Διήμερο βιωματικό σεμινάριο για παιδαγωγούς των δημοτικών παιδικών σταθμών

Δημοσίευση: 06 Απρ 2016 13:07

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και γενική ικανοποίηση το διήμερο βιωματικό σεμινάριο που απευθύνονταν στους παιδαγωγούς των δημοτικών παιδικών σταθμών και οργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 2 & 3 Απριλίου 2016 σε χώρους του εναλλακτικού σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ με την επιστημονική ευθύνη του κ.Λάκη Κουρετζή Παιδαγωγού, Συγγραφέα, Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και δημιουργού του Θεατρικού Παιχνιδιού.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Παιδαγωγική ανάλυση και τεχνικές εφαρμογές του Open System στη λειτουργία των παιδικών σταθμών» και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και να εφαρμοστεί το Open System στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί σ’ ένα αρχικό στάδιο και η προαιρετική πιλοτική εφαρμογή σε παιδικούς σταθμούς από κλιμάκιο που αποτελούνταν από μέλη της ομάδας ΕΚΦΡΑΣΗ. Η πιλοτική εφαρμογή βασίστηκε κυρίως στην ένταξη του θεατρικού παιχνιδιού, σημαντικού συστατικού στοιχείου του Open System, στην καθημερινή διαδικασία.

Το βιωματικό σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητική παρουσίαση και βιωματική προσέγγιση μέσω του θεατρικού παιχνιδιού.

Βασικό θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν το «Μια μέρα στον παιδικό σταθμό, λειτουργία εργαστηρίων στο πλαίσιο του προγράμματος Open System».Για τις ανάγκες του σεμιναρίου λειτούργησαν τέσσερα (4) διαφορετικά εργαστήρια(Υφαντική, Εικαστικά, Κατασκευές, Κολάζ).Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο εργαστήριο της επιλογής τους.Στο τέλος, έγινε έκθεση/ παρουσίαση στην ολομέλεια των εργασιών όλων των εργαστηρίων.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την πλήρη ανάπτυξη του Open System προβλέπεται η λειτουργία δεκατεσσάρων εργαστηρίων από τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα παιδιά.

Τη βασική εμψύχωση είχε ο κ.Λάκης Κουρετζής, ενώ τα επιμέρους εργαστήρια ανέλαβαν μέλη της ομάδας ΕΚΦΡΑΣΗ.

Στο σεμινάριο συμμετείχε και η Δ/ντρια των παιδικών σταθμών κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα, ενώ χαιρετισμό κατά την έναρξη απηύθηνε ο κ. Δεληγιάννης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, και ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Σωτήρης Μπουντής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass