Τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολείο της Λάρισας

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2016 17:46

 

 

 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 23ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, έχει αποφασίσει να υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία με όποιον τρόπο μπορεί .

Προσπαθεί  να δημιουργεί δράσεις υποστηρικτικές στην προσπάθεια που γίνεται από  τους δασκάλους  του σχολείου, ώστε να βελτιωθεί το γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις αποφάσισε να  επενδύσει στην εκπαίδευση «STEM» (Επιστήμη Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά). Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες που θέλουν να αναπτύξουν τη βιομηχανία τους προσπαθούν να εντάξουν το STEM στην εκπαίδευση (πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια και στα παιδαγωγικά της τριτοβάθμιας).

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει αρχίσει (από το 2009) μια προσπάθεια το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο, με έδρα τις Βρυξέλλες, ώστε κάποια σχολεία να αναπτύξουν πιλοτικά νέες δραστηριότητες μάθησης και τεχνολογίες στην τάξη, διερευνώντας τη χρήση νέων παιδαγωγικών εργαλείων για τη διδασκαλία STEM.

Ο όρος STEM είναι το ακρωνύμιο των λέξεων  Science, Technology, Engineering and Mathematics (Επιστήμη Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά).

 Σε γενικές γραμμές η εκπαίδευση STEM  προσπαθεί να εξηγήσει καθημερινές έννοιες με την βοήθεια της Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών. 

Ο Σύλλογος, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου, αποφάσισε να καινοτομήσει και να επενδύσει στη νέα εκπαιδευτική τάση. Προμηθεύτηκε για το σκοπό αυτό ένα εκπαιδευτικό πακέτο «LEGO MINDSTORM EV3»  και ένα σετ κινητήρων και αισθητήρων «LEGO WEDO» . 

Δημιούργησε στο χώρο του σχολείου τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, στα οποία μπορούσαν να συμμετέχουν όσοι  μαθητές το επιθυμούσαν και προέρχονταν  όχι μόνο από το  23ο αλλά και από το γειτονικό 12ο δημοτικό σχολείο, εντελώς δωρεάν.

Την εκπαίδευση στήριξε εθελοντικά εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου.  Στα μαθήματα που έγιναν, οι μαθητές που συμμετείχαν κατανόησαν τον τρόπο λειτουργίας καθημερινών αυτόματων συσκευών, προγραμμάτισαν το ρομποτάκι τους να εκτελεί συγκεκριμένες κινήσεις και να αντιλαμβάνεται τον χώρο γύρο τους και συμμετείχαν για πρώτη φορά στο 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που είχε πραγματοποιηθεί φέτος στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του ΤΕΙ Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα πιστεύει ο Σύλλογος γονέων του σχολείου: «δεν είναι αρκετό να περιμένει κάποιος πότε η εκάστοτε κυβέρνηση θα αποφασίσει να ακολουθήσει τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση, αλλά ότι πρέπει να τολμήσει και να παρέχει στα παιδιά ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της εκπαίδευσης. Πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη και τις υποδείξεις  των δασκάλων του σχολείου, καθώς οι ενέργειες αυτές δεν πρέπει να «καπελώνουν» τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο αλλά να δρουν υποστηρικτικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass