Στα… κάγκελα ο Βόλος για τις πανεπιστημιακές σχολές

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΧ. ΜΠΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 22:20
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» του Βόλου Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» του Βόλου

Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί στον Βόλο η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τον βουλευτή της ΝΔ Χρ. Μπουκώρο και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια που εξυπηρετούν τη Λάρισα και τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο να επιτίθεται (με βαριές εκφράσεις) κατά του συναδέλφου του στη Λάρισα Απόστολου Καλογιάννη.

Αναλυτικότερα ο βουλευτής της ΝΔ Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος κάνει λόγο για ετεροβαρή αρχιτεκτονική του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος υπέρ της Λάρισας και πως δεν εισακούστηκαν οι πρυτανικές αρχές. Όσον αφορά στα χθεσινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου κυριαρχούν οι τίτλοι: «Πανεπιστήμιο με χατίρια, δίνουν την έδρα του Οικονομικού στη Λάρισα, η οποία θέλει κι άλλα… Εγκλωβισμένο σε τοπικισμούς το υπουργείο», «Πήρε αντάλλαγμα η Λάρισα… Η Οικονομική Σχολή φιλοδώρημα στη γείτονα που διεκδικούσε την έδρα της Γεωπονίας», κ.α.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Βόλου «οι πρυτανικές αρχές δικαιολογούν την υπουργική απόφαση για την Οικονομική Σχολή με το σκεπτικό ότι επειδή η Λάρισα διαθέτει δύο τμήματα και ο Βόλος ένα, έπρεπε να αναπτυχθεί εκεί. Έτσι η Λάρισα αποκτά από μία Σχολή τρεις, και από δύο Τμήματα εννέα, τρία Ινστιτούτα και διετή προγράμματα. Στον αντίποδα ο Βόλος ενισχύεται με μόλις δύο Τμήματα».

Ο ΑΧ. ΜΠΕΟΣ

Κομματική φαυλότητα κατήγγειλε ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε δήλωσή του, σχετικά με την πρόταση για μεταφορά της έδρας του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Βόλο στη Λάρισα. Ο κ. Μπέος τόνισε ότι τα κριτήρια της επιλογής θα πρέπει να είναι επιστημονικά και όχι πολιτικά.

Αναλυτικότερα η δήλωση Μπέου αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την κινητικότητα που καταγράφεται γύρω από τα θέματα του σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου – δυστυχώς – κυριαρχούν γραφικές και ανερμάτιστες λογικές και ενέργειες που μας παραπέμπουν σε εποχές ακραίας κομματικής φαυλότητας και άγριας πελατειακής εκμετάλλευσης ολόκληρων κοινωνιών. Εξαρχής είχαμε τοποθετηθεί δημόσια και είχαμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές, με την πεποίθηση ότι θα λειτουργήσουν με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και οι αποφάσεις τους θα λαμβάνουν πρώτα και πάνω απ' όλα υπόψη την ανάπτυξη και την προοπτική του Πανεπιστημίου μας. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε στη γείτονα πόλη, την αναβίωση, και μάλιστα σε αριστερή version, του αποκρουστικού φαινόμενου παλαιοκομματισμού, που εξέφραζε ο αλήστου μνήμης Ροδόπουλος, με αυτοδιοικητικούς και κομματικούς παράγοντες να επιχειρούν μια ασύστολη εκμετάλλευση επιλεκτικών ιδεολογικών και κομματικών συγγενειών για να λεηλατήσουν το Πανεπιστήμιο και να δημιουργήσουνε απαράδεκτες συνθήκες σε βάρος του Βόλου. Εκφράζουμε την ευχή όλα αυτά να αποτελούν μόνο επιδιώξεις, έστω και φαιδρές, των παραγόντων αυτών και όχι βούληση της κυβέρνησης της χώρας, για καιροσκοπικούς και μικροκομματικούς – ψηφοθηρικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την εξέλιξη της διαβούλευσης και διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε παραγκωνισμούς και κατάφωρες αδικίες ως πόλη και ως κοινωνία. Καλούμε δε το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας, ιδιαίτερα αυτό που εκφράζει και την κυβερνώσα παράταξη, να εγκαταλείψει τη στάση της απάθειας, της ανοχής και της αδιαφορίας και εγκαταλείποντας επιτέλους την ενασχόληση με το facebook και το twitter να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα και τις προοπτικές της τοπικής μας κοινωνίας.

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι η κοινοβουλευτική ισχύς του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία είναι, τουλάχιστον αριθμητικά, μεγαλύτερη από αυτή στη Λάρισα. Συνεπώς δικαιολογίες για τους τοπικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν υπάρχουν και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς θα καταστούν υπόλογοι για ένα ακόμη μείζον θέμα ενώπιον του λαού της Μαγνησίας».   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass