«Ανοίγει ο δρόμος για καταργήσεις τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2018 16:48

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καταγγέλλει «τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σχετικά με τη μείωση της μοριοδότησης δυσμενών συνθηκών των σχολικών μονάδων και τον αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων σχολείων που προωθούν».

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι: «Αυτό συμβαίνει στη δευτεροβάθμια σε 140 σχολεία (98 ΓΕΛ και 42 ΕΠΑΛ). Η μεταφορά σχολείων σε ζώνες με λιγότερα μόρια, ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων, συνδέεται με μεγαλύτερο αναγκαίο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος και μεγαλύτερες δυσχέρειες για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

Διευκολύνεται ο δρόμος για νέες συγχωνεύσεις / καταργήσεις τμημάτων και σχολείων.

Συγχρόνως το Υπουργείο και στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ απέρριψε τα αιτήματα του Κλάδου και δήλωσε ότι θα υλοποιηθεί το πρόωρο κλείδωμα των τμημάτων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αντίστοιχα οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά θα γίνουν με τα ίδια δεδομένα τον Ιούλιο. Η πολιτική αυτή αγνοεί συνειδητά αυτό που είναι δίκαιο για καθηγητές και μαθητές. Οι τοποθετήσεις και η οριστικοποίηση των τμημάτων να γίνουν τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε να μην πετιούνται οι μαθητές από τα τμήματα που θέλουν να ακολουθήσουν και τα σχολεία της γειτονιάς τους και να λαμβάνονται υπόψη στις υπηρεσιακές μεταβολές η πραγματική εικόνα των αναγκών, που θα διαμορφωθεί τότε με βάση τα τμήματα, μετεγγραφές, άδειες και τις μετακινήσεις. Ουσιαστικά αυτή η αντιεκπαιδευτική διαδικασία θα προκαλέσει κλεισίματα τμημάτων και αιφνιδιαστικές και αρνητικές αλλαγές σε βάρος πολλών εκπαιδευτικών».

Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί χτύπημα στην οργανικότητα των σχολείων, απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, διόγκωση της εργασιακής περιπλάνησης των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και καταστρατηγούνται τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και μαθητριών. Υπενθυμίζουμε πως ο διπλασιασμός των μορίων στα δυσπρόσιτα για τους αναπληρωτές ήταν σοβαρό κίνητρο ως προς τη στελέχωσή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass