ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ

Αλλο παιδεία, άλλο εκπαίδευση

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 22:03

Στρατηγική διδασκαλίας, με εργαλεία και τεχνικές, βασισμένες στη νευροεπιστήμη, που ενεργοποιούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και βοηθούν στη μάθηση των παιδιών, παρουσίασε χθες σε ομιλία του στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, ο μαθηματικός κ. Νίκος Λυγερός.

Αναπτύσσοντας το θέμα «Έξυπνη παιδεία και πολιτισμός», ο κ. Λυγερός, διαχώρισε τις έννοιες της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, λέγοντας, ότι έχουν διαφορετικό πλαίσιο και υποστήριξε ότι: «Στην Ελλάδα η υποχρεωτική εκπαίδευση ξέχασε ένα πράγμα, την παιδεία».

«Μας αρέσει η παιδεία…» τόνισε, «αλλά στέλνουμε τα παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Η οικογένεια στην Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα στην παιδεία των παιδιών, αλλά ουσιαστικά τα δίνει στην εκπαίδευση. Σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη είναι μεγάλο το οικονομικό μερίδιο που δίνει η οικογένεια για την εκπαίδευση των παιδιών…».

Αναλυτικότερα όσον αφορά στην «έξυπνη παιδεία», αναφέρθηκε στα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ώστε να τους βοηθήσουν στη μάθηση και συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Πολλά παιδιά στην προσπάθειά τους να λύσουν μια άσκηση, φτάνουν στον κορεσμό (κουράζονται) πριν τη χαρά να καταλήξουν στο αποτέλεσμα. Η έξυπνη παιδεία, δείχνει πώς να προλάβει η χαρά τον κορεσμό, πώς να μετακινήσει την κούραση των παιδιών».

Τα εργαλεία που οδηγούν σε αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λυγερό, «έχουν μαθηματικό υπόβαθρο, βοηθούν στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου, σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, με τεχνικές από την νευροεπιστήμη. Ο εγκέφαλος δεν είναι στατικός, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει μετακίνηση νευρώνων. Τα εργαλεία μπορούν να ενεργοποιούν και να επιδρούν διαφορετικά στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου, βοηθώντας στη μάθηση».

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων και κατά την έναρξή της χαιρετισμό απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος κ. Δέσποινα Αράπκουλε, παρουσιάζοντας παράλληλα και ένα σύντονο βιογραφικό του ομιλητή.

Σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. ο κ. Λυγερός θα αναπτύξει τις στρατηγικές λύσεις που προσφέρει ο ζεόλιθος, σε εκδήλωση που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας.

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας πολυπράγμων ερευνητής (μαθηματικά, ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική, κ.ά.), γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του (IQ).

ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

«Σε βάθος χρόνου, θα αλλάξει η θέση της Ελλάδας λόγω των αλλαγών στη γεωοικονομία», υποστήριξε χθες ο κ. Λυγερός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας πως: «Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο πέλαγος. Θα πρέπει να προσεγγίσει και να έχει καλές σχέσεις με χώρες σαν τη Λιβύη, που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass