ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

Πολωνοί φοιτητές στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:55

Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής Οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας των φοιτητών ERASMUS, υποδέχθηκε ομάδα φοιτητών από τρία πανεπιστήμια των πόλεων Lubniu, Betzycach και Goscieradow της Πολωνίας, με ειδικότητες στη διατροφή και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Ως γνωστόν, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη μακροπρόθεσμη οικοδόμηση της ευρωπαϊκής ιδέας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Οι φοιτητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Μουσείου για το ζύμωμα του ψωμιού. Ξεκίνησε με μία διαδραστική συζήτηση για τη σημασία του ψωμιού στην παραδοσιακή αλλά και στη σύγχρονη διατροφή. Επιδείχθηκε ο παραδοσιακός (χειρωνακτικός) τρόπος παραγωγής του ψωμιού στην ξύλινη σκάφη, με αλεύρι και προζύμι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες συνέχισαν οι ίδιοι το ζύμωμα, με ιδιαίτερη ευκολία αλλά και ενθουσιασμό. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον τους για το ζύμωμα του πρόσφορου και των συμβολισμών που αυτό περικλείει.

Η περιήγηση στον κήπο του πολυχώρου επιφύλασσε μία έκπληξη: το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα δέντρα της ελιάς και της μυγδαλιάς. Για πολλή ώρα έκαναν ερωτήσεις και αποκόμιζαν πληροφορίες για την καλλιέργεια και τους καρπούς τους.

Οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους, είχαν βέβαια την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στις αίθουσες του μουσείου. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον τους για τα εργαλεία της παραδοσιακής γεωργίας. Το πρόγραμμα έκλεισε με το φούρνισμα του ψωμιού στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αλλά και τη δοκιμή ζυμωτού ψωμιού, μαζί με ελιές και λάδι, παραγωγής του βιολογικού ελαιώνα του Μουσείου, που ενθουσίασαν τους επισκέπτες.

Η ομάδα των Πολωνών, φοιτητών και καθηγητών, έφυγαν από το Μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις. Και άφησαν πίσω τους τη σφραγίδα για τα όσα πολλά και ιδιαίτερα πράγματα μπορεί να προσφέρει αυτός ο τόπος στους ξένους επισκέπτες του. Δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι η περιοχή της Λάρισας, αλλά και η Θεσσαλία γενικότερα, έχει σημαντικές τουριστικές προοπτικές. Αρκεί να μπορέσει να αναδείξει με φαντασία και εξωστρέφεια όλα αυτά τα πρωτότυπα που συνθέτουν τη μοναδικότητά της. Και σε κάθε ευκαιρία, να τα επιδεικνύει στους επισκέπτες της απλόχερα και χωρίς προκαταλήψεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass