Τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο χώρο του σχολείου

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 14:11

Ομιλία με θέμα «Τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο χώρο του σχολείου» πραγματοποιήθηκε προχθές, στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Την εκδήλωση, διοργάνωσε, το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Νέας Σμύρνης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής ,το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Ομιλήτριες ήταν οι Μπουκόρου Εύη-Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, Παπαστεργίου Δήμητρα –Ψυχολόγος MSc Υπ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γαβριηλίδου Δήμητρα -Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν το φαινόμενο της επιθετικότητας και αναλύθηκαν οι μορφές, τα αίτια και τα αποτελέσματα, ο ρόλος του σχολείου και η ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας ως αντίβαρο στην ανάπτυξη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Μετά το τέλος της παρουσίασης το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στις ομιλήτριες και να δοθούν έτσι απαντήσεις στους προβληματισμούς.

Την ομιλία παρακολούθησαν αρκετοί γονείς, ο διευθυντής του σχολείου Βαρδάτσικος Νικόλαος, ο σχολικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Δαραράς και εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass