ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Μυήθηκαν στο έργο του Νίκου Ψημμένου

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 22:29

Παίρνοντας αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς επισκέφτηκαν το αναγνωστήριο της Ποταμιάς «Νίκος Κ. Ψημμένος, Ποταμίτης».

Το αναγνωστήριο βρίσκεται δίπλα στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με τα τεράστια πλατάνια της. Δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του καθηγητή Φιλοσοφίας, συγγραφέα φιλοσοφικών, ιστορικών και λαογραφικών θεμάτων, και ποιητή Νίκου Ψημμένου για τον τόπο γέννησης του πατέρα του, την Ποταμιά, τόπο που ο ίδιος πρωτογνώρισε στα μαθητικά του χρόνια και εν συνεχεία λάτρεψε. Φέρει, μάλιστα, τιμητικά το όνομα και το φιλολογικό του ψευδώνυμο, με το οποίο υπογράφει τις ποιητικές του συλλογές, και στις προθήκες του υπάρχουν πολλοί τίτλοι βιβλίων που δώρισε ο ίδιος. Λειτουργεί πλάι στο λαογραφικό μουσείο, που με μεράκι έχει στήσει και φροντίζει ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών, ενώ αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τα σχολεία, και όχι μόνο.
Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο και έλαβαν μέρος σε δράσεις, ώστε να γνωρίσουν το έργο του ποιητή – δασκάλου, αλλά και το ίδιο το χωριό μέσα από τα βιβλία και τα ποιήματά του.
Συγκεκριμένα, μελέτησαν βιβλία για τα λαχνίσματα των παιδιών της εποχής, και τα τοπωνύμια του χωριού. Στο τέλος, διάβασαν ποιήματα του Νίκου Ψημμένου και δραματοποίησαν κάποια από τα λαχνίσματα που περιγράφει στο έργο του.
Η εκδήλωση αυτή, που έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του χωριού, δείγμα της υπέροχης φιλοξενίας, και με την υπόσχεση να επανέλθει το σχολείο στον χώρο με κάποια άλλη δράση, παραμένοντας πιστό στο στόχο του για άνοιγμα στην τοπική κοινωνία. Τους μαθητές συνόδευσαν στο αναγνωστήριο της Ποταμιάς ο διευθυντής του σχολείου Αθανάσιος Δεληζώνας και οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος Αντωνούλης, Λάζαρος Δερβένης, Ελένη Κουτσογεώργου, Σοφία Σοφολόγη και Χρυσούλα Τσιούπρου.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass