Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις θέσεις τους παραμένουν οι 6 διευθυντές σχολείων Λάρισας

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2018 22:20

Νέα δεδομένα προστέθηκαν χθες στην υπόθεση της αντιπαράθεσης περί τοποθέτησης διευθυντών σε σχολεία του νομού Λάρισας. Επρόκειτο για μια περίπτωση που ξεκίνησε με την απόφαση 6 διευθυντών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την παραμονή τους στα γυμνάσια και λύκεια του νομού που τοποθετήθηκαν, ενάντια στην απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένης Αναστασοπούλου που ανακάλεσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, οι έξι διευθυντές θα παραμείνουν στις θέσεις τους ως την έκδοση απόφασης, μετά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας.

Η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 5 Δεκεμβρίου, όμως σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις η έκδοση απόφασης θα πάρει αρκετό διάστημα, τόσο ώστε οι διευθυντές να παραμείνουν στις θέσεις τους σίγουρα ως και τη λήξη του σχολικού έτους 2018-2019.

Πριν από λίγες ημέρες η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης προσωρινών μέτρων (της αίτησης παράτασης επί της ουσίας) με τα οποία παρέμεναν διευθυντές οι έξι καθηγητές.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου μήνα κι ενώ έληγε η προθεσμία προκειμένου το ΠΥΣΔΕ Λάρισας να συνεδριάσει για να συντάξει από μηδενική βάση νέους πίνακες διευθυντών σχολείων, μετά το έγγραφο Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας με απόφασή του ανέστειλε ξανά την εκτέλεση της απόφασης Αναστασοπούλου, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής.

Είναι μια υπόθεση που απασχολεί έντονα τον κλάδο της εκπαίδευσης στον νομό, η οποία όμως χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα.

*Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για λογαριασμό της «Ε», η περιφερειακή διευθύντρια κ. Αναστασοπούλου είπε πως «Περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν είχα καμία αγωνία. Άλλωστε στόχος τους (σ.σ. διευθυντών) ήταν μέσω αναβολών να εξαντληθεί η θητεία τους» και καταλήγοντας τόνισε ότι «εγώ θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου».

Κ.Γ.