ΣΤΟ 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για καινοτόμες μεθόδους μάθησης

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 15:28

Το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με θέμα "CYCLING ON NATURE'S WHEELS", θα υλοποιήσει το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, για τα έτη 2017-2019.

Κατά τη διάρκεια του έργου, το οποίο εντάσσεται στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση "Erasmus+", το ελληνικό σχολείο θα συνεργαστεί με σχολεία από την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Στην ομάδα των εκπαιδευτικών συμμετέχει ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Αιμιλιος Μαρουσούλης, ο υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Τάσης και οι καθηγητές κ.κ. Αθανασία Παπατζέλου και Βασίλειος Παπαγιάννης. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Φοίβη Μπαλωτή.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα εξερευνηθούν καινοτόμες μέθοδοι μάθησης και θα γίνει ανταλλαγή ορθών εκπαιδευτικών πρακτικών με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σχολεία. Το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στη Φύση, να ευαισθητοποιηθεί ως προς τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και να εξερευνήσει μεθόδους και τρόπους για την προστασία του Πλανήτη. Το σχολείο θα κάνει άνοιγμα στην τοπική κοινωνία και θα συμπορευτεί με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα για την Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση. Οι μαθητές θα επεκτείνουν τις γνώσεις τους με βιωματικό τρόπο και θα συνεργαστούν με τοπικούς και άλλους φορείς ενισχύοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην επικοινωνία με τη χρήση ξένων γλωσσών και νέων τεχνολογιών καθώς θα μοιράζονται εμπειρία και γνώση με συμμαθητές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες τόσο μέσω διαδικτύου όσο και με επισκέψεις στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass