Γάλλοι μαθητές στη Λάρισα

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 18:54

Σαράντα μαθητές και τέσσερις καθηγητές του σχολείου Valde Rosemontτου Giromagny της Γαλλίας, βρέθηκαν στη Λάρισα στα πλαίσια πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, που πραγματοποίησαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν για να συναντηθούν με εικοσιοκτώ μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας με τους οποίους συνεργάζονται από την περσινή σχολική χρονιά σε ένα έργο e-Twinning με θέμα « Ίχνη αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και τη Γαλλία του σήμερα».
Το 3 γυμνάσιο Λάρισας τους υποδέχθηκε θερμά και συμμετείχε μαζί τους στην επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους πραγματοποιήθηκαν κοινές δραστηριότητες που αφορούσαν καθημερινές λέξεις και εκφράσεις στις δύο γλώσσες, καθώς και μια φωτογράφιση-αναπαράσταση της πομπής των Παναθηναίων. Η επίσκεψη στο σχολείο έκλεισε με κέρασμα με ελληνικά εδέσματα, που ετοίμασαν οι μαθητές του γυμνασίου, παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Επίσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους στο κέντρο της Λάρισας , στην αγορά της πόλης και στο Γακλλικό Ινστιτούτο.
Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα., όπου και έγινε ο αποχωρισμός των Ελλήνων και Γάλλων μαθητών.
Όπως ανακοίνωσαν: «Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εκπαιδευτικούς και μαθητές , που βρήκαν τρόπους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μοιραστούν πληροφορίες, εμπειρίες , σκέψεις και συναισθήματα, εξασκώντας τόσο τη γαλλική όσο και την αγγλική γλώσσα. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τους συνεργάτες μας στο e-Twinning . Το γεγονός αυτό μας γέμισε όρεξη και προσμονή για τη συνέχιση της συνεργασίας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass