ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Τιμήθηκε με το βραβείο Ευάγγελου Κ. Καραμπάτσα

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2016 12:45

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Μια ιδιαίτερη στιγμή του φετινού Αγιώτικου Πανηγυριού και της 21ης Γιορτής Μήλου ήταν η – για πρώτη φορά μετά τη θεσμοθέτησή του – απονομή του «Βραβείου Ευάγγελου Κ. Καραμπάτσα».

Πρόκειται για τιμητική διάκριση που περιλαμβάνει αναμνηστικό δίπλωμα και χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ και θα απονέμεται από τα παιδιά του αειμνήστου καθηγητή, «Νέστορα της εκπαίδευσης» στον νομό Λάρισας, κάθε χρόνο στο πανηγύρι της Αγιάς, στον μαθητή ή τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αγιάς ή του ΕΠΑΛ Αγιάς, που πέτυχε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η πρόταση καθιέρωσής του έγινε πριν μερικούς μήνες από την Ομάδα Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αγιάς, την οποία απεδέχθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι διευθυντές των Λυκείων Αγιάς.

Για πρώτη χρονιά φέτος, το βραβείο παρέλαβε η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ειρήνη Μυλωνά του Ιωάννη και της Βασιλικής από τον Αετόλοφο που πρώτευσε με βαθμολογία 1.902 μόρια με άριστα τα 2.000, που είναι μεταξύ των τριών πρώτων πανελλαδικά στην ειδικότητά της, και εισάγεται στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε Αθήνας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κώστας Καραμπάτσας, μαθηματικός, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και πρώην διοικητής των νοσοκομείων Λάρισας και Βόλου, εκπροσωπώντας και τα παρόντα στην εκδήλωση αδέλφια του, τον ορθοπεδικό ιατρό Δημήτρη και τη φιλόλογο Μαρία, μαζί με τις οικογένειές τους.

«Κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι». Με τον στίχο του Καβάφη από το ποίημα «Το πρώτο σκαλί» απευθύνθηκε στη νεαρή μαθήτρια συγχαίροντάς την για την επιτυχία της και παροτρύνοντάς την να συνεχίσει στον δρόμο της ανόδου και της προκοπής. Με θέρμη αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση της ετήσιας γιορτής της Αγιάς, εγκωμίασε ιδιαίτερα τους άοκνους και μεθοδικούς ιστοριογράφους και ερευνητές Γιάννη Μανίκα και Οδυσσέα Τσιντζιράκο, καθώς και την ομάδα τους, και έκλεισε με τη φράση «Όλοι ενωμένοι για την “Αγία Γη”», παραπέμποντας στο γνωστό πόνημα του αείμνηστου ιστορικού Δ. Αγραφιώτη, παραδίδοντας το βραβείο στη μαθήτρια από κοινού με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ

Ο Ευάγγελος Καραμπάτσας γεννήθηκε στο Γερακάρι Αγιάς το 1927 και ήταν γιος του Κωνσταντίνου Καραμπάτσα, του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέσθηκε από τους Ιταλούς το 1943.

Υπήρξε δάσκαλος και καθηγητής θεολόγος και δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο Γερακαρίου, στο Γυμνάσιο Αγιάς και στο 2ο Γυμνάσιο Λάρισας. Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και σύμβουλος Θεολόγων Λάρισας, ιεροκήρυκας, καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, γενικός επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, επόπτης των Εκκλησιαστικών Λυκείων της Ελλάδας, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», πρόεδρος και μέλος αρκετών συλλόγων και οργανώσεων.

Η βιβλιοθήκη του και το πλούσιο συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει αρκετές μελέτες, με πρωτοποριακές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις και προτάσεις, δωρίθηκε από τα παιδιά του στα ΓΑΚ Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass