Στον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και του έναστρου ουρανού

* ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 16:30

Ουρανός και Γη συνδέθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο για τα παιδιά του προγράμματος “Κατασκήνωση στην πόλη“ από την ΚοινΣΕπ “Έναστρον” που συμμετείχε και αυτό το καλοκαίρι στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης.

Η μελισσοκομία και η αστρονομία, δύο επιστήμες φαινομενικά ετερόκλητες, παρουσιάστηκαν στα παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Κωνσταντίνου, καθώς και στα παιδιά όλων των δομών έχοντας ως συνδετικό κρίκο τόσο την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον όσο και τους θεμελιώδεις νόμους της φύσης.

Μέσω της παρουσίασης του κόσμου των μελισσών και του κόσμου των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών, τα παιδιά της Κατασκήνωσης γνώρισαν μία νέα προσέγγιση στη διερεύνηση της θέσης του ανθρώπου στο σύμπαν, καθώς και της σχέσης του με φυσικό περιβάλλον. Ακούγοντας το βουητό των μελισσών στην κυψέλη και παρατηρώντας τον καλοκαιρινό ουρανό, με την εξαιρετική βιωματική εμψύχωση του υπεύθυνου εκπαιδευτικών δράσεων κ. Γιώργου Μπιρσιάνη οι μικροί κατασκηνωτές διεύρυναν τους γνωστικούς ορίζοντές τους, μυήθηκαν στα μυστικά της μελισσοκομίας και της αστρονομίας και ανακάλυψαν νέους δεσμούς του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη” προσπαθεί να καλύψει ποιοτικά τις καλοκαιρινές προσδοκίες όλων των παιδιών με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες τους και να ενεργοποιήσει συνολικά όλες τις δεξιότητές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass