Στο νοίκι παρά στις φοιτητικές εστίες…

* ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2018 22:27

Μέχρι και τις 5 Ιουνίου μπορούν οι παλαιοί φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας να υποβάλουν την αίτησή τους για διαμονή στις Εστίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Και παρότι θα περίμενε κανείς να σχηματίζονται ουρές για τις αιτήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επέφερε δραματικές μειώσεις στα οικογενειακά εισοδήματα, εν τούτοις το ενδιαφέρον είναι μειωμένο. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας διαθέτει 492 κλίνες για τις οποίες οι φοιτητές δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Βασικές αιτίες, όπως εξηγεί τόσο η υπεύθυνη Στέγασης του ΤΕΙ κ. Γιαβρή όσο και ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Στέφανος Ζαούτσος, είναι η επιδότηση ενοικίου που παρέχεται πλέον στους φοιτητές, η χωροταξική θέση των Εστιών και το γεγονός ότι πολλοί σπουδαστές δεν επιθυμούν να μοιραστούν το δωμάτιο με συγκάτοικο.

«Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ανακούφισε πολλές οικογένειες με αποτέλεσμα να επιλέγουν να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα, ενώ βασικός λόγος που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαμονή στις Εστίες του Ιδρύματος είναι η απόσταση από το κέντρο της πόλης. Όλοι οι φοιτητές θέλουν να μετακινούνται για τα μαθήματά τους, αλλά η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από το κέντρο της πόλης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι υπάρχουν άδεια δωμάτια στις Εστίες, απλά το ενδιαφέρον είναι μειωμένο».

Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ελάχιστες αιτήσεις έγιναν για διαμονή στις Εστίες, λέει η προϊσταμένη της Φοιτητικής Μέριμνας κ. Αντωνία Γιαβρή. Περιγράφοντας την εικόνα που έχει η ίδια και από την εμπειρία πολλών ετών στη συγκεκριμένη θέση σχολιάζει: «Υπάρχουν περιπτώσεις που πληρούν τα κριτήρια με ιδιαιτέρως χαμηλά εισοδήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θέλουν να μείνουν στις Εστίες. Πολλοί γονείς πιέζονται να νοικιάσουν διαμέρισμα στο παιδί τους, άλλες φορές ο ίδιος ο φοιτητής επιλέγει, προκειμένου να μπορέσει να νοικιάσει διαμέρισμα μέσα στην πόλη, να δουλέψει, ενώ πάρα πολλές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που δεν θέλουν συγκάτοικο. Από τις 492 εστίες το 20% διατίθεται σε νέους φοιτητές που θα κάνουν την αίτησή τους από την έκδοση των αποτελεσμάτων μέχρι

την πρώτη εβδομάδα των εγγραφών τους».

Η διαμονή στις Εστίες δεν είναι η μοναδική παροχή για την οποία δεν δείχνουν ενδιαφέρον οι φοιτητές. Το ίδιο συμβαίνει και με την κάρτα σίτισης. «Πολλά παιδιά δεν έρχονται καν να παραλάβουν την κάρτα τους» λέει η κ. Γιαβρή.

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η διαδικασία αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή μέχρι και τις 5 Ιουνίου. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

-Βεβαίωση της γραμματείας του Τμήματος που φοιτά ο φοιτητής

-Πιστοποιητικό Βαθμολογίας από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν συμπληρώσει με επιτυχία τουλάχιστον δεκαπέντε (15) Διδακτικές Μονάδες για το εξάμηνο που έχει προηγηθεί της αίτησής τους (αφορά μόνο στους ενεργούς φοιτητές).

-Εκκαθαριστικό σημείωμα

του προηγούμενου φορολογικού έτους της οικείας εφορίας

για το οικογενειακό εισόδημα

των γονιών τους και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα, εφόσον υποβάλλουν οι ίδιοι φορολογική δήλωση.

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο (διάρκειας εξαμήνου)

-Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 όπου δηλώνεται: Ο τόπος μόνιμης κατοικίας, ότι δεν είναι πτυχιούχος άλλης σχολής, ότι δεν κάνει πρακτική άσκηση εκτός Νομού Λάρισας (ισχύει για τους παλιούς φοιτητές)

-Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης από τον οικείο δήμο.

-Μία

πρόσφατη φωτογραφία του φοιτητή

Όσοι από τους υποψήφιους επικαλούνται λόγους υγείας

θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από τη δημόσια υγειονομική επιτροπή.

Ειδικότερα οι αλλοδαποί θα πρέπει να προσκομίζουν: Διαβατήριο

και άδεια παραμονής και βεβαίωση οικονομική εφορίας από τον τόπο καταγωγής ή βεβαίωση Πρεσβείας ή Προξενείου

Ειδικές περιπτώσεις: Διαζευγμένοι γονείς ( διαζευκτήριο

γονέων), αναπηρία γονέων πάνω από 67% (βεβαίωση από τη δημόσια υγειονομική επιτροπή), άνεργος γονιός (φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ), αδέλφια που σπουδάζουν σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (στοιχεία που φαίνονται από σχετική βεβαίωση για κάθε παιδί), αναπηρία αδελφής/ού πάνω από 67%

Σημειώνεται πως μπορούν να υποβληθούν απλά ευκρινή

φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς ή των ακριβών αντιγράφων τους. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-684431, 2410-684393, 2410-684572.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass