωρητικά : Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία, δήγματα (τσιμπήματα) εντόμων – φιδιών, αλλεργικό σοκ (shock), δηλητηριάσεις, θερμοπληξία, υποθερμία.

Πρακτικά : Τοποθέτηση ασθενή στην κατάλληλη θέση, αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού ασθενή, τοποθέτηση Ασθενή σε πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass