Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΓΝΛ

Ενημερώθηκαν για την αξία της πρόληψης

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2017 13:26

Πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου ενημερώθηκαν από τον αναπληρωτή καθηγητή Νευροχειρουργικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστα Φουντά και τον Επιμελητή Α’ Ε.Σ.Υ. της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γάτο Χαράλαμπο με θέμα: «Ανάπτυξη στρατηγικής για Πρόληψη Κρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων».

Στην ενημέρωση τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της κατάχρησης αλκοόλ στη πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και με κατηγορηματικό τρόπο προβλήθηκαν οι συνέπειες μιας βαριάς κρανιοεγκεφαλικης κάκωσης, οι άμεσες και απώτερες καθώς και κοινωνικοοικονομικές πτυχές του θέματος.

 Επίσης ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στον τομέα της ευαισθητοποίησης στη χρήση κράνους και στην ποδηλασία και γενικότερα στην αποφυγή κακώσεων στις αθλοπαιδιές.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κ. Κωνσταντινιά Πατσή η οποία εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου αλλά και των μαθητών ευχαρίστησε τους ειδικούς ομιλητές που προσφέρθηκαν και δέχτηκαν την πρόσκληση για να γίνει η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση στον Τύρναβο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποιούνται σε συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα