Ακαρπη η διαβούλευση, παγώνει το θέμα της συγχώνευσης

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΗΜΑΤΑ- ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 22:00

«Πάγωσε» -ίσως και οριστικά- το θέμα της συγχώνευσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας. Παρά το γεγονός ότι στις 3 Ιουλίου τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Στερεάς και μέσα σε δύο εβδομάδες θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, προκειμένου να μπει στη φάση του Νομοσχεδίου, οι έντονες αντιδράσεις και οι διαφωνίες δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Έτσι προς το παρόν το θέμα των συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των δύο ΤΕΙ, φαίνεται να μπαίνει στην άκρη καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει ρίξει το βάρος στα ιδρύματα που έχουν καταλήξει και προχωρά εκεί με γοργούς ρυθμούς. Η συνένωση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων (περνά σήμερα από την ολομέλεια), όπως και η συμφωνία για το νέο σχήμα που θα περιλαμβάνει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κεντρικής και Αν. Μακεδονίας Θράκης, είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Το ΤΕΙ/Θ έχει ένα επιπλέον λόγο να ελπίζει ότι θα κατορθώσει να πορευτεί μόνο του με αναβάθμιση του ΤΕΙ σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, αφού η Κρήτη έχει ανοίξει τον δρόμο. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι να αναβαθμίσει το ΤΕΙ Κρήτης σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, εξέλιξη θετική για το ΤΕΙ Θεσσαλίας αφού δημιουργεί προηγούμενο. «Το Υπουργείο αυτή την περίοδο προχωρά με τα ιδρύματα που έχουν καταλήξει. Λάρισα, Πάτρα, Κρήτη και Κοζάνη πάμε παραπίσω. Για τη Λάρισα ελπίζουμε οριστικά πίσω. Η περίπτωση της Κρήτης θα δημιουργήσει πεπατημένη που θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε».

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass