Πέμπτο κλάδο στα λύκεια για τις στρατιωτικές σχολές

* Προτείνει ο Παν. Καμμένος στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 15:35

ΑΘΗΝΑ
Πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει πέμπτος κλάδος κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Λύκειο, τον οποίο όποιος επιλέγει θα πρέπει να έχει ως μόνη επιδίωξη την είσοδό του στις στρατιωτικές σχολές, έχει ήδη καταθέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Πάνος Καμμένος.


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, στη Βάρη Αττικής, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ.Βίτσα, κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές». Με την ευκαιρία του εορτασμού, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας μελλοντικός στρατιωτικός ηγέτης, διαπιστώνοντας πως το επιχειρησιακό περιβάλλον «έχει πλέον μόνο μια σταθερά: Τη συνεχή αλλαγή». «Ο αξιωματικός που εκπαιδεύουμε σήμερα, ο μελλοντικός αρχηγός του 2050, πρέπει να διαθέτει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Πέρα από τις πολεμικές αρετές, τη φιλοπατρία, τη σωματική και ψυχική αντοχή, πρέπει να γνωρίζει τα της πολεμικής τέχνης, τη στρατιωτική τεχνολογία η οποία προηγείται σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής, να μπορεί να μελετά διαρκώς το εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, να προσλαμβάνει τα μηνύματά του, να τα προσαρμόζει και να προσαρμόζεται» πρόσθεσε ο υπουργός.
«Αλλά και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Να υποστηρίζει τις αξίες και τον ρόλο για τον οποίο υπάρχει. Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μια στρατιωτική παιδεία ευρύτατου φάσματος, που δεν σταματά με το πέρας της σχολής, ούτε καν με την αποστρατεία, καθώς αργότερα ο αξιωματικός συνεχίζει να προσφέρει έργο στην υπηρεσία και την κοινωνία, μόνο και μόνο με το ήθος, την παρουσία και τη διαχρονική του αξία» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass