Κέλλας: Οδηγούν την εκπαίδευση στην οπισθοδρόμηση

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2015 13:53

Την αγωνία και τον προβληματισμό του για την πορεία της εκπαίδευσης ανέδειξε, μέσω της ομιλίας που πραγματοποίησε στη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας.Αναγνωρίζοντας τον ρόλο που επιτελεί και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, το ΤΕΙ της Θεσσαλίας, και ιδιαίτερα το παράρτημα της Λάρισας, ο κ. Κέλλας καυτηρίασε τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας.

«Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτό που παρατηρώ και με έχει έντονα προβληματίσει, είναι η βούληση που δείχνει η κυβέρνηση για επιστροφή του εκπαιδευτικού μας συστήματος στον παλαιοκομματισμό, στην επιστροφή της παιδείας στο χθες.

Η επαναφορά του ασύλου, η επαναφορά των αιώνιων φοιτητών που κόβουν θέσεις από νεοεισαχθέντες, η εκλογή των πρυτάνεων μέσω της συμμετοχής στη διαδικασία και των φοιτητικών οργανώσεων, η κατάργηση των αγγλόφωνων τμημάτων που στερούν από την Ελλάδα χιλιάδες ξένους φοιτητές, είναι ορισμένα από τα μέτρα που γυρίζουν πίσω την χώρα. Αντιλήψεις που δείχνουν την νοοτροπία που διέπει τη νέα κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πιο ευαίσθητο θέμα για μια χώρα, την παιδεία της.

Η κατάργηση του κονδυλίου για συμμετοχή της χώρας μας σε μαθητικές ολυμπιάδες και οι 4000 λιγότερες αιτήσεις στα πειραματικά σχολεία, αποτέλεσμα της άστοχης πολιτικής της κυβέρνησης που οδήγησε σε διασάλευση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας σε έναν επιτυχημένο θεσμό, με την ενοχοποίηση της αριστείας, μόνο λύπη και απογοήτευση μπορούν να μας προκαλέσουν για το μέλλον της ίδιας της χώρας μας», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Ο κ. Κέλλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική προσφορά των διδασκόντων και του εκπαιδευτικού προσωπικού, παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν. «Δυστυχώς κυρίες και κύριοι, η οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την λειτουργία των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων. Το PSI έπληξε την οικονομική ευρωστία όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν αισθητά, κάποια τμήματα συγχωνεύτηκαν για την εξοικονόμηση πόρων και όλα αυτά επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων.

Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω είναι πως «η προς τα κάτω» οικονομική προσαρμογή, σε καμιά περίπτωση δεν επέφερε την «προς τα κάτω» ποιότητα διδασκαλίας που παρέχουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ μας. Οι προσπάθειες που καταβάλλετε όλοι εσείς, ώστε να διατηρήσετε σε υψηλό επίπεδο την εκπαίδευση στην χώρα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικές και έχετε τον απόλυτο σεβασμό, όλων μας» κατέληξε ο βουλευτής Λαρίσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass