ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Κρατούν το σωματείο σε αδράνεια

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 15:20

Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, ενώ παράλληλα κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις που συγκροτούν την ΕΛΜΕ Λάρισας ότι με τη στάση τους υπονόμευσαν την προσπάθεια κήρυξης απεργίας, χθες Παρασκευή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στην ΕΛΜΕ Λάρισας και με βάση τις εξελίξεις καταθέσαμε πρόταση για συγκρότηση προεδρείου στη βάση του αναλογικού αντιπροσωπευτικού και ταυτόχρονα προτείναμε να προχωρήσουμε σε σύγκληση γενικής συνέλευσης και κήρυξη απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη, ημέρα που απεργούσαν μια σειρά εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και δεκάδες σωματεία. Η πρότασή μας για τη συγκρότηση προεδρείου δεν έγινε δεκτή. Με αφορμή τη μη συγκρότηση προεδρείου ΔΑΚΕ και ΠΕΚ και στις δυο συνεδριάσεις αρνήθηκαν να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για τις εξελίξεις και την οργάνωση του αγώνα μπροστά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αποχωρώντας από τις συνεδριάσεις. Και αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς η ΔΑΚΕ στην προηγούμενη θητεία του ΔΣ με πρόσχημα τη μη απόσπαση μελών της, στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, αρνιόταν να προσέλθει στις συνεδριάσεις του ΔΣ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύμφωνα με το καταστατικό απαρτία και να μην λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΔΣ.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά τη στιγμή που χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των εργαζομένων απέναντι στην ενιαία επίθεση κυβέρνηση, ΕΕ, κεφαλαίου ότι όλες οι άλλες παρατάξεις λειτουργούν υπονομευτικά θέλοντας από τη μια να κρατάνε το σωματείο σε αδράνεια, και από την άλλη να αποκόψουν το κίνημα των εκπαιδευτικών από την κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό-λαϊκό κίνημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass