Αναγκαία η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 15:18

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Συκουρίου και πρώην (παραιτηθείς) αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Δημήτρης Γεωργούσης απαντώντας στη συντονιστική επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Οι ευκαιρίες ποτέ δεν χάνονται, έρχονται και επανέρχονται και σίγουρα θα έρθουν κι άλλες. Δίνουν τη δυνατότητα αφενός για πληρέστερη ενημέρωση στο ζήτημα των εκπρόθεσμων δηλώσεων των διευθυντών και αφετέρου για δημόσια αποκαλυπτήρια των απόψεων τωρινών και επίδοξων μελλοντικών στελεχών. Η τελευταία δίνεται με την ανακοίνωση των κ.κ. Σ. Μαλάκου, Θ. Τζέκα, Κ. Πατσή και, Ν. Ζέρβα που συγκροτούν τη συντονιστική επιτροπή της ΔΑΚΕ Λάρισας.

Υποστηρίζουν για μένα: «Είναι γνωστές οι εμπαθείς πολιτικές (αριστερές) του προτιμήσεις», αναφέροντας ότι «επιτίθεται μονίμως μόνον στον αιρετό της ΔΑΚΕ», και καταλήγουν «...Έχουμε διαβάσει σε τουλάχιστον τρεις ανακοινώσεις του τα ίδια ακριβώς πράγματα. Γιατί τα ανακυκλώνει…»

Είναι περιττό για κάθε νοήμονα άνθρωπο, να σχολιάσω την άποψή τους, ότι οι αριστερές πολιτικές προτιμήσεις οδηγούν κάποιον στην εμπάθεια. Η άποψη αυτή, άλλων εποχών, ιδιαίτερα απαράδεκτη για εκπαιδευτικούς, δεν εκφράζει κανένα έντιμο πολίτη, οποιασδήποτε πολιτικής αντίληψης, δεξιό, αριστερό η κεντρώο.

Συνυπήρξα με τον κ. Κοντσιώτη για δύο χρόνια στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας και σε διάφορα θέματα καταγράφηκαν και συμφωνίες και διαφωνίες μεταξύ μας. Ο κ. Κοντσιώτης δε, στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών με βαθμολόγησε με άριστα. Αν αντιλαμβάνομαι σωστά η συντονιστική επιτροπή της ΔΑΚΕ Λάρισας διεκδικεί για λογαριασμό του κ.Κοντσιώτη, μια ιδιότυπη ασυλία,-την οποία πιστεύω δεν πρέπει να επιθυμεί - που εντέλει οδηγεί στη συσκότιση και την αποφυγή διαλεύκανσης της γνωστής υπόθεσης.

Όλοι γνωρίζουν ότι η υπόθεση αυτή άνοιξε με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Χαρακόπουλου στη Βουλή το Νοέμβρη του 2017. Από τον Ιούλιο του2017, που έγιναν οι κρίσεις των Διευθυντών μέχρι τη στιγμή της κατάθεσης ερώτησης του κ. Χαρακόπουλου κανείς δεν κατήγγειλε τίποτα, το ζήτημα δεν υπήρχε, οι περισσότεροι δεν ξέραμε τίποτα.

Ανάμεσα στα άλλα ο βουλευτής ανέφερε: «...καθώς κάποιοι αρεστοί θα μπορούσαν να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τις δηλώσεις προτίμησης άλλων υποψηφίων και συνεπώς να τροποποιήσουν αναλόγως τις δικές τους δηλώσεις».

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 15-11-2017 συζητήθηκε το θέμα της ερώτησης του βουλευτή και εκεί για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι οριστικοποίησαν τις δηλώσεις τους μετά την προθεσμία και ότι είχε σταλεί email στη ΔΔΕ Λάρισας την επόμενη ημέρα, που έλεγε ότι το σύστημα ήταν ανοικτό μετά τις 12.00 και παραλάμβανε αιτήσεις. Την πληροφορία αυτή μετέφερε ο κ. Κοντσιώτης, λέγοντας ότι έτσι το ήξερε έγκαιρα και ο κ. Καψάλης. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από τα επίσημα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ, που παραθέτω: (ο κ. Τ... είναι ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης της ΔΔΕ Λαρισας)

1. «στο σημείο αυτό ο κ. Τ… αποχώρησε από την αίθουσα προσωρινά και προσκόμισε μια κατάσταση με τα ονόματα των υποψηφίων διευθυντών οι οποίοι οριστικοποίησαν την αίτησή τους μετά τις 12:00 το βράδυ όπως του ζητήθηκε από τον κ. Γεωργούση»

2. στη συνέχεια το τακτικό αιρετό μέλος Κοντσιώτης Κωνσταντίνος δήλωσε: «...Επίσης υπάρχει email που στάλθηκε μετά τις 12:00 που έλεγε ότι το σύστημα έμεινε ανοιχτό μετά τις 12:00 το βράδυ και παραλάμβανε αιτήσεις και το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ»

Γνωρίζοντας κάποιος την ερώτηση του βουλευτή και τα παραπάνω ενδεικτικά αποσπάσματα των πρακτικών του Συμβουλίου, θα μπορούσε να τα προσπεράσει και να αποφασίσει ότι δεν χρήζει διερεύνησης το όλο ζήτημα; Κατέθεσα στις 21-11-2017 υπόμνημα και στις 28-11-2017 πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κανενός, υπέβαλα την παραίτησή μου, όταν διαπίστωσα την υπαναχώρηση του κ. Καψάλη, από την αναγκαιότητα διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Πού ακριβώς βρίσκετε κάποιο μεμπτό στη στάση μου, κύριοι της ΣΕ της ΔΑΚΕ; Στο ότι δεν συναίνεσα στην αποσιώπηση των γεγονότων, θεωρώντας απαραίτητο να διερευνηθούν η καταγγελία του βουλευτή της Ν.Δ., που για ευκολονόητους λόγους, «κάνετε πως ξεχνάτε»; Ενοχλεί τους θιασώτες της συγκάλυψης, η αναφορά της εκτίμησής τους «ότι ήταν μια ερώτηση που δεν θα έπρεπε να κατατεθεί και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να απαντηθεί», αποφεύγοντας να γράψω, την αγοραία έκφραση που διατυπώνεται για την ενέργεια του βουλευτή.

Αντιπαρατίθεμαι με την άποψη που υπονοεί -όταν δεν το λέει με αναίδεια καθαρά- ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση, απαντώ στις προκλήσεις που δέχομαι και επαναφέρω τα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν, γι αυτό επαναλαμβάνονται.

Πρέπει να διερευνηθούν όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη; Πρέπει ο κ. Κοντσιώτης να εξηγήσει ποιος την επόμενη των δηλώσεων έστειλε το email, με το οποίο έλαβε γνώση σύμφωνα με αυτό, και ο Διευθυντής κ. Καψάλης; Υπάρχει τελικά ή όχι το email αυτό, το έψαξε ο κ. Καψάλης; Αν δεν υπάρχει πώς αντιμετώπισε την καταφανέστατη εμπλοκή που του προσάπτει ο κ. Κοντσιώτης;

Πρέπει να μάθουμε ποιος από τη ΔΔΕ Λάρισας, με ποιά σκοπιμότητα και με τίνος εντολή, προσκάλεσε υποψήφιο διευθυντή να προσέλθει την επόμενη ημέρα για να καταθέσει εκπρόθεσμη δήλωση; Αυτά και άλλα ακόμα ερωτήματα απαιτούν να απαντηθούν οι εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους μέλη και υποψήφιοι της ΔΑΚΕ, που παροτρύνουν να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια, μη αποδεχόμενοι αυτό που ψελλίζουν ως τελευταία γραμμή άμυνας κάποιοι, «δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη», αδιανόητο στη σημερινή εποχή της πληροφορικής.

Η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης μόνο θα αποδώσει το δίκιο σε όλους και κυρίως στους εμπλακέντες υποψήφιους διευθυντές, αυτοί θα πρέπει πρώτοι να τη ζητούν.

Τελειώνοντας, θέλω να ελπίζω ότι ο καθένας προσωπικά της Σ.Ε. της ΔΑΚΕ, επιθυμεί και θα το εκφράσει, τη διερεύνηση όλων των ερωτημάτων, διαφορετικά ο εξυπνακισμός που μου προσδώσατε ως «γκεστ-σταρ» οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για σας, μάλλον απομένουν ρόλοι κομπάρσων. Εξάλλου κανείς δεν «δοξάστηκε κρυπτόμενος», έστω και πίσω από τον τίτλο του μέλους της ΣΕ της ΔΑΚΕ Λάρισας.

Κρατείστε λίγο τις ειρωνείες για τον διάλογο, δεν τρέφω κανένα όνειρο θερινής νυκτός, μπορεί όμως μελλοντικά και να διεξαχθεί, ποιος ξέρει, κάπου πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, μέρα-μεσημέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass