Εκδήλωση για τη ρητορική μίσους

Δημοσίευση: 20 Απρ 2016 17:55

 

«Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνουν οι ομάδες αγωγής υγείας των 4ου και 5ου λυκείων Λάρισας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας,  την Παρασκευή 22 Απριλίου  στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο, τις ώρες 10:00-12:00 το πρωί.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκτείνεται σε τρία μέρη, τη ρητορική μίσους στο φυσικό κόσμο και το διαδίκτυο, τη ρητορική μίσους σε σχέση με τους πρόσφυγες-και ειδικά τα ασυνόδευτα παιδιά και τέλος μια απόπειρα προσέγγισης της αξίας των επίκαιρων μηνυμάτων του Πάσχα στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Περιλαμβάνει παρουσίαση βιωματικών κειμένων, κοινωνιολογική προσέγγιση της ρητορικής μίσους μέσα από τα σχολικά βιβλία, μουσικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων μαθητών, ομιλία με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού του φωτογράφου Δημήτρη Κυριακόπουλου από την Λέσβο και την Ειδομένη, εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και μια συνάντηση έντεχνων τραγουδιών με την υμνωδία του Πάσχα.

Στόχος είναι, η ευαισθητοποίηση και η αντίσταση στη ρητορική μίσους, η οποία, μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα μίσους, εμπλέκοντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν την προσωπική ασφάλεια και προστασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass