ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Ο Ηγέτης στην Εκπαίδευση, τώρα και στη Λάρισα!

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 8:00

Αρκεί μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, για να δώσει στον καθένα το στίγμα μίας νέας εποχής στην εκπαίδευση και την βαθειά πεποίθηση ότι πλέον πνέει ένας άλλος αέρας στην ελληνική μεταλυκειακή εκπαίδευση. Οι δομές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ αγγίζουν το επίπεδο ξένων Πανεπιστημίων, ενώ οι παροχές που πλαισιώνουν τον κρατικό τίτλο σπουδών που χορηγεί, αντιστοιχούν ενίοτε και σε δεύτερο πτυχίο απαντώντας στις φιλοδοξίες κάθε νέου που θέλει ένα σαφώς ανώτερο επίπεδο σπουδών για τον εαυτό του. Ξεκινώντας πριν 45 χρόνια μόνο από την Αθήνα, σιγά σιγά-σιγά επεκτάθηκε σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, ενώ από φέτος έρχεται και στην Λάρισα αγκαλιάζοντας ολόενα και περισσότερο κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπηρετώντας το αρχικό όραμα της Ιδρύτριάς του, της Καλλιόπης Ροδοπούλου να είναι κοντά σε κάθε σπουδαστή.

Για το νέο εγχείρημα του Ομίλου με την έλευσή του στην καρδιά της Λάρισας και τα πλεονεκτήματα του να είναι σήμερα ένας νέος, μέλος της μεγάλης οικογένειας του Πανελλαδικού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, εξηγεί στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η κυρία Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

• Σε μια εποχή πολύ υψηλού ανταγωνισμού γιατί θα επέλεγε ένας σπουδαστής να φοιτήσει σε κάποια ειδικότητα ΙΕΚ ΑΚΜΗ;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, στα 45 χρόνια της ηγετικής του πορείας στον χώρο της Εκπαίδευσης, αποτελεί σύμβολο πρωτοπορίας και καινοτομίας για τον κάθε σπουδαστή. Έχει πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση σε Πανελλαδικό επίπεδο με 12 διεθνείς διακρίσεις, με κορυφαίες αυτή της βράβευσης του ως 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης αλλά και της πρωτιάς σε επαγγελματική αποκατάσταση. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ με συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις όχι μόνο για την εκπαιδευτική του υπεροχή και τις εγκαταστάσεις του αλλά και για το κοινωνικό του έργο. Ο σπουδαστής που κάνει έρευνα για τις σπουδές και κατά συνέπεια για το μέλλον του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι επιλέγει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών και ακαδημαϊκού προσωπικού, υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και εργαστήρια αλλά και την εγγύηση της επαγγελματική του πορείας.

• Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει εγκαινιάσει μόνιμες συνεργασίες με Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Εξωτερικού. Ποια είναι τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία αυτή για το πρόγραμμα μαθημάτων;

Είναι χαρά και τιμή μας μας που το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την πρώτη επιλογή διεθνώς καταξιωμένων φορέων εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και τον ιδανικό συνεργάτη για την «εξαγωγή» προγραμμάτων σπουδών, τα οποία είναι στοχευμένα και απόλυτα προσανατολισμένα στην Ελληνική αγορά, τις ιδιαιτερότητες και τις τρέχουσες ανάγκες της. Απώτερος στόχος των στρατηγικών εκπαιδευτικών μας συνεργασιών, είναι η δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού και ενός περιβάλλοντος αριστείας και υψηλής ποιότητας, το οποίο θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στους σπουδαστές, τους αποφοίτους μας αλλά και σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Παρέχουμε ουσιαστική παιδεία με διεθνείς προδιαγραφές. Με άλλα λόγια, επιδίωξη μας είναι να δημιουργούμε τον επαγγελματία της επόμενης μέρας, δηλαδή εκείνον τον επαγγελματία που έχει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να σταθεί αμέσως, την επόμενη ακριβώς μέρα των σπουδών του στην απαιτητική αγορά εργασίας και να κατακτήσει το κάθε του όνειρο.

• Τι προσφέρει επιπλέον των μαθημάτων το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στους σπουδαστές του;

Κύριο μέλημά μας, αποτελεί η υποστήριξη των σπουδαστών μας σε όλα τα επίπεδα. Είτε ζουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή γενικότερα στην Περιφέρεια, έχουμε εξασφαλίσει έναν ολόκληρο μηχανισμό υποστήριξης για εκείνους και τις οικογένειές τους. Υπεύθυνοι Τομέων, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, e- Γραμματεία, Γραφείο Συμβουλευτικής, Γραφείο Σταδιοδρομίας & Διασύνδεσης παραμένουν δίπλα στον νέο, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του αλλά και στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Επιπλέον, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο σπουδαστής λαμβάνει την AKMI BONUS CARD, μία κάρτα που δημιουργήσαμε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που προσφέρει μοναδικά προνόμια και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, αποκλειστικά στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Οι σημαντικές εκπτώσεις δεν περιορίζονται στα σύνορα της Ελλάδας αλλά έχουν ισχύ σε 38 Ευρωπαϊκές χώρες.

• Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι ειδικότητες που προσφέρουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης;

Η εξειδίκευση που προσφέρουν οι σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έχουν τις καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης όποιον κλάδο και αν διαλέξουν. Μεταξύ των 81 σύγχρονων ειδικοτήτων που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζουν στην προτίμηση των νέων. Οι ειδικότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό και την γαστρονομία, τα επαγγέλματα υγείας, τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική, την προπονητική και τον αθλητισμό, την ομορφιά, τα παιδαγωγικά, είναι κλάδοι που συγκεντρώνουν την προτίμηση των περισσοτέρων νέων σήμερα. Εκτός όμως από τις παραπάνω ειδικότητες υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες χαρακτηρίζονται ανερχόμενες, καθώς η ζήτηση τους αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Πρόκειται για ειδικότητες που σχετίζονται με τη διατροφή, τεχνικές ειδικότητες όπως τεχνικοί μηχανοτρονικής, ηλεκτρολογίας και αυτοματισμού κ.λπ.

• Από την εμπειρία σας, πόσο συνεισφέρει το Γραφείο Σταδιοδρομίας στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών;

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί άλλη μία καινοτομία του Ομίλου στην προσπάθεια του να βρίσκεται πάντα δίπλα στους σπουδαστές. Πρόκειται για μια ζωντανή (active) υπηρεσία που στοχεύει στην ενημέρωση και τη συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών, σπουδαστών και αποφοίτων σε θέματα εκπαίδευσης, σχεδιασμού σταδιοδρομίας και επαγγελματικής αποκατάστασης στο δίκτυο των κορυφαίων εταιρειών ηγετών που συνεργάζεται η ΑΚΜΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με έρευνα της ALCO για λογαριασμό του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το πρώτο ΙΕΚ σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε τον θεσμό των CAREER DAYS, όπου εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας, για να γνωρίσουν από κοντά, σε προσωπική συνέντευξη, τους τελειόφοιτους σπουδαστές με σκοπό την άμεση πρόσληψη. Και συχνά υπογράφουν επιτόπου!!

• Τι σημαίνει για τους αποφοίτους του ΙΕΚ η πιστοποίηση από τον αναγνωρισμένο βρετανικό οργανισμό Pearson Assured;

Η ΑΚΜΗ είναι τo μοναδικό ΙΕΚ που εξασφαλίζει στους σπουδαστές της, την πιστοποίηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό οργανισμό Pearson Assured. Ο οργανισμός, προσφέρει επιπλέον ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, που δίνουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργαστούν σε επιχειρήσεις της Ελλάδας και διεθνώς έχοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό δίπλωμα, στο βιογραφικό τους. Οι απόφοιτοί μας έχουν δηλαδή ένα επιπλέον προσόν και πάρα πολύ σημαντικό στο βιογραφικό τους!

• Πρόσφατα ο Όμιλος ΑΚΜΗ απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση "Innovation in Education" για το θεσμό της προσομοίωσης στην εκπαίδευση . Θα μας πείτε δυο λόγια γι’ αυτή τη σημαντική βράβευση;

Το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση που μας απέδωσε πρόσφατα ο διεθνής φορέας PRAXISMMT, είναι το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας και επιδίωξης του Ομίλου, στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, εντός και εκτός διδακτικής ύλης, εκπαίδευσης που βασίζεται στις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες βιωματικές μεθόδους και εργαλεία διδασκαλίας και αξιολόγησης. Με την διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση αυτών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα αυτός ο τίτλος.

• Έρχεστε και στη Λάρισα από φέτος έτσι δεν είναι;

Ναι είναι αλήθεια! Και είμαστε πολύ περήφανοι γι'αυτό καθώς ο Θεσσαλικός κάμπος ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες να ξέρετε. Θέλαμε όμως να βρεθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συγκυρίες, ώστε να δημιουργήσουμε τις δομές που ανταποκρίνονται στο ανώτερο επίπεδο σπουδών που θέλουμε πάντα να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε μία δομή αντάξια των υψηλών προσδοκιών και των στόχων που έχουμε εξαρχής θέσει στο έργο μας. Μόλις βεβαιωθήκαμε ότι το εξασφαλίσαμε, ήρθαμε κοντά σας. Και δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ χαρούμενη και βέβαιη ότι θα καλύψουμε κάθε εκπαιδευτική ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αρχή έγινε με τη Θεσσαλονίκη, συνεχίσαμε με το Ηράκλειο της Κρήτης με τεράστια επιτυχία και τώρα εδώ! Όπως μου είπε και ένας γονέας και το κράτησα βαθιά στην καρδιά μου γιατί ήταν συγκινητικό “…αυτό περιμένει κανείς από έναν ηγέτη, να χαράζει πορεία. Να τολμά αυτό που δεν τολμά κανείς. Αν δεν το κάνει αυτό ένας ηγέτης, ποιος θα το κάνει;…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass