Σεβασμός στη διαφορετικότητα και ίσες ευκαιρίες στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Δημοσίευση: 12 Απρ 2016 13:19

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βιωματικό – δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με θέμα: «Ίσες ευκαιρίες και Σεβασμός στη Διαφορετικότητα, Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί», προχθές στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Συντονιστής της δράσης, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Νέας Σμύρνης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ και το Εργαστήρι Ζωής του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Σε μια εποχή όπου η οικονομική και κοινωνική κρίση δημιουργεί σοβαρά θέματα διακρίσεων, στερεότυπα που αναπαράγονται χωρίς σταματημό, καχυποψία, φόβο και άγνοια, με αποτέλεσμα να καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στόχος της παρούσας δράσης υπήρξε η συμμετοχή όλων των παιδιών σε δραστηριότητες ισότιμου χαρακτήρα μέσα στην σχολική κοινότητα.

Αφήγηση παιδικού παραμυθιού και βιωματική αναπαράσταση αλλά και πασχαλινές κατασκευές, όπως καλαθάκια με κεράσματα για όλους τους συμμετέχοντες. Στα εργαστήρια συμμετείχαν εξήντα παιδιά, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της κ. Λένας Χαϊδούτη ως αφηγήτρια παιδικού παραμυθιού, της κ. Κατερίνας Μπέκου ως εμψύχωτρια θεατρικού παιχνιδιού καθώς και οι κ.κ. Κλειώ Λεβέντη και Γεωργία Κούτρα στο εικαστικό εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του ΤΕΒΑ, Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Λάρισας, στο πλαίσιο παράλληλων συνοδευτικών δράσεων, καθώς και στην υιοθέτηση της ευρύτερης κουλτούρας του προγράμματος «η Πόλη που Μαθαίνει».

Για περαιτέρω ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων: 2410680243, 2410680220, fax: 2410680244 ή μέσω, e-mail: pronia@larissa-dimos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass